Байдън се възмути от поисканата от МНС заповед за арест на Нетаняху

"Каквото и да намеква прокурорът, няма равнопоставеност между Израел и "Хамас"
20 май 2024 23:30, Красимир Ангелов
98
Байдън се възмути от поисканата от МНС заповед за арест на Нетаняху
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува заповедта за арест, поискана от прокурора на Международния наказателен съд (МНС) срещу израелски лидери, като заяви, че не е възможно Израел и "Хамас" да бъдат поставени на равна нога, предаде Франс прес.

Искането на прокурора Карим Хан е "възмутително", заяви Байдън в изявление.

"Нека бъда ясен: каквото и да намеква прокурорът, няма равнопоставеност между Израел и "Хамас", никаква", подчерта Байдън.

Още по темата
"Винаги ще подкрепяме Израел срещу заплахите за неговата сигурност".

Ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкън определи съобщението на прокурора на МНС като "срамно" и добави, че то може да възпрепятства преговорите за прекратяване на огъня в Газа.

"Ние отхвърляме равнопоставеността, установена от прокурора между Израел и "Хамас". Това е позорно", подчерта Блинкън в изявлението си. "Хамас" е жестока терористична организация, която извърши най-тежкото клане на евреи след Холокоста и все още държи десетки невинни хора за заложници, включително американци", посочи той.

Освен това Международният наказателен съд "няма юрисдикция" над Израел, подчерта държавният секретар на САЩ.

Самият Бенямин Нетаняху заяви днес, че "отхвърля с отвращение" заповедите за арест, поискани от прокурор на Международния наказателен съд (МНС), насочени срещу самия него и представители на палестинското движение "Хамас".

"Като премиер на Израел отхвърлям с отвращение сравнението на прокурора от Хага между Израел, който е демократична държава, и масовите убийци от "Хамас"", се подчертава в изявлението на Нетаняху. (БТА, Асен Георгиев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
22
 
! Отговори
кой е за съд? преди 3 месеца
путин прибра децата в русия, унищожаваше военни съоръжения, и укрофашистите в тях.....а нетаняху избиваше наред жени и деца! СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ!
48
2
 
14
 
! Отговори
Преписвач преди 3 месеца
Антъни Блинкън е преписал изказването на Захарова, като е сменил "Путин" с "Нетаняху"
47
5
 
22
 
! Отговори
Никос преди 3 месеца
И Байдън трябва да бъде при Натаняху в една килия.
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Златният 1/2 милиард реагира гневно. Какво право имат г0им да съдят изключителните?
45
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Леле фашиста Байдън и фашиста Натаняхо ,той се възмотил,ми сащ у ЕС си затваряха очите и даваха милиарди и оръжие на Израел )
44
2
 
14
 
! Отговори
Ром"с преди 3 месеца
Е ,сега вече май ще стане ясно кой управлява МУС И ДРУГИТЕ международни организации ..нима някой врява ,че щои от Вашингтон са казали !фас! ,то някой ще посмее да прави нещо...и ше се разбере колко са независими тези оргаизации .
43
2
 
29
 
! Отговори
Железният Феликс преди 3 месеца
Значи, за Путин може да има такава заповед, но за карикатурата на Тримата *** Нетаняху - не може?!? Нетаняху е убиец. Кабинетът му, правителството му, министрите му, както и онези Божествените с големите шапки и масурите - всички са убийци! Браво на прокурора, поискал арестите! А Нетаняху, чак с отвращение научил и обвинил, че човекът бил антисемит. Нещо ми подсказва, че ще започне да се повтаря една история от преди 70 години...
42
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В крайна сметка Европа пак доказа, че исляма вече е отровил политиката, икономиката и културата й.Ислямизацията е тотална.След проблемите с Русия САЩ отново ще си даде сметка за войната между хритиянския свят на демокрацията и свободата и светът на терора и подчинението, което представлява исляма.
41
2
 
35
 
! Отговори
до долния педал преди 3 месеца
Имаш грешка в изчисленията. Германия беше победена благодарение на Русия и СССР. А не въпреки. СССР и Русия понесоха главната тежест на победата и това никой и никога няма и не може да промени. Историята е свършен факт и цял свят го знае. Но, не това е темата тук.
40
3
 
17
 
! Отговори
И над царя преди 3 месеца
има ЦАР. Природата не търпи неравновесие. Равновесие пак ще има. Със- или без америка.
39
36
 
2
 
! Отговори
Фю преди 3 месеца
Байдън може и да е изкукал, но не забравяйте, че Америка управлява целия свят! А зад него има доста умни и кадърни съветници, които взимат правилните решения. Така че дали ще е някой изкуфял дядка като Тръмп или Байдън или пък някой друг, не е от голямо значение. Важно е кои мозъци дойдоха в САЩ след ВСВ2 и продължават да идват и до днес! Америка вече 80 г. е N1 и ще продължава да е N1, винаги пред другите империи( Раша и Чина) с едни гърди напред
38
20
 
1
 
! Отговори
Коко преди 3 месеца
Краварите управляват още от WW1 га спасиха Раша от провал! И от тогава се така. Ко каже президента все става!
37
6
 
11
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 месеца
И този е съучастник в холокоста срещу палестинците. Но не можем да му се сърдим по 2 причини. Едната е, че този бунак не знае на коя планета е в момента и главата му го не слушка. И второ - той е само губернатор на най-голямата еврейска колония - the Jewnited States of America. Трябва да защищава господарите си. А иначе МНС може да вземе каквото си иска решение, но няма начин как да го наложи. И последно - засадете дръвче и погребете евреин. За бъдещето на децата си.
36
1
 
20
 
! Отговори
Не се залъгвайте, преди 3 месеца
това не е нашата война. Нашата битка е срещу омразната неоосманистка империя и америка не е с нас. Войната в Югославия доказа пред цял свят, че америка не се интересуват от справедлив мир, а от интересите си. Така е било след всяка война. Така ще бъде докато ние им позволяваме да е така.
35
17
 
3
 
! Отговори
Коко преди 3 месеца
Хамас е Палестина и Палестина в Хамас! Това е което не се разбира от електората. А на война покрай сухо гори и сурово. Пример е WW2 например дето към 20 милиона кoпейки заминаха напразно. Тез 35к можеше и да са живи, ако не подкрепяха атаката. И още ще има бая. Поне материал дал Господ..
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защото е фашист като него!
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво значи, няма юрисдикция над Израел? Израел не е ли на планета земя? Или да възвишени в ляво до райската градина и в дясно до ада?
32
4
 
5
 
! Отговори
Евреите се бият преди 3 месеца
с палестинците откак съществува Израел като държава, че даже и от Мойсеево време и справедлив мир устройващ и двете страни според техните изисквания няма как да има. Но проблемът е, че не могат да продължават и във вечна война.Не виждам скорошно решение на проблема, освен ако едната страна не унищожи напълно другата. Нека по-умният победи.
31
4
 
20
 
! Отговори
Юдео-нацисти над МНС преди 3 месеца
- Хора, излиза че никакъв съд не може да съди юдеи и Израел за техните нечовешки престъпления! Край с розовата дума "демокрация"! Заменете я с черната дума ционизъм! Институциите обслужват само юдео-ционистичните интереси!
30
2
 
15
 
! Отговори
америка преди 3 месеца
НЕ Е светата инквизиция и никой не й е дал това право. Тя доказа на целия свят с действията си зад граница, че важат правилата на джунглата. Но когато засегнат интересите й става много чувствителна и подкрепяща демокрацията.