Критики към Блинкен заради купона в нощния клуб в Киев

Рок изявата му не била подходяща на фона на войната
16 май 2024 08:40, Петър Бойчев
74
Критики към Блинкен заради купона в нощния клуб в Киев
Снимка БГНЕС

Ръководителят на американската дипломация понесе много критики заради това, че изпълни "Rockin' in The Free World" в нощен клуб в украинската столица във вторник вечерта. Украинци сметнаха изпълнението му за неподходящо в разгара на руското настъпление на североизток, предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА.

"И една дума е достатъчна, за да се опише вчерашната вечер на американския държавен секретар Антъни Блинкен в Киев и тя е "неуместна", написа във "Фейсбук" Свитлана Матвиенко, директор на неправителствена организация, специализирана в политически анализи.

Подобно на много свои сънародници, тя казва, че е "раздразнена" от това изпълнение на Блинкен, докато районът на Харков в Североизточна Украйна, "беше сринат" от едноседмична руска офанзива и осъди "пълна липса на разбиране на ситуацията" и на "емпатия" от страна на американски служители.

Пристигнал на изненадващо двудневно посещение в Киев, където продължи да демонстрира подкрепата на Съединените щати за Украйна, Антъни Блинкен завърши интензивен ден във вторник, изпълнен с официални срещи включително с президента Володимир Зеленски, като посвири на китара тананикайки тази легендарна песен в клуб в приземен етаж в центъра на столицата.

"Знам, че това е много, много труден момент. Вашите войници, вашите граждани, особено на североизток, в Харков, страдат много. Но те трябва да знаят, вие трябва да знаете, че САЩ са с вас", каза той преди да започне да свири.

За Богдан Яременко, депутат от президентската партия и бивш дипломат, контекстът е лошо подбран след месеци на забавяне на американската военна помощ за Украйна, което отслаби украинските сили на бойното поле.

"Посланието не е сложно, но не се получи", написа той във "Фейсбук". "С цялото си уважение, това е грешка", коментира в същия дух Валери Чали - бивш украински посланик в САЩ.

Музикалното изпълнение на Антъни Блинкен предизвика гнева на украинци в социалните мрежи, като някои потребители критикуваха американските служители за бавния темп на американската военна помощ.

"Посещение, оформено от комуникационен провал", обобщава във "Фейсбук" Сергий Сидоренко, редактор на влиятелния новинарски сайт Evropeïska Pravda. "Изпратените публични сигнали не сработиха по начина, предвиден от техните автори."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не е било просто кшуб а нацистки клуб на Азов с нацистки символи. А Хазаро еврея блинкен е бил там да иска пълна мобилизация за Украйна.Наконец то, через 2000 лет евреи нашли землю обетованную- Украину. Вся власть там- от сельсовета до Презика принадлежит евреям. Есть пара крымско-татар, да пара украинцев. Вся земля там выкуплена Монсантами и прочими, явно не российскими фирмами. Хохлам только для могил могут, а может не дадут - бесплатно землю. Руками хохлов евреи воюют за свою землю.+
46
3
 
39
 
! Отговори
-- преди 1 месец
Укрошитеците мрът кат мухи ,а тоя свири та се къса.Браво бринкен .
45
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еееее, айде сега.....човекът веднъж ще реши да забърше някоя украинка, тия ще вдигнат врява до небесата, та чак жена му да разбере....!
44
3
 
35
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
А е щом украинците са недоволни от една песен на господаря си, да обръщат автоматите на Запад. Откога чакаме!
43
0
 
27
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Е бива ли така? Един кючек не пуснаха!
42
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укри, проблема ви не е в концерта на Блинкен, а в това че ви е по добре под чадъра в Слънчака, отколкото под жълто-синия байряк на Родината на фронта . Страхливички сте .
41
3
 
56
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 месец
Това е положението братче - американците по нощните клубове с украинки, мъжете в окопите. Проблема е нашите радикални леберали глобалисти да не ни устроят същия сценарий и да ни пратят по окопите.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 16. Виждаме. Имаш естествена нужда, кякой да ти нацепи 3адника, че иначе денят ти е крив.
39
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да разбираме,че в Украйна купона си тече,ресторанти и барове си работят,хората се забавляват а работещите европейци им плащат тока,заплатите,пенсиите ..Няма такава лудост като ЕС да пренебрегваш интересите на собствените си граждани за да се издържат едни 40 мил.хрантутници
38
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Екскурзиянт!-:)))
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фитока люби Блинкин!
36
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
американците постигнаха желания ефект, да унищожат Украйна на Зеленски и да разклатят военно и финансово Европа, така че купоните на американските дипломати са напълно основателни
35
3
 
25
 
! Отговори
ХоЙо преди 1 месец
Ще танцува , слугите на запада им вършат работата без да им дреме половин милион, един милион ...жертви все тая има още 20-30 милиона .
34
3
 
34
 
! Отговори
Горящ Байдън преди 1 месец
НЕ го закачайте момчето. Празнува денацификацията с агент Зелер
33
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 31, копейка, Блинкен е здрав като камък - бъркаш го с министъра на отбрана Лоид Остин, ама тоталната неграмотност е присъща на руските тpoлове! Вчера един мислеше че Фицо е премиер на Словения! ХАХАХАХ
32
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Oтдавна разправям на копейките че Русия се оказа толкова немощна, че живота в Киев и Западна Украйна е почти нормален, но те отчаяно отказват да повярват, и все си мислят че всеки един момент Украйна ще рухне... ХАХАХАХАХАХ
31
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този болнав екскурзиант, по добре да си седи на спихналият ***,вместо да ходи по държавите разнасяйки огъня,които може да му запали чергата. Да идват изборите в Америка,дъртия да си тръгва,защото той много е загрижен за Украйна,къдете синът му трупа милионите всяка година.
30
36
 
1
 
! Отговори
Да попитам преди 1 месец
Днес нямате ли никакви новини за "великото" настъпление към Харков, в частност на Вовчанск. Или за тази медия са официални само новините на ТАСС.
29
2
 
37
 
! Отговори
Говедовъд преди 1 месец
Евреинът Блинкен защо ли не им изпя "Bye bye,life"?
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма угодия.