В КНДР стартира важна партийна среща след посещението на Путин

Ким Чен Ун ще "направи преглед на работата, извършена през първата половина на годината
29 юни 2024 08:05, Красимир Ангелов
20
В КНДР стартира важна партийна среща след посещението на Путин
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун постави началото на ключова среща на управляващата партия на страната, съобщи днес държавната медия КЦТА. Това става малко повече от седмица след като Пхенян и Москва сключиха пакт за военна отбрана, който предизвика тревога у САЩ, предаде Ройтерс.

На свиканото снощи Десето пленарно заседание на Осмия централен комитет на Корейската трудова партия бяха одобрени пет точки от дневния ред, се казва в публикувано от КЦТА изявление.

Заседанието беше председателствано от Ким, за да "направи преглед на работата, извършена през първата половина на годината и да вземе решение по редица важни непосредствено възникнали въпроси", се казва още в изявлението.

На 19 юни Северна Корея и Русия възобновиха споразумение, сключено по време на Студената война, след като лидерите им се срещнаха в Пхенян, и се договориха да си предоставят военна помощ, ако някога бъдат нападнати, припомня Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Ким Чен УнКНДР
Още от ЕС
Le wokisme: Движението, което уплаши Франция и върна крайното дясно на власт
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Другарят Ким е обещал на другаря Путин да изпрати 140 хиляди войници пушечно месо с по 800 долара заплата. От тия 800 долара по 100 ще са войника останалите 700 за другаря Ким.
17
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мечока обикаля кого да лапне. В момента се е насочил към Кимчето. А то наивното радва ли се радва!
16
10
 
19
 
! Отговори
9876543 преди 2 дни
С Корея и България са били с по 7 милиона население 50-те години . Сега ние сме 5-6 м. С Корея 50 м. Кой е гладувал ? :)
15
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Доживяхме император лилипутин да се моли на мизерната и бедна СК. И какво толкова ще вземе? Ракетки дето падат в радиус от 200км и снаряди от корейската война. Бункерни е отчаян.
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Е'но въпросТче, "Военната помощ" е само една малка част от Договора за всестранно стратегическо сътрудничество между РФ и КНДР, подписан на 19-ти юни 2024 г. от Президентът Путин и Председателят Ким.
13
21
 
12
 
! Отговори
денс преди 2 дни
Сев. корейци, иранци, аятоласи, талибани, африканци ... абе няма значение. Всичко за победата, таварищи! Много ви бъркат православните украинци - то се знае къде.
12
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ами отбранителен договор - като НАТО. Какво се стягат краварите?
11
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Браво на Путин!
10
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Зеленски май затова се разбърза с конференциите за мир, явно Путин и Ким са се разбрали за пращане на севернокорейци в Украйна - 2-3 дивизии от специалните сили ще свършат чудесна работа.
9
22
 
14
 
! Отговори
ОГРОМЕН ГУЛАГ преди 2 дни
Ех дугари- я гледайте какво правят в комунистически Китай- най мощната в света икономика- заплатите като в Рашистан, пенсиите- 43лв средна- взема я всеки 9 китаец и 30 000 000 бедни Китайци комунисти чакат светлото бъдеще в дупки и пещери което др Си ще докара.
8
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Южна Корея- на 19 място по ИНДЕКС НА ЧОВЕШКО РАЗВИТИЕ/по ООН/- комунистически Китай на 79 място, комунистическа Куба на 83 място, социалистически Виетнам115 място по същият индекс показващ- продължителност на живот, грамотност, благосъстояние, справедливо разпределение на блага- а ние за 3 години паднахме с 12 места от 56място на 68 място- при сектата ППДБ.
7
12
 
25
 
! Отговори
Е'но въпросТче преди 2 дни
"Военната помощ" включва ли междуконтинентални ЯО? Защото ако е така кофти се пише на "братята американци". При Кимчето лабаво няма. Байдън няма да си е вдигнал памперса, когато те ще са прелетели над Вашингтон.
6
7
 
19
 
! Отговори
До 5 преди 2 дни
Яд те е, че краваджийте, булшетите, центовете, 18 половошарените, и като цяло Сатанистите имат конкуренция ли?
5
24
 
14
 
! Отговори
Оооо преди 2 дни
Вече освен копейкаджии, в България се появиха и сев.корейски вончетаджии. Вперьод ребята към блатното ви будушче!
4
18
 
2
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 2 дни
До 1: Едно време по 50000 лева на глава са давали в България за такова нещо по ЗЗД. След малко ровене излиза, че един сегашен лев е около 2.2-2.3 лева през 1942. Id est, за занесена чирвена тимберица правителството на акад. проф. д-р Б. Филов, д.и.н., е давало еквивалента на около 22-23000 сегашни лева, което си е е'баси и далаверата, отстрелваш няколко търсени горски диваци-разбойници, носиш главите им в чувал и получаваш една не лоша годишна надница :). Ето къде са диваците от шумата :).
3
21
 
10
 
! Отговори
Със сигурност преди 2 дни
В страната на ментално дефицитните, генноизменени от недояждане и странно ревящи без повод приличащи на хора същества май ще падат глави! Тюленът много се възгордя от срещата си с лилипута и сега ще е интересно какво ще се случи! Т.нар. граждани на сев. Корея вече вместо пясък ще папката чакъл, а ако не слушат - камъниии!
2
18
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 2 дни
Залжил си на бита карта другарю патизанин. Но знам ви аз, като се разпадне Русия веднага ще обърнете палачинката и ще станете първи евроатлантици.
1
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ех другари, можеше и ние да сме така а сега сме роби на Запада. Къде са партизаните от едно време да поведат народа към светлия комунизъм и Русия?