Харис и Тръмп на тв дебат на 10 септември

Републиканецът предлага още два дуела в ефир
10 авг 2024 10:37, Петър Бойчев
9
Харис и Тръмп на тв дебат на 10 септември
Снимка БГНЕС

Кандидатката на демократите - вицепрезидентката на САЩ Камала Харис, и претендентът на републиканците - предишният държавен глава Доналд Тръмп, ще се изправят в предизборен телевизионен дебат на 10 септември в ефира на тв Ей Би Си, съобщиха от медията.

Съобщението дойде, след като на пресконференция в имението си “Мар а Лаго” във Флорида Тръмп обяви, че приема да се изправи срещу Харис на 10 септември. Последва и коментар от вицепрезидентката, която написа в социалната мрежа “Х”, че очаква дебата, след като Тръмп “най-накрая се съгласи”.

В разговора си с медии във Флорида Тръмп обяви, че всъщност предлага да се проведат три дебата през септември - на 4, 10 и 25, в три различни медии.

Харис коментира, че е отворена за повече разговори с Тръмп, но от екипа є уточниха, че евентуални бъдещи дебати с Тръмп ще се обмислят след този на 10 септември.

На тази дата по план трябваше да се състои вторият тв дуел между президента Джо Байдън и Тръмп. Първият им се проведе на 27 юни по Си Ен Ен, тогава Байдън се представи плачевно, което предизвика призиви към него да се оттегли от надпреварата на изборите през ноември. В резултат на натиска миналия месец президентът прекрати кампанията си и даде подкрепата си за Камала Харис.

Междувременно проучванията на нагласите на избирателите показват на практика паритет между двамата кандидати за президентския пост. Този извод се налага при сравнителен анализ на резултатите от различни анкети. Според някои от тях Харис бележи възход в подкрепата и има предимство от няколко пункта пред опонента си.

В проучване на сп. “Икономист” и института “ЮГов”, направено между 4 и 6 август, Харис води пред Тръмп с 2 пункта сред регистрираните избиратели или с 45% срещу 43 процента. Една седмица по-рано Харис получаваше 46% одобрение срещу 44% подкрепа за Тръмп в предишното допитване на “Икономист” и “ЮГов”. А в по-ранното проучване - отпреди две седмици, пак на сп. “Икономист” и “Югов”, Харис изоставаше с 3 пункта от Тръмп и имаше едва 41% одобрение срещу 44% подкрепа за бившия президент.

Според средната стойност на националните социологически проучвания по данни на “Хил” и специализирания американски сайт за изборни резултати “Десижън деск Ейч Кю” обаче Харис води пред Тръмп със съвсем малка преднина, която е 0,1 пункта. Според средната стойност на допитванията Харис събира 47,4% подкрепа срещу 47,3% за Тръмп, при това при допустима грешка от плюс/минус три пункта, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Свят
Над 100 жертви при въздушна атака на училище в Газа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Ненужни дебати преди 4 седмици
Камала Харис не трябва да се съгласява на никакви дебати с Тръмп. Всичко, което трябва да се каже за Тръмп е казано в протокола от съдебното решение на съда за този измамник. Всички американски избиратели и даже ценият свят знаят, че този мо.ше..ник не става за президент.
6
1
 
1
 
! Отговори
До Американ преди 4 седмици
По нашите земи казват - който последен се смее най добре се смее. А тръмпона дето не искаше дебати щото бил казал всичко как изведнъж поиска, та даже 3?
5
1
 
1
 
! Отговори
0% либера3тия преди 4 седмици
А дали кома-Ла Психарис ще си е научила опорките дотогава ?!?
4
7
 
3
 
! Отговори
фен преди 4 седмици
дано Харис го попилее тоя шут с немски корени !!!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро ще стане известно на всички, че Камала има психично разстройство, което не е същото като на Байдън, но е доста комично
2
2
 
12
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
Ще се повтори шоуто с Хилари в много по-смешен вариант щото тази многоцветна крава Харис не може да говори свързано и се смее като кукумявка.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Рундю на дебат кога :)))