5 съвета да изглеждаме елегантно с по-малко дрехи

Минимализмът учи, че качеството е с приоритет пред количеството
13 окт 2024 09:27, Михаела Лазарова
12
5 съвета да изглеждаме елегантно с по-малко дрехи
Снимка: Istock

На фона на изобилието, което предлага съвременният свят, концепцията за минимализма се явява мощен инструмент, чрез който бихте могли да промените не само начина си на живот, но и стила си. Свободата от консуматорската култура и навици, която е заложена като основна идея във философията на това движение, може да бъде приложена успешно и в света на модата.

В същността си минимализмът учи, че качеството е с приоритет пред количеството, но това не означава, че за да бъдете минималисти в модните си предпочитания, трябва да се откажете от стремежа си да бъдете елегантни и привлекателни. Напротив! Чрез малко, но добре съчетани аксесоари и дрехи можете да подчертаете индивидуалността си и дори да придадете на визията си по-елегантен завършек.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изразите себе си като моден минималист и да изглеждате елегантно с по-малко дрехи:

Фокусирайте се върху неутрални цветове

Ярките цветове не са за предпочитане, ако желаете да приложите минимализма в модните си избори. Най-подходящи са дрехите в неутрални тонове като бяло, бежово, сиво и черно, защото позволяват гъвкав избор при комбинацията им. Разнообразието от артикули в земни, пастелни и меки нюанси също може да допринесе за по-силна изразена естетическа нотка на стила ви.

Все пак можете да изберете няколко елемента от облеклото си, които да бъдат в по-ярки тонове, но те трябва да се допълват с палитрата ви от основните неутрални цветове. По този начин ще изразявате себе си и няма да изглеждате „скучни“ в очите на останалите.

Източник: 5 съвета да изглеждаме елегантно с по-малко дрехи 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: модастилелегантност
Още от Здраве
Как скрабът със сол подобрява кожата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
А къде останаха дънките с бизнес визия на същия публикуващ? По-големи недомислици и подвеждащи статии никой не си е позволявал да публикува.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Може само попарфюм.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Минимализма е без дрехи. Реално дрехите различават човека от животното
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Има само един съвет - Свалете и малкото дрехи.
4
0
 
5
 
! Отговори
ПеПеДеБепедали преди 10 часа
тази Може и без дрехи
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Може и с очила.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
По- безсмислена статия не бях чел досега. Кой разрешава публикуването на такива бози? Ще карат хората да носят черен панталон и бозава блуза. Сякаш живеем по времето на социализЪма.
1
2
 
12
 
! Отговори
Anonimna преди 11 часа
Минимума на минимума е роклята. Универсално решение. One piece. По-малко дрехи няма на къде :)