Байдън се възмути от поисканата от МНС заповед за арест на Нетаняху

"Каквото и да намеква прокурорът, няма равнопоставеност между Израел и "Хамас"
20 май 2024 23:30, Красимир Ангелов
98
Байдън се възмути от поисканата от МНС заповед за арест на Нетаняху
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува заповедта за арест, поискана от прокурора на Международния наказателен съд (МНС) срещу израелски лидери, като заяви, че не е възможно Израел и "Хамас" да бъдат поставени на равна нога, предаде Франс прес.

Искането на прокурора Карим Хан е "възмутително", заяви Байдън в изявление.

"Нека бъда ясен: каквото и да намеква прокурорът, няма равнопоставеност между Израел и "Хамас", никаква", подчерта Байдън.

Още по темата
"Винаги ще подкрепяме Израел срещу заплахите за неговата сигурност".

Ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкън определи съобщението на прокурора на МНС като "срамно" и добави, че то може да възпрепятства преговорите за прекратяване на огъня в Газа.

"Ние отхвърляме равнопоставеността, установена от прокурора между Израел и "Хамас". Това е позорно", подчерта Блинкън в изявлението си. "Хамас" е жестока терористична организация, която извърши най-тежкото клане на евреи след Холокоста и все още държи десетки невинни хора за заложници, включително американци", посочи той.

Освен това Международният наказателен съд "няма юрисдикция" над Израел, подчерта държавният секретар на САЩ.

Самият Бенямин Нетаняху заяви днес, че "отхвърля с отвращение" заповедите за арест, поискани от прокурор на Международния наказателен съд (МНС), насочени срещу самия него и представители на палестинското движение "Хамас".

"Като премиер на Израел отхвърлям с отвращение сравнението на прокурора от Хага между Израел, който е демократична държава, и масовите убийци от "Хамас"", се подчертава в изявлението на Нетаняху. (БТА, Асен Георгиев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 3 месеца
В Конго- Африка ....Американските Военни Специални Части - Са се Опитали да Направят Преврат .....Но Африканците в Буквалния Смисъл са Е...ли Американците в Гааза .....Има Видеа в Мрежата....Американците Пищят - с Разпрани Гааззове.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
28
3
 
27
 
! Отговори
Libre comme air преди 3 месеца
Байдън да го духа...Нямало равнопоставиност между Хамас и Израел!!! Е няма...Хавас убиха 1300 евреи...а Израел 35000 палестинци!!!
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А така ли а невини деца умрели кой ще върне
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По последни данни, жертвите в Газа вече са 35 562 души. Международната заповед за арест дори е закъсняла. Тези ненормалници горе в статията дори няма да ги коментирам.
25
2
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 3 месеца
Байй- Дъън е Съучастник - МОЖЕ ДА АРЕСТУВАТ И НЕГО.......НО , Той Има Дименсия и Ще Отърве Кожата в Пссихиятрията с Жълт Картон........ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
24
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Буш изтреби над милион иракчани, мисля, че е време и на него да му се издаде заповед за арест.
23
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
""Хамас" е жестока терористична организация, която извърши най-тежкото клане на евреи след Холокоста и все още държи десетки невинни хора за заложници, включително американци", посочи той."....................Папардако, от израелска страна цивилните жертви са 1000, от палестинска страна- над 33 000. Нетаняху надмина Хамас по тероризъм, а ти за евреите си се загрижил.
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Байдън-*Нека бъда ясен*Ами с това двойни стандарти и лицемерие,не си съвсем ясен!
21
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"като заяви, че не е възможно Израел и "Хамас" да бъдат поставени на равна нога"------------------Абсолютно вярно. Хамас изглеждат като пионерчета в сравнение с извършените от Израел престъпления срещу човечеството през последните месеци.
20
2
 
12
 
! Отговори
Съда преди 3 месеца
Е за Милошевич, Аркан, а за други Хага ще поспори . Хахаха. Доказателство имат . Нетаняху е пътник. Нетаняху е спонсор на Хамас . Той спрял Мосад да защити юдаистите . Така остава за кратко на власт.
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Старче,каква е разликата между Путин и Нетаняху?
18
1
 
20
 
! Отговори
ДДТ преди 3 месеца
Двулични и абсолютно прозрачни "пазители на свободния свят!Нали много се кефехте за Милошевич, Караджич,а наскоро и Путин, посочени от същите прокурори?! Ясни сте ни отдавна,но има заблудени овце,които са ни яхнали и пак искат да ни управляват!
17
2
 
5
 
! Отговори
Нане преди 3 месеца
юрохейтелажките слуги на кравария нещо са се насмели... Кой, ще им даде да съдят тоя престъпник, ся, ще ги напляскат и, ще мяучат кат бити пудели... ===)))
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дрън-дрън, грънци. Изсипват се пари за финансиране на война, а после всички са много поляризирани и възмутени. Политика на махленско ниво, каквато е и у нас. Рептилите печелят винаги накрая.
15
3
 
22
 
! Отговори
кратко точно ясно преди 3 месеца
Мухлясалият старчок ли ще бъде следващия обвиняем от МНС, или ДА?!
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Борисов,Доган,Пеевски и летящия по магистралите Киро кога ще ги погнат
13
5
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 3 месеца
"Винаги ще подкрепяме Израел срещу заплахите за неговата сигурност." - Пряко доказателство, че САЩ, Великобритания, и т.н. Колективен Запад, обслужват ционистката идея за световно господство на юдеите над всички останали народи по света. Това не е "демокрация", а поробване! Това е Древният "Вавилон"...
12
4
 
23
 
! Отговори
СПРЕТЕ ОРЪЖИЯТА преди 3 месеца
ЗА УКРАИНСКИТЕ ГЛАВОРЕЗИ
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То тоя съд и над Русия нама юрисдикция. Иначе след като САЩ не го признават, какво се възмущава тоя толкоз.
10
0
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 3 месеца
Коментарът ти ме уби!