Няма как опитът за преврат в Турция да е минал без ЦРУ!

Експерт: САЩ отдавна са институционализирали превратите
21 юли 2016 12:37, Елка Василева
35
Няма как опитът за преврат в Турция да е минал без ЦРУ!
Снимка: Reuters

Няма как опитът за преврат в Турция на 15 юли да е минал без поне частичната роля на шефа на ЦРУ Джон Бренан. Това мнение изказва Лорънс Уилкерсън, началник на кабинета на бившия държавен секретар на САЩ Колин Пауъл, пише в. "Йени шафак".

Още по темата

"Според мен е извън съмнение, че Джон Бренан и другите са имали информация за случващото се в Турция", заяви Уилкерсън пред руската агенция Спутник.

"Ние или сме били вътре, като сме дали съвети срещу подобни действия, както понякога се случва, или сме били вътре, повлиявайки много енергично това, или някъде по средата", казва още той.

По думите на Уилкерсън САЩ отдавна са институционализирали превратите като стандартно политическо и военно средство за премахване на проблемни правителства, застрашаващи американските интереси.

Междувременно бившият генерален директор на катарската телевизия Ал Джазира Ваддах Ханфар също смята, че няма как САЩ да не са знаели предварително за военния преврат в Турция.

"Толкова голям преврат няма как да се осъществи, без да са се допитали или да са информирали САЩ", казва Ханфар.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Рачко Мустачко преди 7 години
До Анонимен 30Вие освен да стоите пред компютъра, отдругаде информация черпите ли . . . !?То и на децата стана ясно че този опит за превратбе сътворен отново от чичо ви САМ и то защото янкитеискаха да накажат и елиминират Ердоган , заради завоя във Външната сиполитика който направи наскоро, с подобряването на отношенията си с Путини по-специално с разтурянето на гласяната Черноморската коалиция на която "бабуваха"вашите "приятели и евентуални спонсори" . . . срещу Русия !
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как, ама този път руснасице се оакаха. Още в първите часове на преврата стана ясно че руснаците са замесени. Тъй-като американците са отрязали всички сателитни връзки на превратаджиите се оказа, че те са комуникирали помежду си благодарение на руски военен спътник над Червено море, това беше сигурно доказателство за руската намеса в турските събития. Очаквам влошаване на отношенията между Ердоган и Путин.
18
5
 
4
 
! Отговори
gd преди 7 години
След като е казано пред руска медия и после е преразказно-не вярвайте на този "експерт". Или не е никаквъ експерт, или руската медия е преиначила думите!! Руската следа е явна, правете си изводите!!
17
0
 
8
 
! Отговори
Виц на деня : преди 7 години
преврата е осъществен от БЪлгарските таайни служби. хахаххахаха
16
13
 
2
 
! Отговори
Въпрос до глупендер преди 7 години
До ....всичко лошо което става по света е американски продукт...***, можеш ли да изброиш 10 новости в човешкото познание в последните 10г. което да не е създадено в УСА
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До #24Ако сте прав, че е отстранил грамотните и можещите, и търси безпросветни хора(примерно в областта на граматиката и географията), не разбирам какво чакате и не тичате да ви назначат...
14
6
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
ако беше замесено цру нямаше начин превратьт да не успее аз смятам че това не беше преврат а постановкана ердоган да отстрани грамотните образовани хора и да останат забрадките и шалварите не случаино даде паролапо соц мрежи еничарите да излязат по улиците и да убиват какво стана с индонезия и иран от светски дьржависе превьрнаха в ислямски без човешки права убиват жените с камьни така ще стане и с турция жалко че ни есьсед от изток
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И колко пъти успяха в Куба..., предполагам няма да направя темата по-сложна... В Украйна също не прокопсаха, даже някакви оствки хвърчаха... Ама да не издребняваме!
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всичко лошо което става по света е американски продукт.тази държава е помийната яма на света
11
1
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Естествено че ЦРУ е намесено. Нали не мислите че в НАТО-вска държав апреврат може да има без одобрението на САЩ. Всички турски преврати до момента са такива Напротив по-голямата част от превратите на ЦРУ са неуспешни и се налга да идва армията да бомбандира под различен предтекст
10
3
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Преврат така или иначе щеше да има в Турция, но по-късно на есен, когато се влоши турската икономика, което неминуемо ще стане. Ердоган също го е е знаел, но е забързал нещата, като е пуснал слухове за списъци на привърженици на Гюлен, които ще бъдат арестувани или уволнени.Ердоган е човекът, който ще създаде Република Кюрдистан.
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
шменти капели! Приказват се всякакви. Цели се влошаване отношенията между САЩ и Турция.
8
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ЦРУ, а КГБ! Там търсете истината....
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изявлението "толкова голям преврат" хвърля камъка на съмнението, че тези хора така си плямпат напосоки. "Големият" преврат не можа да изкара до съмване, потушен основно от цивилни и брой жертви, които никой не видя! Някой от вас видя ли ги?
6
1
 
14
 
! Отговори
ЦРУ преди 7 години
7 Това не е вярно. За справка Садам Хюсеин,Кадафи. Иконмическите убийци се провалиха, ЦРУ се провали и накрая им пратиха военните и им *** мамата.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И за КТБ ще си кажете...
4
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до първите двама.ЦРУ хич не се замесват в преврати. Никога, ама никога не са оганизирали държавни преврати.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това си е чиста реклама. Терористичните организации са същите - каквото и да стане по света, и да нямат нищо общо, пак поемат отговорност, за да се изфукат и за да се изкарат силни.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оня дръндарския затворник-хидроинджинер-философ, нали и той си спретна един такъв цирк,дето щяха да го убиват с ароматизатор. Явно циркаджилъка им е в кръвта.
1
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦРУ са големи гадняри! Съседът отдолу всеки ден пуши в асансьора. Както си е с цигарата, качва се в асансьора и после целия ден вътре смърди, ама отвратително! Няма как ЦРУ да не са вътре в тая работа, каква ли не гадост са готови да спонсорират, само защото аз мисля различно от тях.