Путин: Не са ни нужни бойци от Афганистан, представящи се за бежанци

Руският президент не иска и "престъпни елементи" от Сирия
436
Путин: Не са ни нужни бойци от Афганистан, представящи се за бежанци
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин призова да не се допускат бойци от Афганистан в страната, представящи се за бежанци, предадоха световните агенции. Той каза, че на Русия не са нужни престъпни елементи, които да идват от Афганистан и повторение на ситуацията от 90-те години на миналия век и от началото на 21 век, предаде ТАСС.

Путин допълни, че Русия не иска и престъпни елементи от Сирия да влизат на територията й и припомни, че руските власти са направили всичко необходимо Сирия да не се превърне в развъдник на тероризма.

Руският президент разкритикува идеята на някои западни страни да пратят бежанци от Афганистан в съседните централноазиатски страни, докато техните визи за САЩ и Европа се обработват.

"Означава ли това, че те може да бъдат изпратени без визи до тези страни, до нашите съседи, докато самите те (западните страни), не искат да ги приемат без визи", запита Путин по време на среща с представители на управляващата руска партия Единна Русия. "Защо се възприема такъв унизителен подход за разрешаването на проблема?" добави той.

САЩ водят тайни разговори с редица страни в отчаян опит да осигурят сделки за временно подслоняване на афганистанците, които са изложени на риск заради това, че са работили за американското правителство, припомня Ройтерс.

Същевременно днес руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Организацията на Договора за колективна сигурност и Шанхайската организация за сътрудничество ще обсъдят на срещите си на върха през септември ситуацията в Афганистан.

Докато някои западни страни все още се мъчат да евакуират хората от Афганистан, Москва похвали талибаните, че са върнали реда след поемането на контрола върху властта, припомня Ройтерс.

Лавров заяви, че талибаните досега се придържат към обещанията си за прекратяване на бойните действия, за амнистия за всички, които са били замесени в конфронтацията и за нуждата от национален диалог. Той добави, че талибаните са осъществили контакти с бившия президент на Афганистан Хамид Карзай. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е единствената европейска страна който може да противостои на разрухата и извращенията на западна Европа. Русия е последната надежда на Европа.
268
2
 
7
 
! Отговори
до 348 преди 2 години
абе ти някакъв досаден буквояд ли си, имало област в Сърбия. Е хубаво ама който по форумите пише Раша, Рашастан, Рашка и подобни е от английското Раша , телевизията Раша тудей сигурно не е сръбска.
267
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СССР главорези не е подготвял, докато САЩ си ги моделираха в медресетата в Пакистан от малки. Радикалния ислям от там тръгна. Родоначалниците на ал Ксйда и ИДИЛ са там в афганските планини 80 те. Като се изтеглиха руснацитв се изпокараха клановете и талибаните цъфнаха.
266
2
 
1
 
! Отговори
До 347 преди 2 години
До до Някой е спал в чаВземи прочети в гугъл преди дапишеш, ве чук :D https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0
265
1
 
12
 
! Отговори
до 345 преди 2 години
хайде попрочети по сериозно как се развиват нещата в Афганистан края на 60 те до средата на 70 те и тогава пиши кой какви преврати е направил. Самите афганистанци които са около 55 години сега казват че най много направено за държавата има по времето на Наджибула . Афганистанец живеещ от 14 г в България ми го е казвал. Женен за българка 87 *** завършил университета в Кабул лингвист.
264
2
 
5
 
! Отговори
до Някой е спал в ча преди 2 години
каква Сърбия бе чук, Рашка идва от английското Рашъ. демек Русия. Аман от неграмотни.
263
9
 
4
 
! Отговори
До 343 преди 2 години
Ми не, започнаха го руснаците с комунистическия преврат през 70те. Муджахидините (финансирани от САЩ) искаха да направят контра-преврат на ***
262
11
 
4
 
! Отговори
Товарищ, преди 2 години
На тях трябваха ли им вашите войски през 70те, които зпочнаха цялата драма. Сега те не ви трябват на вас. Евала.
261
1
 
13
 
! Отговори
до337 преди 2 години
Госпидинчо, не забравяй че бълвоча в Афганистан, го започна САЩ с подготовката на муджахедини в лагери в Пакистан, за сваляне властта в Афганистан и партизанска война срещу СССР. Кой продаде на амууджиите най модерни за времето преносими ракети Стингър. Влвз в гугъл напиши снимки Афганистан от края на седемдесетте и виж за какво става дума. Всеки случай не за брадати главорези и зачохлени жени.
260
5
 
1
 
! Отговори
Някой е спал в час преди 2 години
До до 338Рашка е Сърбия, май имаш предвид Русия?
259
5
 
4
 
! Отговори
до 338 преди 2 години
внимавай че ръката на Рашка е дълга
258
2
 
24
 
! Отговори
Неразбрал преди 2 години
Министърката по ромските въпроси на Славуца какво изврещя по темата?
257
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън се измоча обилно върху гробовете на американските войници в Афганистан.Другарчето му Путин гледа сеир и се подготвя заедно да открият Северен Поток 2!
256
3
 
12
 
! Отговори
Невероятно, но FUCK преди 2 години
Хубаво правят талИБАНИТЕ, не пускат муджахеди навън.
255
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
др0гаре не забравяйте, че сСсР то започна бълвоча в Афганистан и, че след фиаското се разпадна чак до Източен Берлин....факт.
254
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имате ли джоб на венеца? Болка голяма е.
253
7
 
8
 
! Отговори
Мохамеданин преди 2 години
Ако ми позволите да напиша един коментар братя.гледаите сега внимателно какво става в авганистан.как се оправят авганистанците.понеже казват че ния сме *** и изостанали не можеме да управляваме държавата и сме наи бързо изчезващата държава и нищо не става от нас.и това го говорят *** в българия и черните хора.еми сега ще ги видим тях без никои да им се бърка какво могат.аз видях едни бягащи хора които имат калашници.и се качват на някъв самолет.сега идва колминацията.
252
2
 
25
 
! Отговори
Що така ма миме преди 2 години
Другарката Меркел например много ги обича !
251
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко Тиквата бачка ли, с какво се издържа?
250
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 327 Все пак кажи защо мразиш така жестоко родината си. Никой не те пита защо не искаш да слушаш Путин.