Догодина Украйна ще започне да си връща територии – ако Западът помага достатъчно

Пробивът в Курска област ще разтегли руските сили по целия фронт
Обновена: 25 авг 2024 10:40 | 25 авг 2024 09:10, Петър Бойчев
478
Догодина Украйна ще започне да си връща територии – ако Западът помага достатъчно
Снимка БГНЕС

Пробивът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курска област може значително да разтегли руските сили по целия фронт и да спечели време, необходимо за пристигането на западна помощ и попълване на редиците на армията.

Украйна може да започне да връща териториите си още през 2025 година, стига просто да получава достатъчно помощ от Запада, уверени са в редакцията на британския вестник The Telegraph.

Украинският пробив в Курската област е в състояние значително да разтегне руските сили по целия фронт и да спечели време, необходимо за пристигането на западна помощ и попълване на редиците на ВСУ. Освен това нахлуването поставя под съмнение способността на Русия да започне големи настъпателни операции преди края на годината.

Според The ​​Telegraph Русия ще бъде принудена да избира между гарантиране на сигурността на Курска област и продължаване на настъпателните операции в Донбас, тъй като има малко резервни части, които биха могли да дадат отпор на украинската бронирана техника в Курска област.

Предимството на украинските войски в региона е, че те не трябва да защитават своя родна територия, което означава, че Киев може да избере оптималните места за защита, което ще направи руската контраофанзива изключително скъпа.

Освен това, отбелязва изданието, през цялата война Русия се радваше на сигурност по границата си, което й позволи да изпрати повече войски за боевете в Донбас. Курската операция сега променя ситуацията, принуждавайки Русия да укрепи цялата си граница. Това ще изисква десетки хиляди войници, стотици единици оборудване и съоръжения. Освен това Кремъл ще трябва да прекара месеци в попълване на персонала и снабдяване с провизии.

Украинското нахлуване също внася промени в руските въздушни операции. Хеликоптерите на военните на Москва са уязвими от украинските дронове в Курск, а ударите на украински БпЛА по летища в Западна Русия ограничиха използването на самолети.

"Руските сухопътни и въздушни сили са разтегнати по начин, по който не са били през цялата война. Това ще забави руските операции през следващите няколко месеца – като се има предвид и настъпващите дъждовна есен и студена зима... Това дава Украйна има възможност да възстанови и превъоръжи силите си в периода до пролетта на 2025 година“, пише The Telegraph.

Но западната помощ е от решаващо значение за това и ако бъде осигурена в достатъчни количества, тя може значително да подобри възможностите на Украйна, за да започне да възстановява територията си през 2025 година, предава Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от Свят
Израел нанесе въздушни удари в Ливан
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 320... А щом произвеждат такива уникални и отлични ракети, защо реват на запада да им даде още...
287
4
 
3
 
! Отговори
Филип Киркоров преди 3 седмици
Друзя и това лято двамата с Шаманчето си изкарахме екстра в Поморие.Смях игри закачки и много лудории.Сега тази седмица като се приберем в Москва ще има многа да разказваме.Аз забих към двайсетина бройки,че и малко отгоре докато Шаманчето е моногамен и си изкара почивката с един единствен приятел Ибрям,който е много надарен.Другото лято пак идваме.
286
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 320... А това означава че някои лъжат много яко.. Нито са изобретили нещо, нито са произвели, още повече че имало отличен резултат..
285
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Който много иска да помага на Украйна, само от собствения си джоб. Както помагаме за болните ни дечица. От държавните пари нито стотинка не трябва да отива за Украйна. Никой не е питал народа, а се разпораждат, все едно са им личните сметки.
284
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как може да се пишат подобни приказки за деца? Разширяването на фронта само за руските сили ли е според автора? До колкото си спомням руснаците нямат проблем с мобилизацията, украинците имат. Те колко време ще могат да удържат фронта в Донецк? Имат ли назад ешалонирана отбрана, на каквато се радваха до сега?
283
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вестник Frankfurter Allgemeine съобщи, че Германия няма да предостави никаква помощ на Украйна извън тази, която първоначално беше включена във федералния бюджет. Казват, че бюджетът за помощ на Украйна вече е изчерпан и в момента вече има забрана за предоставяне на нова военна помощ.Съобщава се, че по искане на германския канцлер Олаф Шолц нови молби за помощ за Украйна повече няма да се разглеждат и одобряват. Министърът на финансите Кристиан Линднер изпрати съответните писма до министъра на
282
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Алекс ОК да се справят, ама не за наша сметка.
281
8
 
3
 
! Отговори
Морено Моренов преди 3 седмици
Все повече руснячета изпитват открито съмнение че всичко върви по план. Вече се чуват открити искания за оставката на кремълския многоходовъчник и подкана към депутатите от госдумата лично да заминат на фронта заедно с техните синове. Със всеки изминал ден все по силно мирише на ВОСР2, колкото и родните тавариши да се правят на приятно разсеяни. Само една по мащабна успешна операция на ЗСУ като тази при Харков преди 2 години, и путерастката клика ще утече в канализацията за отходни води.
280
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не знам Украйна ще има ли, но ще има много Русии!
279
2
 
6
 
! Отговори
Хмм преди 3 седмици
Няма да ги върне. Това, което може да стане е, да ни няма нас, ако Западът, помага "достатъчно". Няма вече украинци на които да помага. Единствената друга помощ е директна намеса. Тъкмо ще се реши и проблемът на глобалното затопляне с една ядрена зима.
278
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дори, всеки месец пускат яйца!
277
5
 
3
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 3 седмици
"Украинските инженери съвместно с украинските военни създават нови оръжия, които ще определят бъдещето на отбранителните технологии. Таково ново оръжие е ракетата дрон "Паляниця", която за първи път бе използвана в бой, а постигнатият резултат е отличен - тя е поразила военен руски обект на окупираните украински територии."....... А това означава, че няма кой да ги спре да бомбят блат.ни.ците.
276
7
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Завладяването на Курска област показва,че ВСУ има капацитет да се справи с тази задача.
275
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В ЗАДАЧАТА СЕ ПИТА ЩЕ ИМА ЛИ УКРАИНА ДОГОДИНА
274
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Или, намират се продукти?
273
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 308 - И си прав, и не съвсем. Такива бяха продуктите в едни по-отдавнашни времена. Сега и там вече сметаната не е каквато беше, и не само тя. Но, като цяло, все още се намират истински хранителни продукти.
272
7
 
3
 
! Отговори
Оплаквач преди 3 седмици
Стига ревахте за тази Русия!
271
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 293 преди 3 седмици
Така е, като не четете, всеки сам я пише тая история, както му дойде. Не Брежнев, а Хрущов удря с обувката си в знак на протест срещу решение на СССР в Източна Европа.
270
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин защо изостави Курск?
269
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Орбан премахва визите за руснаци!