Размирици след кървавото нападение срещу деца в Англия

22 полицаи са ранени, запалени са полицейски бус и коли на граждани
31 юли 2024 08:48, Елка Василева
74
Размирици след кървавото нападение срещу деца в Англия
Снимка: БГНЕС

Полицията в английското графство Мърсисайд съобщи, че 22 служители на реда са пострадали при размирици в Саутпорт, които избухнаха, след като три момичета бяха убити с нож, а още пет деца бяха тежко ранени в лятна детска занималня за танци и йога в крайбрежния град, предаде ДПА.

Още по темата
Според разследващите нападението не е свързано с тероризъм. Полицията съобщи, че е задържала 17-годишен младеж от Уелс и предупреди, че в интернет се разпространяват неверни слухове, че заподозреният е кандидат за убежище, пристигнал в Обединеното кралство с лодка.

Пред джамията в Саутпорт снощи се събраха демонстранти, които влязоха в сблъсъци със силите на реда. Пострадали са общо 22 полицаи, като осем от тях са получили сериозни наранявания.

Участниците в размириците, сред които е имало има и привърженици на крайнодясната Английска лига за защита, са запалили полицейски бус и автомобили на граждани, хвърляли са тухли по местната джамия и са повредили магазин.

От 19:54 ч. местно време (18:54 по Гринуич) е влязла в сила 24-часова заповед, която дава на полицаите по-големи правомощия за спиране и претърсване на лица. Полиция увери, че тази мярка има за цел да предотврати нови прояви на насилие и че няма да засегне редовите граждани, които ще могат спокойно да изпълняват ежедневните си задължения.

Британската министърка на вътрешните работи Ивет Купър осъди агресията. "Това е пълен позор... В този момент всеки трябва да проявява уважение към общността и към полицията", заяви Купър. "Сцените на бандитизъм, които видяхме тази вечер по улиците на Саутпорт, нямат нищо общо с начина, по който жителите на Саутпорт се събраха, за си окажат взаимна подкрепа и за да застанат зад скърбящите семейства", каза още британската министъра. Тя подчерта, че не бива да се спекулира с мотивите и обстоятелствата около престъплението.   
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нападателят е от Руанда, според доклада родителите му са християни, така че в случая грешните хора са го отнесли.
61
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нападателят е от Руанда, според доклада родителите му са християни, така че в случая грешните хора са го отнесли.
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Западна Европа започва да прилича на разлагащ се труп. Градинката на дело Жозеп си е живо блато.
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами просто е - за да не се спекулира защо не съобщите кой е убиецът? Малко странно излежда след като е имало повече от 20 полицая на мястото да не са видяли кой е вилнял. А пък и крайнодесните партии нямаше да нападнат джамия ако извършителят е бил генетичен англичанин. Не можете да криете истината в полза на измислена политкоректност!
58
12
 
2
 
! Отговори
Европеец с главно Е! преди 1 месец
Много обичам да виждам смешници сред коментиращите, обясняващи колко готино се живеело в Русия, но все техен познат живеел там, на майка му приятелка и некви такива - ми заминавайте бе, ва7ници ***, какво само хвалите Путинландия, но се натискате в западащата Европа! Направо ми се повръща от такива платени копейки, които искат да ползват всички блага на Запада, но чак ва7енката пропили от русофилия.
57
0
 
20
 
! Отговори
Българинъ преди 1 месец
Сковани от страх, окупирани от ислямисткия фундаментализъм, англичаните са срам за дедите си. Подкупените с катарски долари медии, мълчат като предници. Заглавието е "Терорист зверски закла деца в името на Аллаха". Тепърва ще е това из Европа. Не е запазено само за "17-годишно дете от Газа, борец за свобода"
56
0
 
3
 
! Отговори
Човекът Хумус преди 1 месец
А защо протестират пред нашият молитвен дом?
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 56, германката беше украинка, а той беше осъден на 7 години затвор
54
0
 
24
 
! Отговори
Ив Еткупър преди 1 месец
Гражданите имат право само спокойно да протестират, и мирно да чакат следващия подобен случай !
53
0
 
19
 
! Отговори
запознат преди 1 месец
Ония ром дето ритна германката на стълбите в метрото, да не е бил по-читав. Рано или късно крайнодесните ще спечелят, тогава вече ще е късно за оправдания. Хитлер е дошъл на власт чрез честни избори.
52
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/45 "... прагът на толерантността е много нисък в България" - шегуваш се, нали?
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пред джамията, ясно
50
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демокрации?! Отговорни за най-големите зверства в човещката история. Тук ни продават ШИТ/*** в целуфан - това не е демокрация а анти-човешки капитализъм! Но колелото на Историята се върти и държави като САЩ, Великобритания, Франция ще заминат. Великобритания заради либерално-фашистката си политика изпадна от топ 10 икономики в света на нейно място влезна Мексико. Русия и Китай са в топ 7..Китай е номер 1..усещате ли какво става? Брщксел затрива Европа и гражданите и!
49
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно убиеца е от цветнокожите британци, а това дари е влязъл с лодка или се е пръкнал на острова е без значение. Не всички мигранти са лоши, но където ги има се появяват такива зверства. Живота без тях беше по-спокоен и по-добър, това е истината.
48
1
 
5
 
! Отговори
край преди 1 месец
край центаджйите от Козяк пристигнаха. Започваме да мълчим и козируваме, другари.
47
30
 
2
 
! Отговори
ми вървете, бе преди 1 месец
ми вървете у Просията, бе?! Що сте в ЕС и Англия, жалки не---стници. Нищо хубаво няма в Русия, запомнете го от мене! Допотопна, бедна, *** и изтърбушена държава от третия свят със затихващи функции. Не може да се сравнява нито икономически, нито военно, нито културно с мега държавите, свръх доминантите, лидерите на света за следващите 200 години - САЩ, Великобритания, ЕС и страните от НАТО. Това са доминаторите, които скоро ще изтрият Просията от картата. България е 5 пъти по-богата от Просия
46
1
 
22
 
! Отговори
Колегата преди 1 месец
Колегата с визите за Русия е прав. Давам Ви веднага пример за наше приятелско семейство с две деца. Съпругът е много добър физик. До преди войната имаше програма чрез, която той и семейството му заминаха за Москва за да може той да работи към някакъв руски институт по физика. Семейството му живееше в Подмосковието. Казаха, че такова спокойствие, децата добре приети в училище, качествена храна, различни извънкласни форми за децата. БЕЗПЛАТНО! Безплатни курсове по руски език за всички! Факт!
45
2
 
18
 
! Отговори
Бедни сме преди 1 месец
България е бедна страна да, с ниски доходи. Но има една приказка "пороците са при парите". Защо Западна Европа е като магнит за тези радикализирани индивиди. За париии, за социалл. Тия не са по работата. Даже нашите *** са по-добре от тези, където идват. Аз не съм чул *** да влиза и да коли в училище деца. Е, да ама тия го прават. Господ да пази България! Нашите политици са поставени лица да наслагват евролиберастията, ама като гледам удрят на камък. Няма да има власт скоро. Само България
44
0
 
8
 
! Отговори
До 44 преди 1 месец
Като почнат да те колят няма да врещиш нали?
43
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За сега България някак си минава между капките, не за друго, ами защото сме бедни и не сме атрактивни за тези нашественици. И слава богу, че не сме. Другото, което е прагът на толерантността е много нисък в България, съответно такива ***-тюрбани и подобни няма как да се впишат в България. Ромите са тук от векове и все още не могат да се интегрират напълно. Като цяло Източна Европа в момента е по-благоприятно място за живеене от ЗападНАла Европа. Тук тия либерастНи ценности не минават. Факт!