Поне 650 000 руснаци са избягали в чужбина от началото на войната

Това показват данни на миграционните власти на над 70 държави
17 юли 2024 07:30, Александър Попов
63
Поне 650 000 руснаци са избягали в чужбина от началото на войната
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко 650 000 руснаци са се преместили за постоянно в чужбина от началото на военната агресия срещу Украйна, предаде ДПА.

Повечето от тях са емигрирали в Армения (110 000), Казахстан и Израел (по 80 000) според независимия интернет портал "Бел". Руснаците не се нуждаят от виза, за да влязат в тези страни.

Германия също е предпочитана дестинация за руснаци, като броят им се е увеличил с повече от 36 000 души. Няма официална информация от Москва за броя на хората, които са напуснали страната.

"Бел" твърди, че е направил изчисленията въз основа на данни от миграционните власти. Общо в изчисленията са включени данни от над 70 държави, като например новоиздадени разрешения за пребиваване или молби за политическо убежище.

Въпреки това порталът твърди, че данните не са пълни, тъй като някои популярни сред руснаците държави като Тайланд, Азербайджан и Кипър не са отговорили на запитванията. Други държави като Обединените арабски емирства, в които много руснаци също се преместиха след началото на войната, не са включени в изчисленията.

Сред руснаците, които са емигрирали, вероятно има не само противници на войната, но и много хора, които правят бизнес на други места и искат да заобиколят санкциите, отбелязва ДПА./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен у качствена страна, дето и една пералня не може направи, та се налага да ги краде със сила
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България няма,защото за тях и другите бежанци няма 40лв.на ден.
26
13
 
7
 
! Отговори
... преди 1 месец
дари руснаците не искат да живеят в рашистан! Това е факт дето даже продажната путинофилия НЕ може да оспори! Не за друго ми нито един продажен путинофил НЕ иска да иде да живее в родината си рашистан! сите искат на ЗАПАД! що така бря продажници?
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо лошо за Русия няма в това. Страната е очиства от некачествения материал.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а колко българи избягаха за 35 години демокрация, приватизация, евроатлантизъм и тем подобни прощотии? за един приятел питам. сега като дофалира дойчистаня ще се приберат по бедните руснаци дето са се изселили там. другите са по дубай, сингапур и други места за супербогати.
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А избягалите украинци колко са?
22
2
 
12
 
! Отговори
Ааааа преди 1 месец
Два милиона са избягали от България без война
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зимата бях в Тайланд, беше пълно с руснаци и то млади. Явно войната не е за всички.
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
5-6 млн.руснаци от Украйна са се заселили в Русия.
19
7
 
2
 
! Отговори
Интересното преди 1 месец
Е че руснаците бягат и се представят за украинци за да получават в Европа квартири и тлъсти помощи. То и без друго всички украинци говорят на руски - как да ги различиш кои са украинци, кои руснаци. Да не говорим че и едните и другите имат курсове как да се омъжим за чужденец и нова е основната им тема по форумите.
18
3
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
А преди време след като Путин обяви мобилизация медиите разправяха, че между 3 - 5 млн. руснаци щели да напуснат.
17
4
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Доказателство,че по улиците на ЕС не спи никой бездомен руснак или украинец е доказателство ,че същото това ЕС е управлявано от отвратителни просъветски престъпници.Улиците са пълни с бездомни европейци,но няма нито украинци,нито руснаци,нито арменци,нито грузинци ...никакви съветски гадове не спят по пейки оня кюшета. Всички ,които произхождат от страните на СССР са подслонени и хранени с Вашите пари.А е нагло,защото бедни руснаци и укри не виждам.
16
7
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Руснак в чужбина,това е в повечето случаи шпионин ...
15
6
 
4
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Много повече са руснаците,които напуснаха С ПОМОЩТА НА ПУТИН РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!И не става дума само за руснаци,арменци,грузинци,а и за всякакви араби,църнокожи,иранци,афганистанци потърсили трамплин за нахлуване в Европа чрез Русия. Фактът,че Путин не ги спря доказва,че намерението му е да наводнят Европа. Същото прави и Зеленски. Нямат капацитет да са бойници. Затова ни превземат чрез миграция. По-мръс о нещо от народите на СССР няма в този свят. ЕС допусна генерална грешка,давайки им убежище.
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кой човек с 80+ IQ би поел пушката да се стреля за джуджака, няма логика. е, ако те хванат с пропаганда от 14 годишен не си изцяло ти виновен предполагам
13
6
 
8
 
! Отговори
Допълнение: преди 1 месец
И 20 милиона укри също...
12
5
 
7
 
! Отговори
30% от тях преди 1 месец
вече се върнаха. Големият проблем е бягството на украинците - рискуват смърт, само за да успеят да емигрират нанякъде. И това се засилва. Започнаха да нападат мобилизационните бюра.
11
2
 
5
 
! Отговори
селянин преди 1 месец
до 16 умничето на тате а по демократията що построихте
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Германия има и толкова българи, над 10 млн турци и все по-малко германци! Освен това нали не забравяте, че стотици хиляди украинци се пишат за руснаци от страх, че ако се разкрият ще бъдат върнати в един момент за курбан байрам? Също като т.нар македонци с български паспорти. Така че тези данни са си част от пропагандата на умнокрасивия евроатлантизъм! Друго не им остава, горките! Розов свят, розови сънища... И Путин!!!
9
1
 
7
 
! Отговори
Фемин хелп преди 1 месец
Горещо е Катериците трябва да се мият по три пъти на ден щото почват да миришат на развалена риба