Байдън се възмути от поисканата от МНС заповед за арест на Нетаняху

"Каквото и да намеква прокурорът, няма равнопоставеност между Израел и "Хамас"
20 май 2024 23:30, Красимир Ангелов
98
Байдън се възмути от поисканата от МНС заповед за арест на Нетаняху
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува заповедта за арест, поискана от прокурора на Международния наказателен съд (МНС) срещу израелски лидери, като заяви, че не е възможно Израел и "Хамас" да бъдат поставени на равна нога, предаде Франс прес.

Искането на прокурора Карим Хан е "възмутително", заяви Байдън в изявление.

"Нека бъда ясен: каквото и да намеква прокурорът, няма равнопоставеност между Израел и "Хамас", никаква", подчерта Байдън.

Още по темата
"Винаги ще подкрепяме Израел срещу заплахите за неговата сигурност".

Ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкън определи съобщението на прокурора на МНС като "срамно" и добави, че то може да възпрепятства преговорите за прекратяване на огъня в Газа.

"Ние отхвърляме равнопоставеността, установена от прокурора между Израел и "Хамас". Това е позорно", подчерта Блинкън в изявлението си. "Хамас" е жестока терористична организация, която извърши най-тежкото клане на евреи след Холокоста и все още държи десетки невинни хора за заложници, включително американци", посочи той.

Освен това Международният наказателен съд "няма юрисдикция" над Израел, подчерта държавният секретар на САЩ.

Самият Бенямин Нетаняху заяви днес, че "отхвърля с отвращение" заповедите за арест, поискани от прокурор на Международния наказателен съд (МНС), насочени срещу самия него и представители на палестинското движение "Хамас".

"Като премиер на Израел отхвърлям с отвращение сравнението на прокурора от Хага между Израел, който е демократична държава, и масовите убийци от "Хамас"", се подчертава в изявлението на Нетаняху. (БТА, Асен Георгиев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
26
 
! Отговори
За какво иде реч!?! преди 3 месеца
Международният наказателен съд "няма юрисдикция" над Израел, подчерта държавният секретар на САЩ. Излиза, че Израел са недосегаеми! Господари, за които няма закони и съд!
68
14
 
7
 
! Отговори
До дядо соци преди 3 месеца
Точно обратното е. Ако арабите в Палестина се бяха съгласили да имат държава още през 1947, нямаше да има войни. До това води религията им - джихад и атентати. Всички държави до една в близкия изток ги създаде Европа след ВСВ. Като почнеш от Сирия и свършиш с Йемен. Най-крещящият пример там са саудитите - да кръстиш цяла държава по фамилията на един човек племенен вожд.
67
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Последните месеци гледам документални филми за Израел. Толкова нагли ,преписват си всичко ,били богоизбрани а останалите сме създадени да им служим . Даже с погнуса говорят за нас ,толкова промити мозъци ! Газа беше върхът на терора ,но хората не четат,не искат да разберат истината!
66
0
 
18
 
! Отговори
HELL преди 3 месеца
А НИЕ СМЕ "ВЪЗП*ТЕНИ" , ЧЕ НАБЛИЖАТ 100 ГОДИНИ= 1 ВЕК ОТ ХИРОШИМА И НАГАСАКИ И НЕ СТЕ ОСЪДЕНИ ОТ ХАГА
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каквото и да решат по късно, това ще остане в историята..
64
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ми аз си мислех че законите са за това, да третират по еднакъв начин различните субекти!? Сега се оказва че Нананяху ако ще да почне да яде малки деца, не трябва да го закачаме щото .... такова ще сме антисемити предполагам.
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да се оплаче на арменския поп..
62
1
 
23
 
! Отговори
Км преди 3 месеца
А как се радваше целокупния запад,когато същия този съд издаде такава заповед за Путин.ЛИЦЕМЕРИ!!!!
61
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каквото и да е споменал прокурора или каквото и да е пропуснал - в ивицата Газа не остана тухла върху тухла, да не броим колко палестинци бяха избити и "заслугата" за това е точно на Нетаняху!
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Така е ..Ако нямаше войни и не бяха ограбвани държавите, стигайки до бедност и предизвиквайки емиграция, нямаше да се разбърква света като тесте карти и да има бежанци, всеки щеше да си гледа своята къщичка, но когато свърши тази война, вероятно ще стане така, хората са уморени от конфликти и войни.
59
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
измисления съд получи червен картон от вашингтон- това да не ти е да нападаш путин - къде са тръгнали
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Не се залъгвайте,Ами не е съвсем така, единствените превилигировани от войната в Югославия, бяха албанците, които са подкрепяни и пробутвани от Турция, даже американците не виждам каква полза имаха от войната в Югославия, освен , че Олбрайт имаше млад албански любовник. Донякъде и българите имаха полза, защото Македония се превърна в самостоятелна държава!
57
5
 
19
 
! Отговори
Те преди 3 месеца
Евреите финансират различни партии по цял свят, включително и у нас. И така получават подкрепа. Убиват хора и все невинни. Вече никой не вярва и за Холокоста, дали е истина или пиар.
56
1
 
18
 
! Отговори
защо се възмущава преди 3 месеца
нали те дават нарежданията на МНС кой да съди.
55
24
 
3
 
! Отговори
Подсказвам преди 3 месеца
путинофашистите подкрепят ислямотерористите
54
13
 
4
 
! Отговори
Подсказвам преди 3 месеца
До Дядо Соци- Израел се беше съгласил, ама терористите не
53
7
 
25
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 месеца
Ако Израел се беше съгласил Палестина да бъде държава , там щеше да има мир.Ето да къде водят религиите.
52
5
 
13
 
! Отговори
българина преди 3 месеца
еврейски лицемер
51
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щом не могат да са поставени на "равна нога", значи се поставят на двоен стандарт. Байдън към двойни стандарти ли призовава?
50
3
 
27
 
! Отговори
Така е .. преди 3 месеца
През 60,70 и 80-те години на миналия век ,света беше по добро място за живеене. Държавите изповядващи исляма живееха по добре от нас социалистите , докато САЩ не ги разбута , да им насади демокрация.Тези златни години отминаха. Сега света е врящ котел , за голямо съжаление.