Критики към Блинкен заради купона в нощния клуб в Киев

Рок изявата му не била подходяща на фона на войната
16 май 2024 08:40, Петър Бойчев
74
Критики към Блинкен заради купона в нощния клуб в Киев
Снимка БГНЕС

Ръководителят на американската дипломация понесе много критики заради това, че изпълни "Rockin' in The Free World" в нощен клуб в украинската столица във вторник вечерта. Украинци сметнаха изпълнението му за неподходящо в разгара на руското настъпление на североизток, предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА.

"И една дума е достатъчна, за да се опише вчерашната вечер на американския държавен секретар Антъни Блинкен в Киев и тя е "неуместна", написа във "Фейсбук" Свитлана Матвиенко, директор на неправителствена организация, специализирана в политически анализи.

Подобно на много свои сънародници, тя казва, че е "раздразнена" от това изпълнение на Блинкен, докато районът на Харков в Североизточна Украйна, "беше сринат" от едноседмична руска офанзива и осъди "пълна липса на разбиране на ситуацията" и на "емпатия" от страна на американски служители.

Пристигнал на изненадващо двудневно посещение в Киев, където продължи да демонстрира подкрепата на Съединените щати за Украйна, Антъни Блинкен завърши интензивен ден във вторник, изпълнен с официални срещи включително с президента Володимир Зеленски, като посвири на китара тананикайки тази легендарна песен в клуб в приземен етаж в центъра на столицата.

"Знам, че това е много, много труден момент. Вашите войници, вашите граждани, особено на североизток, в Харков, страдат много. Но те трябва да знаят, вие трябва да знаете, че САЩ са с вас", каза той преди да започне да свири.

За Богдан Яременко, депутат от президентската партия и бивш дипломат, контекстът е лошо подбран след месеци на забавяне на американската военна помощ за Украйна, което отслаби украинските сили на бойното поле.

"Посланието не е сложно, но не се получи", написа той във "Фейсбук". "С цялото си уважение, това е грешка", коментира в същия дух Валери Чали - бивш украински посланик в САЩ.

Музикалното изпълнение на Антъни Блинкен предизвика гнева на украинци в социалните мрежи, като някои потребители критикуваха американските служители за бавния темп на американската военна помощ.

"Посещение, оформено от комуникационен провал", обобщава във "Фейсбук" Сергий Сидоренко, редактор на влиятелния новинарски сайт Evropeïska Pravda. "Изпратените публични сигнали не сработиха по начина, предвиден от техните автори."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
28
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
еее, донесе милиони/милярди как да не му дадът да опъне 2 струни в Киев
26
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За украинците единственото спасение е кръгом марш към Киев ,където да избесят по лампите Зеленски и останалите натовски марионетки.
25
0
 
39
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Ми той затова е отишъл човекът, да хапне, да пийне и да потупа зелето по рамото за КУРаж !
24
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто човека сигнализираше на управляващите че всичко върви по план и че още много криви душици ще измрат заради неговите решения
23
0
 
40
 
! Отговори
Реалността преди 1 месец
Без да искат показаха реалността за хората на фронта в Украйна. Страданието и лишението е за плебса. А Зеленски се чуди как да поддържа имидж на страната в стил многострадалната Геновева. И както обикновено. . . Всички са равни, но някои са по-равни
22
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що бе, добре си беше концерта. Това просто показа американската политика без никакви маски!!! Т.е. ние ще купонясваме, а вие *** като кучета в окопите за нашия интерес!!!
21
1
 
25
 
! Отговори
Евала 21 преди 1 месец
Точно така е.
20
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Считам, за напълно безсмислени Майдана и тази десет годишна сага, огромна трагедия, съчувствам на хората и от двете страни, които пострадаха, също съчувствам и на пострадалите хора и държави, заради една гола и напълно безсмислена русофобия!
19
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе каква е тая война, в която всеки може да отива и да си тръгва от нападнатата страна, която се бори за самото си съществуване, и която коварният враг, се опитва да изтрие от лицето на земята. Сигурни ли сте, че това е наистина война?
18
0
 
46
 
! Отговори
Пиян залян преди 1 месец
Един клоун нагости при друг клоун и *** !
17
0
 
60
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
С тава музикално изпълнение ,САЩ ви поздравява за глупостта да плащате с живота си на оръжейните им заводи и на държавния им бюджет. А наздраве !
16
41
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам естествена голяма нужда сека заран да набивам канчаата на русофилията! После цел ден работата ми върви!
15
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми американците вече явно ви се подиграват, какво ме разбирате?
14
34
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИЗПРАВЯМ РУСОФИЛИЯ ГАРАНТИРАНО!
13
1
 
50
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Това посещение, повече прилича прилича на прощално турне. До края на лятото, я има Украйна я...
12
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е истина, укрите още се надяват америка да ги спасява.Вярно са най простия народ на земята,до сега неандерталци щяха да схванат положението.
11
0
 
45
 
! Отговори
иванова преди 1 месец
изводите: 1. нощните клубове си бачкат, че има война да му мислят тези държави, които "трябва " да помагат2. гостът не е бил сам- целия им "елит" е бил там3. и да не е имало изцепки, е ясно, че са били в този клуб, да се забавляват, едва ли защото "огън им гори над главите"
10
0
 
43
 
! Отговори
Българка преди 1 месец
Трябваше да изпее "Мурка". Да пееш фолк кънтри в Киев е все едно да пееш Пинк Флойд в Столипиново.
9
25
 
0
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА НОВИНИ преди 1 месец
Ново корабче набира персонал непушачи за кратки разходки в Черно море! ### Дълбок бункер с излаз към Тихи океан чака своя наемател! ### Лекувам от русофилия чрез вarинaлeн/aнaлeeн. масаж!
8
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Блинкен отиде в Киев, направи си купона и ден след като си тръгна ,Зелебоб отмени посещението в Испания и Португалия, а принц Филипе щеше да го приема. Но май му намекнаха на зеления ***, че вече е НИКОЙ и не могат да го приемат държавни глави от съвсем друга категория. Да не би сам да е получил пристъп на съвест, че руснаците атакували Харков?