Планираната забрана на социалните медии в Австралия поражда страхове за тийнейджърите

VPN и други заобиколни решения могат да подкопаят ефективността на забраната
Обновена: 16 окт 2024 17:18 | 16 окт 2024 09:15, Гергана Попова
0
Планираната забрана на социалните медии в Австралия поражда страхове за тийнейджърите
Снимка: БГНЕС/ EPA

Планираната забрана на социалните медии в Австралия поражда страхове за тийнейджърите, пише Ройтерс.
За Тереза ​​Хюсеин, 14-годишна бежанка, която живее в Дарвин, планираната забрана на социалните медии в Австралия би означавала загуба на пряка връзка с най-важния човек за нея: баба, която никога не е срещала физически.
„Това е единственият начин, по който някога съм се свързвал с баба си чрез социалните мрежи“, каза Хюсеин, която е родена в Демократична република Конго, но е живяла в бежански лагер в Малави, преди да се установи в Австралия, когато е на девет години.

Тя представлява това, което според експертите е сляпо петно ​​в плана на австралийското правителство за поставяне на минимална възраст в социалните медии в отговор на опасенията относно тормоза, физическото и психическо здраве.

Около 97% от австралийските тийнейджъри използват социални медии в средно четири платформи, показват проучвания, което ги прави сред най-свързаните младежи в света.
Близо две трети от родителите на австралийски тийнейджъри съобщават за загриженост относно използването на социални медии от техните деца, според проучване от 2024 г. на младежката служба ReachOut.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от ЕС
Европа разпределя парите по квоти, не по необходимост
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари