Белият дом размаха пръст на Русия: Не повтаряйте Крим!

САЩ поискаха Путин да спре опитите за дестабилизиране на Украйна
Обновена: 13 апр 2014 09:33 | 13 апр 2014 07:45,
271
Белият дом размаха пръст на Русия:  Не повтаряйте Крим!
Снимка: БТА

Белият дом предупреди Русия да не предприема нови военни действия срещу Украйна, след като въоръжени сепаратисти превзеха административни сгради в източния град Славянск, като заяви, че ситуацията напомня случилото се наскоро в Крим, предаде Ройтерс.

"Обезпокоени сме от съгласуваната кампания, която виждаме да протича днес в Източна Украйна, извършвана от проруски сепаратисти, вероятно с подкрепата на Русия, които подстрекават към насилие и саботажи и се стремят да подкопаят и дестабилизират украинската държава", каза снощи Лора Лукас Магнусон, говорител на Съвета за национална сигурност към Белия дом.

Още по темата
По думите й вече сме ставали свидетели на подобни "така наречени протестни действия в Крим" преди подготвеното анексиране към Русия. "Призоваваме президента Владимир  Путин и неговото правителство да прекратят всички опити за дестабилизиране на Украйна и предупреждаваме да няма по-нататъшна военна интервенция", допълни тя.

В телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров държавният секретар на САЩ Джон Кери е изразил "силно безпокойство" от вчерашните нападения на въоръжени проруски активисти срещу сгради на администрацията и милицията в няколко населени места в Източна Украйна, предаде АП.

Според съобщението на Държавния департамент Кери е казал, че тази нападения са били "дирижирани и синхронизирани като предишните в Източна Украйна и Крим". Кери ясно заяви, че "ако Русия не предприеме стъпки за намаляване на напрежението в Източна Украйна и не изтегли войските си от украинската граница, ще понесе допълнителни последствия", обяви външнополитическото ведомство на САЩ.

По-рано тази нощ ИТАР-ТАСС съобщи, че в същия телефонен разговор Лавров обяснил на Кери, че напрежението в Украйна и нейните южни и източни райони се дължи в частност на това, че властта в Киев "игнорира законните интереси на руското и рускоезичното население".

Междувременно Белият дом обяви в друго изявление, че вицепрезидентът Джо Байдън ще посети на 22 април Киев за срещи с правителството и представители на гражданското общество преди президентските избори в Украйна през май. "Вицепрезидентът ще подчертае силната подкрепа на Съединените щати за единна и демократична Украйна, която сама прави избора за своето бъдещо развитие", се казва в изявлението, цитирано от Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
6
 
48
 
! Отговори
пълно безсилие преди 10 години
В Киев цари паника! Чакат указания от американското посолство. В американското посолство цари пълно безсилие, отчаяние и фрустрация. Чакат директиви от Вашингтон. Във Вашингтон цари ослушване. Чакат какво ще каже Путин. Защото в бъдеще правилата на световната политика ще се определят единствено и само от Путин.
67
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От по-ясно е, че Путикн няма да остави Украйна на фашистите никога, които с терор и убийства дойдоха на власт. Смешковците от запада само ще констатират събитията.
66
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цялата *** *** в ***
65
3
 
29
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА: преди 10 години
Нека организираме подписка за референдум за членството ни в НАТО! Нека се организираме българските граждани, нека бъде чут гласа ни!
64
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янките нещо бъркат фактите. Те са тези, които с война и без санкция на ООН, с агресия нападнаха Югославия, наложиха измислената си демокрация в Ирак, Либия и къде ли не. При конфликт с Русия, войната във Виетнам може да им се стори една сладка приказка. Чудно е, как още Путин се церемони с тях.
63
2
 
40
 
! Отговори
самоубийствена война преди 10 години
Нито Крим е проблемът, нито Русия! Проблемът е фашистката хунта в Украйна! Която води самоубийствена война срещу собствения си народ!
62
4
 
40
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА: преди 10 години
ИСКАМ РЕФЕРЕНДУМ, В КОЙТО ДА ПИШЕ:ЖЕЛАЕТЕ ЛИ, КАТО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, БЪЛГАРИЯ ДА ОСТАНЕ В НАТО?Тази организация освен да ни въвлича в големи глобални конфликти, от които България губи - нищо друго не прави! Искам България да е неутрална държава!
61
2
 
38
 
! Отговори
ха недей преди 10 години
Моля,а къде се намира Белия дом,в Украйна,в Русия ,или през девет земи и десет морета? Кой е този Бял дом,че да слага платени убийци в Крим и да убиват мирни граждани и полицаи,защо Обама не потърси сметка на килърите си, а тропа ,размахва пръст и дава заповеди там,където е запалил пожара.Тоя за господ ли се ?мисли
60
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ трябваше да мислят преди да започнат тези опити.
59
3
 
20
 
! Отговори
valentin преди 10 години
nie sme s vas bratu6ki
58
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виталий, к'во стана бе, брато? Предлагам ти пак да се ориентираш към бокса, че нещо я закъсахте здраво с платените си терористи от Брюксел и Вашингтон.
57
1
 
26
 
! Отговори
както е било... преди 10 години
Както някога са казвали дедите ни,живяли по руските земи----Който идва с меч и война-от меч умира.Няма случай в историята на САЩ да са отишли при някого с мир--винаги са предизвиквали смърт и разрушения.
56
4
 
32
 
! Отговори
8888 преди 10 години
Абе нещо тия американци заедно със пуделите им станаха направо за смях пред света.Никаква корекност и уважение към другите народи--а се оказа че на силна Русия само пръст могат да размахват...Цял свят почва да им се подиграва,защото когато мачкат слаби държави са велики мъже-а на силните-само пръстче размахват.Затова хората по-цял свят започнаха да ги мразят...
55
4
 
32
 
! Отговори
яя преди 10 години
Абе Русия е Велика държава съществувала много преди янките да създадат тяхната и никой не е могъл да я унишожи със сила или с каквото и да е било..така че няма и не може да бъде унищожена.Ами то колко процента от америка са руснаци или европейци помислете.
54
2
 
34
 
! Отговори
НАХАЛСТВО преди 10 години
А ВИЕ С КАКВО ПРАВО ИЗГОНИХТЕ ЗАКОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО И НАТРЕСОХТЕ МАРИОНЕТКИ?ДАЖЕ НЮЛАНД МАЙНАТА ПРЕЦЕНИ,ЧЕ БОРЧЕТО КЛИЧКО НЕ СТАВА,ЗАЩОТО ИЗГЛЕЖДА ТЪПО И ПОСТАВИ ЕВРЕЙЧЕТО ЯЙЦЕ.
53
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и руснаците обещаха повече да не правят така
52
4
 
15
 
! Отговори
призоваваме преди 10 години
най демократично да нямате демократично избранпрезидент , да нямате право на глас, да ви палят , да ви убиват да ви е..бат , и вие да се продадете за два безценни кочана развалени мексикански чукана царевица, и ако Русия не беше велиока и силнащяхме да ви опитомо с бомби с уран за да нямате и деца и поколение, ние сме новият свят и демокрацията я измислихме докатотрепахме цял континент и квот падне , а китайци и *** се гърчеха да берат памук и строят мостове и железници, сега искаме е вас...
51
2
 
31
 
! Отговори
681 преди 10 години
За всеки руснак, където и да е по света, Русия е СВЯТА И ВЕЛИКА!Това не разбраха западните и наши ***.
50
2
 
28
 
! Отговори
тито преди 10 години
Каквото са повикали-това им се обади.И стига с тази истерика-станаха смешни вече американците с тези пръсти.Те трябваше да знаят едно нещо,преди да започнат Майдана--руснаците са мнооого търпеливи хора,но тръгнат ли веднъж-няма спиране.Още повече историческата правда е на тяхна страна...Така ,че това е поредният провал на САЩ и ЦРУ+ европейските служби да дестабилизират Русия.В следствие на тъпите пропагандиски гафове и арогантността на запада,много хора по-света показаха симпатията си към Русия
49
3
 
27
 
! Отговори
гном преди 10 години
третият пол от европата ще отвърне на удара!