Догодина Украйна ще започне да си връща територии – ако Западът помага достатъчно

Пробивът в Курска област ще разтегли руските сили по целия фронт
Обновена: 25 авг 2024 10:40 | 25 авг 2024 09:10, Петър Бойчев
478
Догодина Украйна ще започне да си връща територии – ако Западът помага достатъчно
Снимка БГНЕС

Пробивът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курска област може значително да разтегли руските сили по целия фронт и да спечели време, необходимо за пристигането на западна помощ и попълване на редиците на армията.

Украйна може да започне да връща териториите си още през 2025 година, стига просто да получава достатъчно помощ от Запада, уверени са в редакцията на британския вестник The Telegraph.

Украинският пробив в Курската област е в състояние значително да разтегне руските сили по целия фронт и да спечели време, необходимо за пристигането на западна помощ и попълване на редиците на ВСУ. Освен това нахлуването поставя под съмнение способността на Русия да започне големи настъпателни операции преди края на годината.

Според The ​​Telegraph Русия ще бъде принудена да избира между гарантиране на сигурността на Курска област и продължаване на настъпателните операции в Донбас, тъй като има малко резервни части, които биха могли да дадат отпор на украинската бронирана техника в Курска област.

Предимството на украинските войски в региона е, че те не трябва да защитават своя родна територия, което означава, че Киев може да избере оптималните места за защита, което ще направи руската контраофанзива изключително скъпа.

Освен това, отбелязва изданието, през цялата война Русия се радваше на сигурност по границата си, което й позволи да изпрати повече войски за боевете в Донбас. Курската операция сега променя ситуацията, принуждавайки Русия да укрепи цялата си граница. Това ще изисква десетки хиляди войници, стотици единици оборудване и съоръжения. Освен това Кремъл ще трябва да прекара месеци в попълване на персонала и снабдяване с провизии.

Украинското нахлуване също внася промени в руските въздушни операции. Хеликоптерите на военните на Москва са уязвими от украинските дронове в Курск, а ударите на украински БпЛА по летища в Западна Русия ограничиха използването на самолети.

"Руските сухопътни и въздушни сили са разтегнати по начин, по който не са били през цялата война. Това ще забави руските операции през следващите няколко месеца – като се има предвид и настъпващите дъждовна есен и студена зима... Това дава Украйна има възможност да възстанови и превъоръжи силите си в периода до пролетта на 2025 година“, пише The Telegraph.

Но западната помощ е от решаващо значение за това и ако бъде осигурена в достатъчни количества, тя може значително да подобри възможностите на Украйна, за да започне да възстановява територията си през 2025 година, предава Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от Свят
Израел нанесе въздушни удари в Ливан
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
4
 
12
 
! Отговори
До Христо преди 3 седмици
Може в НС 80% да са за Помощ, но това са 15% от българския народ! Другите 85% са против или не са гласували! Разбира се виновни са тези дето масово не гласуват и така помагат на мафията в НС да управлява и дава парите им на Украйна!
307
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Къде ги видя тези 2млн? Атлантиците от гербдпс и ппдб са 1млн, като от тях поне 100 000 са купен вот и още 100 000 фалшиви бюлетини. Герб електората не са атлантици те си гласуват за бащицата. Атланиците останаха едни 500 000, 300 000 са си меки тикви по възпитание останалите са слънчогледите на пропагандата, каквото каже телевизора това ще да е святата истина.
306
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Догодина майдан и нов президент !
305
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Христо Христов - Те, тия в НС, не питат избирателите си как да се разпределят. Вместо предварително да заяват позиции и кой с кого ще действа, в нашето НС това се прави постфактум, след като влязат вече. Почват се сглобки, съюзявания, далаверки и всякакви подобни. Та, няма такива евентуални два милиона, дето ти се привиждат.
304
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГРОБИЩАТА СЕ УВЕЛИЧАВАТ УКРАИНА НАМАЛЯВА И ТЕ ТАКА ДО ПЪЛНОТО УНИЩОЖЕНИЕ НА БАНДЕРИТЕ
303
10
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До 352 "Кой ще дава повече? България и Румъния ли? Ние нямаме, кой друг?" - евроатлантическа България може да дава евроатлантически про'с'таци - над два милиона, гласуващи за ЕС, НАТО и евроатлантически ценности.
302
3
 
16
 
! Отговори
someone преди 3 седмици
А укронацистите не са разтеглени? От Херсон та Донбас до чак Курск, тях явно магически ги снабдяват хаха.Поредните бълвочи и евтини пропаганди стил Гьобелс.А и да не забравя- от Балтика идват части, които ще се предислоцират точно в Курск, а даже и до тогава укровермахта яде бой и с труд взима и едно село дори.
301
2
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 345 преди 3 седмици
Тавариш, а на теб защо ти е да ходиш там?
300
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хизбула, Хамас, Русия са тумори!
299
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо догодина? Не може ли днес? Мирише ми на лъжливо поритическо плямпане. Някой пак се е изхвърлил яко. Германия и САЩ като намалят заемите кой друг ще ги увеличи тройно за да компенсира? Искам Зеленски да говори с имена и количества, иначе е празно плямпане на откачен. Кой ще дава повече? България и Румъния ли? Ние нямаме, кой друг?
298
11
 
2
 
! Отговори
Кадирката преди 3 седмици
Цепим раснячета, а те ми плащат за това на всичко отгоре, обаче сега се замислям ако ВСУ разхлабят още халката на nyткин, дали това няма да ми изиграе лоша шега и на мен?
297
11
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До 331 "Никой не е питал народа, а се разпораждат, все едно са им личните сметки." - тази година вече веднъж питаха народа и той реши с 80% мнозинство да се помага на Украйна. Факт. След 3 месеца ПАК ще го питат. Факт. Само пълен про'с'так може да не вдява това.
296
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И Лукашенко има, по голяма нужда!
295
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Вагин - А на Русия защо и е свят без нея задаваш ли си въплос?
294
7
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
ЕС трябва да прати повече оръжие, НАТО-вци и атомни бомби на Украйна. Дано България прати двата милиона неграмотни про'с'така дет гласуват за ЕС и НАТО!
293
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия това, Русия онова и едни грантаджии само ламтят за природните й богатства. Това да не са ви инддианците в Северна Америка да им ограбите земите и набутате в резервати бе?
292
0
 
4
 
! Отговори
Км преди 3 седмици
Ще,ще
291
10
 
6
 
! Отговори
Вагин преди 3 седмици
За какво му е на светът Русия!
290
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как си представят да има повече помощ ако Тръмп дойде на власт? Байдън също намали доставките над 10 пъти, не защото не иска да ги снабдява, а защото нямат повече стара техника, която може да се възстанови. Помощите драматично ще намаляват практиката го доказва. Не знам какво увеличение бълнува Зеленски, няма нито икономически, нито производствени, нито политически предпоставки.
289
7
 
3
 
! Отговори
Чесно Сосов преди 3 седмици
Вчера гледах репортаж от ютубър ан изложение на украински военни дронове в центъра на Киев. Нека родните друзя да се изходят по въпроса, това демилитаризацията според плана на жужи ли е?