Белият дом размаха пръст на Русия: Не повтаряйте Крим!

САЩ поискаха Путин да спре опитите за дестабилизиране на Украйна
Обновена: 13 апр 2014 09:33 | 13 апр 2014 07:45,
271
Белият дом размаха пръст на Русия:  Не повтаряйте Крим!
Снимка: БТА

Белият дом предупреди Русия да не предприема нови военни действия срещу Украйна, след като въоръжени сепаратисти превзеха административни сгради в източния град Славянск, като заяви, че ситуацията напомня случилото се наскоро в Крим, предаде Ройтерс.

"Обезпокоени сме от съгласуваната кампания, която виждаме да протича днес в Източна Украйна, извършвана от проруски сепаратисти, вероятно с подкрепата на Русия, които подстрекават към насилие и саботажи и се стремят да подкопаят и дестабилизират украинската държава", каза снощи Лора Лукас Магнусон, говорител на Съвета за национална сигурност към Белия дом.

Още по темата
По думите й вече сме ставали свидетели на подобни "така наречени протестни действия в Крим" преди подготвеното анексиране към Русия. "Призоваваме президента Владимир  Путин и неговото правителство да прекратят всички опити за дестабилизиране на Украйна и предупреждаваме да няма по-нататъшна военна интервенция", допълни тя.

В телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров държавният секретар на САЩ Джон Кери е изразил "силно безпокойство" от вчерашните нападения на въоръжени проруски активисти срещу сгради на администрацията и милицията в няколко населени места в Източна Украйна, предаде АП.

Според съобщението на Държавния департамент Кери е казал, че тази нападения са били "дирижирани и синхронизирани като предишните в Източна Украйна и Крим". Кери ясно заяви, че "ако Русия не предприеме стъпки за намаляване на напрежението в Източна Украйна и не изтегли войските си от украинската граница, ще понесе допълнителни последствия", обяви външнополитическото ведомство на САЩ.

По-рано тази нощ ИТАР-ТАСС съобщи, че в същия телефонен разговор Лавров обяснил на Кери, че напрежението в Украйна и нейните южни и източни райони се дължи в частност на това, че властта в Киев "игнорира законните интереси на руското и рускоезичното население".

Междувременно Белият дом обяви в друго изявление, че вицепрезидентът Джо Байдън ще посети на 22 април Киев за срещи с правителството и представители на гражданското общество преди президентските избори в Украйна през май. "Вицепрезидентът ще подчертае силната подкрепа на Съединените щати за единна и демократична Украйна, която сама прави избора за своето бъдещо развитие", се казва в изявлението, цитирано от Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
25
 
! Отговори
Асен преди 10 години
Ако Путин искаше тези области към Русия то до сега да си ги е взел,спомнете си Крим!без един изстрел без жертви всичко мина спокойно.............
47
5
 
19
 
! Отговори
яя преди 10 години
По добре китайци от колкото янки.те поне имат ред и не търпят мутри пирамидии велики отк 5000г закони
46
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
голяма грешка на запада
45
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ei mazohisti 4erveni , idite v 4ortovoi materi ,svolo4 nedoklatena .
44
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците не са опасни.Трябва да се страхуваме от Китай, затова ще се наложи да учим китайски.Те вече гледат на север и Сибир скоро ще е техен!Русия ще остане до Урал, вече има много преселници от Китай в Сибир и се очаква само да си направят референдум и край с Русия в Сибир.
43
4
 
23
 
! Отговори
Костадинов преди 10 години
Светът ще миряса когато тъпите янки изчезнат от лицето на земята! Да се залавяме за работа!
42
2
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Бг гейчетата да се хващат с Бойко и Плевко да слагат розовите гащички и да отиват при европейските си гаджета, там ще и чакат от САЩ и ще си играйкат на плясни дупе.
41
16
 
3
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Така размахваха западните демокрации пръст и на Хитлер, докато не разпали Втората световна война.(Която, ако не я беше започнал той, щеше да я започне Сталин).
40
2
 
24
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Говорителят на Уайт къща е заплашил Путин, че ако анексира Югоизточна Украйна ще блокира сметките на още петима висши чиновници!
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като им гледам сградите все едно гледам *** :)
38
2
 
24
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
"...които подстрекават към насилие и саботажи и се стремят да подкопаят и дестабилизират украинската държава"КОЙ НАДЪХВАШЕ ТЪЛПАТА НА МАЙДАНА?КОЙ, КОЙ, КОЙ????Ха сега, фанети съ за големите пръсти на краката!Докато цялата неолиберална *** *** на умряло, Вовка си трае и ги чака да се надянат на сапа самички, както винаги става... МУШ!!!ВЪХ, НАТАКОВА МЪ!!!
37
1
 
13
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Величие не се яде,децата искат играчки и бонбонки!
36
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До **** Простите и *** американета дадаха парите ама не отчетоха факта че в украйна живеят И РУСНАЦИ! Не всичко става с много пари а случая по-важен е човешкият фактор.
35
1
 
23
 
! Отговори
Павел преди 10 години
Единствения изход на Украйна в тази тежка ситуация е да стане федерация,и тогава нещата ще се успокоят иначе Украйна е чака тежка и кървава гражданска война и разпокъсване!Не знам защо хунтата в Киев не се съгласи с исканията на хората и да настъпи мир!или от вън и дават други съвети!?
34
3
 
8
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
До стоян петровеАми чакаме в Дегестан да поискат референдум. Референдум за присъединяване към Русия...Хи-хи-хи!
33
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бах му и тъпите янки , на кого махаш, с пръст това не ти е Либия.Нагли, долни и тотално изперкали ***, НЯМАМ ДУМИ.ДА забъркаш кашата и да размахваш пръст над парата.
32
1
 
5
 
! Отговори
@ 36 преди 10 години
До двайсет години драги а камилата ...а ***.
31
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
опитват се хайваните да излезат от ямата ама чичо сам няма да позволи...
30
24
 
5
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Дано Русия се вслуша в съветите на САЩ,за нейно доро са.
29
22
 
8
 
! Отговори
стоян петрове преди 10 години
Според вас руснаците в Украйна са хора и имат право на референдум. А съществата в Дагестан какви са, че нямат право на референдум? Нали ви е ясно, че до двадесет години Руската империя просто ще се разпадне.