В Германия: Застреляха мъж, въоръжен с ножове

В Германия: Застреляха мъж, въоръжен с ножове
27 авг 2024 22:23, Александър Попов
53
В Германия: Застреляха мъж, въоръжен с ножове
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германската полиция е застреляла мъж, заподозрян, че е нападал минувачи с ножове в западния град Моерс, дни след смъртоносното нападение с ножове в близкия Солинген.

Спешните служби са били повикани около 14:45 ч. във вторник и са били уведомени, че мъж е „нападнал и заплашил няколко минувачи“ в града, се казва в изявление на полицията в близкия Дуисбург.

Служителите са успели да открият 26-годишния заподозрян, който „нападнал и тях с два ножа в ръцете си“, съобщи полицията.

Полицаите стреляли по мъжа, който в резултат на това бил „смъртоносно ранен“, но други хора не са пострадали, казаха те.

Инцидентът се случва в Германия, която е в повишена готовност, след като в петък трима души бяха убити, а осем ранени при нападение с нож на уличен фестивал в Солинген, на около 45 км от Моерс.

Предполага се, че атаката е извършена от 26-годишен сириец, за когото се предполага, че е свързан с групировката „Ислямска държава“.

Отдавайки почит на жертвите в понеделник, канцлерът Олаф Шолц обеща да затегне германските закони за оръжията, „по-специално по отношение на използването на ножове“.

Шолц заяви, че по-строгият контрол върху оръжията ще бъде въведен „много бързо“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от Водещи мобилна
Китайският HQ-9B вече може да осигури многопластова противовъздушна отбрана
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 50 "Нападателя сто процента е радикален будист !" - не ти се вярва, но един от най-големите геноциди на 21 век е извършен от будистите в Бирма... с подкрепата на Индия.
46
0
 
2
 
! Отговори
Еврогейец преди 2 седмици
Нападателя сто процента е радикален будист !
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много внимавайте, когато си купувате готварски и кухненски принадлежности. Също така и играчки за детето, като например пистолетчета или пластмасови рицарски дрънкулки. На излизане от магазина рязко можете да бъдете застрелян, защото са ви припознали като потенциална опасност.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Шолц заяви, че по-строгият контрол върху оръжията ще бъде въведен много бързо." Защо! Как ще се защитят хората! Ако всички имаха пищаци и пушки, тоз дали щеше да заколи трима, че и още 4-5 да рани и да избяга? Ахаааа нямашее. Щяха го гръмнат! А и после, хората каъо имаъ оръжуе, ще направят една хубава чистка.
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нещо им стана на сирийските доктори и инженери
42
0
 
1
 
! Отговори
Урко преди 2 седмици
И аз тъй си одам, с 4 ножа 2 боНби и един боздуган, ко пък!
41
1
 
7
 
! Отговори
Отворено Око преди 2 седмици
Шефовете на ислямската групировка "ИДИЛ" са крайни евреи ционисти. Тая миграция на мюсюлмани и черни в ЕС е плащат гнусниии юдеи!
40
0
 
7
 
! Отговори
Дойче Зеле преди 2 седмици
Впоследствие установили, че застреляният бил активен рекламен агент на ножове и прибори "Солинген".
39
0
 
8
 
! Отговори
Невинен е, нали? преди 2 седмици
Меркел иска да подари плюшено меченце на нападателя. Да е политкоректно.
38
0
 
7
 
! Отговори
Лолуги преди 2 седмици
Сандокан мале, с двата ножа?!
37
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Дано утре превантивно гръмнат български германофили от форума на днеса, защото са им се сторили съмнителни!
36
2
 
18
 
! Отговори
мече меркел преди 2 седмици
бъдете търпеливи и толерантни !
35
1
 
24
 
! Отговори
еееееееее преди 2 седмици
е как може такова нещо бе , меркел ги извика а вие сега ги застрелвате . бил с ножове , ами с кво да си бели ябълките
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"2026. Третата световна току що е свършила.Руските войници триумфално влизат в Берлин и се обръщат към един арабин:- извикай немците, да им кажем че ги завладяхме отново.Арабинът се почесва по главата- и откъде да ги намеря сега тия немци?"
33
0
 
25
 
! Отговори
До 23 преди 2 седмици
Гръкът Алексис Ципрас ги връща обратно. Ципрас сключи споразумение, с което приема вторично разпределение на мигрантите, за да може Германия да връща в България бежанците. Някъде около 60 000 бежанци, които ние сме регистрирали ще трябва да ги приемем отново. Колко от тях са в спящи терористични клетки никой не може да прогнозира.
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Отдавайки почит на жертвите в понеделник, канцлерът Олаф Шолц обеща да затегне германските закони за оръжията, по-специално по отношение на използването на ножове - Нека хората да не могат да се защитават. Ако германците имаха пистолети, този в Золинген щеше да бъде спрян много преди да направи каквото и да е. А сега чакай ти на държавните институции да се защитят от терористи, при положение, че същите институции ги вкарват тези терористи в Германия. Повече оръжия им трябват, а не по-малко.
31
1
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 34 Както вече казах, Меркел изпълни волята на немците, които масово демонстрираха за повече имигранти.
30
7
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 20 "Те и сега, мине не мине и току спретнали неква сбирка в тяхна защита. Ей, нямат свършване лудите!" - така е. У нас около два милиона постоянно гласуват за ЕС и евроценностите, па после реветЕ, че не щете афро-араби, нали?!
29
0
 
20
 
! Отговори
До г-н Христов преди 2 седмици
Наистина не знам защо ги е поканила. Допускам, че е стратегически ход. Не ми стигнаха символите да Ви напиша, че се появи хипотеза преди време, че е взела милиони долари, за да ги покани. Не е светица бабата. Има нещо гнило. Тя уж призна защо ги покани, но аз не вярвам на нищо казано от Меркел. Меркел ако помните също призна, че Минските споразумения са били, за да спечелят време. Реално няма от къде да знам. Не съм експерт. Това са хипотези, които не мога да докажа. Отвратих се от тези хора....
28
7
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 25 "Да и пожелаем среща с ножар на Меркелица." - аз пожелавам среща с нож на милионите немци гласували за повече имигранти, а не на Меркел, която изпълни тяхното желание. Пожелавам среща с нож и на всички около два милиона про'с'така у нас гласуващи за ес и евроатлантически ценности.