Мъск нарече австралийският парламент "фашисти"

Австралия предлага закон за борба с дезинформацията
Обновена: 13 сеп 2024 13:48 | 13 сеп 2024 13:47, Инна Ангелова
51
Мъск нарече австралийският парламент "фашисти"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Илон Мъск, собственик на социалната мрежа Х, нарече лявоцентристкото правителство на Австралия "фашистско”. Причината е предложения закон за налагане на глоби на фирмите за социални медии за това, че не са успели да предотвратят разпространението на дезинформация онлайн, съобщи Ройтерс.

Австралийското лейбъристко правителство внесе законопроект в парламента за налагане на глоба на интернет платформите в размер до 5 % от глобалните им приходи за това, че са позволили разпространяването на дезинформация.

Предложеният закон ще изисква от технологичните платформи да въведат кодекси за поведение, за да спрат разпространението на опасни лъжи, и да получат одобрение от регулаторния орган. Регулаторът ще има собствени стандарти, ако дадена платформа не успее да ги спази, и ще глобява фирмите за нарушаването им.

Мъск се определя като защитник на свободата на словото и веднага отговори на потребител, който коментира законопроекта в социалната мрежа Х. “Фашисти”, кратко написа Мъск.

През април Мъск отново имаше задочен спор с австралийското правителство. Милиардерът тогава се обърна към съда, за да оспори заповедта на киберрегулатора за премахване на някои публикации за намушкването с нож на епископ в Сидни, което накара австралийския премиер Антъни Албанезе да нарече Мъск "арогантен милиардер". / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от Коли
Каква е рeaлнocттa зa aнeмичния aвтoмoбилeн пaзap в Eвpoпa?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Какво значи регулации за дезинформация? Цензурата през соца, когато новините идваха само от партията? С този закон ще може ли да се спират правителството и големи медии под негов контрол, когато лъжат? Защото покрай ковид и за много други неща се видя, че лъжат. Пример наскоро: излиза запис от диспечер на полицията плюс видеа за 36 венецуелци превзели с автомати затворен комплекс в САЩ. Властите казват, че няма такова нещо. След дни излизат и присъди на арестувани от бандата за случая.
37
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 дни
В германия открай време журналистите пишат критичните към правителството статии в австрийските медии. Факт.
36
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 дни
Прав е Мъск. Кенгурата СА фашисти!
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Мъск е единствения светъл лъч в световните политически практики. Всичко останало е фашизъм и дори по лошо. Най зле е ЕС и ЕК. Те са потресаващи потреси.
34
0
 
2
 
! Отговори
тъпомер преди 4 дни
То бива ама в тая България много матриал има в изобилие,човека Мъск ви ояснява че сте овце,а вие си блеете,всички на разни хапове и с маниакални депресий най много умуват и драскат,а тоя с копейкити само господ може да му помогне,човека отдавна е дал фира в мозъчната кутия.
33
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да си скъса фашисткият си паспорт и да отиде в блатная.
32
0
 
4
 
! Отговори
Зверове преди 4 дни
А Израел са най- големите фашисти! И САЩ, и Британия, и Русия, и Турция, и Италия, и Германия, и Украйна са фашисти! Всяка империя, убивала хора, са фашисти с лидери фашисти на власт! Само едно мнение и една воля да се зачита - тяхното! За различно мислещите и несъгласните - смърт! Това е греха на човечеството!
31
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Явно и тоз шарлатанин Мъск го гонят фашистите, нацистите ще вземат да се обидят, че тяхната партия е националсоциалистическа :)))
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Лъжата трябва да се наказва.
29
1
 
11
 
! Отговори
мда преди 4 дни
Да кажа на заблудените, говорещи за руските издания и мненията в руските платформи, че за миналата /или дори по-миналата година беше/ във Великобритания има 3 пъти повече арестувани за мнение в соц. медия, отколкото в Русия, а населението е два пъти по-малко. Тази година нещата са още по-зле, защото в Шотландия мисля, приеха нов още по-строг закон за "реч на омразата".
28
0
 
6
 
! Отговори
мда преди 4 дни
Не баш фашисти, ами са марксисти правещи се на демократи. Те и нашите комунисти са правили всичко "в името на народа". Англосаксонската олигархия плавно преминава в диктатура.
27
4
 
0
 
! Отговори
Милиардер за свобода преди 4 дни
Аз съм милиардер и съм за свободата на словото.Питайте Саудитска Арабия, Турция, Китай.Там им казах направо: никаква цензура или спирам X във вашите страни!!!Майтап бе, парите са си пари!
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тоя човек взе да ме кефи
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Не ми харесва "Х", ето защо..." Изведнъж правителството решава, че това е дезинформация и не само ти търси отговорност, но търси да санкционира и медията през което си го казал... И това се правело за... усилване на демокрацията и, спомагане на диалога... мдам, тук Мъск е прав.
24
5
 
0
 
! Отговори
до 15 преди 4 дни
не си спомням полицаи свалящи майка на земята за без маска. Какво значи спомнете си? Това което помня е, че никой не спазваше нищо и никой не са го барнали.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Правителството не може да се меси в работата на частни компании и да диктува какви решения да взимат. Тва си е чист комунизъм
22
0
 
4
 
! Отговори
Бъдеще 2.0 преди 4 дни
Китай има We чат. Русия си има яндекс. САЩ имат и Фейсбук и Х (Туитър). За съжаление изоставащия в технологично отношение ЕС няма свой тех концерн който да определя социялните настроения. За това е изцяло зависим от САЩ. Опитват със закони и глоби, но не става точно.
21
5
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 дни
До MNENIEЗащо не идете да изразявате мнение в некое руско издание, а пишете тук в несвободните издания. Как твоето мнение се чува в несвободни медии. Нещо противоречие ми се се вижда, или може би лъжа.....
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Че Мъск си е нагъл това се вижда и без бинокъл....щом трябва така...значи трябва...топката е у Мъск...сакън,спират руската пропаганда...
19
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако ти спре паричките правителството на САЩ, ще видим какъв милиардер си :)))