Повдигнаха нови обвинения срещу Тръмп

След изборите „е разпространявал лъжи, че резултатът е бил фалшифициран"
28 авг 2024 08:50, Петър Бойчев
22
Повдигнаха нови обвинения срещу Тръмп
Снимка БГНЕС

Специалният прокурор Джак Смит внесе нов обвинителен акт срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп във връзка с опитите му да осуети резултата от президентските избори през 2020 г. Подобно дело вече е висящо в съд във Вашингтон. В новата версия на документа е взет предвид частичният имунитет на Тръмп срещу наказателно преследване.

В обвинителния акт, цитиран от Си Ен Ен, се казва, че Доналд Тръмп през двата месеца след изборите „е разпространявал лъжи, че резултатът е бил фалшифициран и той е спечелил“. Има общо четири обвинения в опит за незаконно повлияване на резултата от изборите.

Предишната версия на прокуратурата включваше същите обвинения. В новата версия обаче Тръмп е посочен като „кандидат за президент“, а не като президент (като се вземе предвид решението за частичен имунитет). Клаузите за това, че бившият президент е обсъждал резултатите от изборите с представители на министерството на правосъдието, бяха изключени от документа.

Доналд Тръмп, коментирайки преразглеждането на делото, нарече действията на специалния прокурор опит да се отвлече вниманието на избирателите. „Това е просто опит за намеса в изборите и отклоняване на вниманието на американския народ от катастрофите, които Камала Харис докара на страната ни“, написа той в социалната мрежа „Truth“.

Имунитетът обаче не се разпростира върху действия, извършени в частен план. Срещу Доналд Тръмп има няколко висящи наказателни дела, включително за щурмуване на Капитолия през 2020 г., неправилно съхранение на класифицирани документи и фалшифициране с цел прикриване на плащания към порноактрисата Сторми Даниълс, пише Darik.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: обвинениялъжиТръмп
Още от Водещи мобилна
Китайският HQ-9B вече може да осигури многопластова противовъздушна отбрана
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Това пък защо?!? преди 2 седмици
Нали уж Кома-Ла Психарис води с двойна преднина пред Тръмп според марионетките н Дийп Стейт-а, платените демократични ми$$ирки и еднополовото семейство Обонго Мамонго и Майкъл Обонго... До онзи ден разправяха,как Тръмп губи убедително и Кома-Ла Психарис е новия президент :) Ако е вярно тогава защо продължават със скалъпените обвинения :) :) :)
19
0
 
2
 
! Отговори
ХАХА ХА ХА! преди 2 седмици
"След изборите е разпространявал лъжи, че резултатът е бил фалшифициран"" - то само да поглетне графиаката на преброяването човек и веднага ще види "чудото" на Бай Издън с което спечели!
18
0
 
3
 
! Отговори
Демократите преди 2 седмици
в действие! Кото не могат да се справят с някоя силна фигура - заливат с л@ и пом-ия!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Явно прокурора е южноафриканец а след това и съдиите южноафриканци
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След като всичко се провали, след като изнасилиха цялата правосъдна система, и след като онзи некадърник не успя да улучи Тръмп, комунистическата диктатура няма да се спре пред нищо, ще преправя обвинения, ще сменя свидетели, ще търси под вола теле, ще изкривява правната рамка, ще фалшифицира и манипулира, ще гази закони....ако трябва и втори стрелец ще наеме, само и само да ликвидират демокрацията. Кои са те ли ?? Същите тия дето я защитават - "демократическата партия"!
15
2
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 седмици
Сор*осо*ид*ната мафия наречена демократическа партия на САЩ хвърля всички сили да препъне Тръмп,щото иначе гори!Като знаят какви са ги вършили през всичките тези години..
14
2
 
9
 
! Отговори
Разобличителя преди 2 седмици
Защо някой конгресмен от Републиканците,не внесе иск в конгреса,да бъде изслушан шефът на Федералният резерв,относно слуховете,че (ФЕД) е собственост на няколко частни банки.
13
0
 
16
 
! Отговори
Малък праз преди 2 седмици
САЩ упорито се движат към гражданска война. Въпросът въобще не е в Тръмп срещу Харис. Те са говорещи глави. В лудоста си щатите отидоха твърде далеч и хората там на място го осъзнават. Разделението в България е нищо в сравнение с тяхното. А там са въоръжени до зъби.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А едно време Клинтън за къде по-дребна лъжа го махнаха.
11
0
 
11
 
! Отговори
Хейт преди 2 седмици
Откакто Кенеди се присъедини към Тръмп и демократите са в истерия. Да споменем само, че Демократичната партия не позволи на Кенеди да се кандидатира за вътрешните избори за президент.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имам усещането че тези обвинения ги генерират с изкуствен интелект.
9
7
 
4
 
! Отговори
КАМАЛА ХАРИС преди 2 седмици
САМО ЗАРАДИ ИМУНИТЕТА КАТО КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ НЕ Е ОСЪДЕН ТРЪМП НА 1853 ГОДИНИ ЗАТВОР ПО НАД 100 РАЗЛИЧНИ ОБВИНЕНИЯ! ТОЙ Е ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА ЗА СПАСЕНИЕ НА РЕЖИМА В ТЪПОТЕРОРУСКАТА!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Старите обвинения не станаха. ДемонРатите не успяха и да го убият. Не стана с пропагандата на уродитте от медиите. Новите обвинения няма да успеят също. Не може да спрете онова което идва, за зверствата си с/у човечеството, либерастични сатани.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много интелигентно оформено обвинение от страна на специалния прокурор.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че ако мисли че изборите са фалшифицирани то според конституцията на Сащ не е забрането да го сподели с феновете си.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има едни пеалчета дето не стават за НИЩО. Тия са на хранилка при разни фондацийки т.е. лесни пари. Тия същите се скъсват да пишат по соц.мрежи. Това не е само в бг. Да си знаят че на хората им писна от тъите им пропаганди и скоро, много скоро ще бъдат издирени навсякъде. Тука ще се почне от ппдб които всъщност ги направиха министри. Махнат ли се комунистите от властта в САЩ пак ще се по дупките жалки гнниди
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Говняните глобалисти мислят, че могат да спрат промените в светът като - пречат всячески на тръмп
3
1
 
22
 
! Отговори
Димитър преди 2 седмици
Цялата военно промишлена машина на хамериканците е скочила срещу Тръмп, тъй като знаят, че дойде ли на власт войните спират, също и военната помощ и настават гладни времена за тях.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как пък повдигат обвинения и го съдят точно покрай изборите. Толкова ли е опасен за либерасите. Изглежда местния Сарафов е бил активиран по спешност
1
22
 
1
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 2 седмици
Слагайте раирания костюм на тази смешка иначе няма да спре с провокациите.