ООН разследва двама от висшите си служители в Судан

Судан страда от вероятно най-тежкия недостиг на храна в света
Обновена: 28 авг 2024 16:21 | 28 авг 2024 16:20, Гергана Попова
7
ООН разследва двама от висшите си служители в Судан
Снимка: БГНЕС/ EPA

Световната програма по прехраната към ООН (СПП) разследва двама от висшите си представители в Судан по обвинения в измама и укриване на информация от донорите относно способността на организацията да доставя хранителни помощи на цивилното население в условията на криза, съобщава Reuters.

Разследването на Службата на инспектора на СПП идва в момент, когато звеното за хранителна помощ на ООН се бори да изхранва милиони хора в обхванатия от война Судан, който в момента страда от вероятно най-тежкия недостиг на храна в света от години насам.

Като част от разследването, следователите проучват дали персоналът се е опитал да скрие предполагаемата роля на суданската армия в възпрепятстването на помощта на фона на брутална 16-месечна война със съперничещи паравоенни формирования за контрол над страната.

Един от проверяваните в разследването е заместник-директорът на СПП в Судан, Халид Осман, който е получил "временно назначение" извън Судан, което е де факто отстраняване от поста.

Втори високопоставен служител, областният мениджър на СПП Мохамед Али, е разследван във връзка с предполагаемото изчезване на повече от 200 000 литра гориво на организацията на ООН в суданския град Кости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ООНхранаСудан
Още от Русия
Русия не се трогна на ареста на Дуров: Не сътрудничи с ФСБ, значи не е герой!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Голем смех, ами то цял свят се управлява от подобни, индийци и чини.:))
5
0
 
1
 
! Отговори
Българинъ преди 2 седмици
ООН, УНВРА, ЧК, МЗС са главните подръжници на ислямисткия терор по света. В Газа бяха разобличени безброй пъти за финансирането, въоръжаването и подкрепата на Хамас и Ислямски Джихад срещу Израел. И тук така.
4
0
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 2 седмици
Една от най-богатите природно на ресусрси страна в окаяно състояние. Дълго след колонизаторите се махат, пак белия човек е виновен за всичко. Познато и у нас
3
0
 
1
 
! Отговори
ANALIZ преди 2 седмици
Тоест - ООН Финансира Терористите ?
2
0
 
4
 
! Отговори
СТРАННО преди 2 седмици
когато един биологичен вид се размножава бързо, значи условията са много добри за него. Тези за 60-70г. са се увеличили 7-8 пъти. Значи всичко е наред. Ако им дадат още храна, ще дойдат тук да се размножават.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом висшите представители на ООН са го докарали до там, останалите как са?