Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!

Шампион стана отборът на Китай
10 авг 2024 17:09, Инна Ангелова
296
Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!
Снимка: LAP.BG

Националният ансамбъл на България не успя да спечели медал от Олимпийските игри в Париж. Родните грации бяха предпоследни след първата част на финала, след което се представиха страхотно при второто си съчетание, но това им стигна само за четвърта позиция.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева събраха 67.800 точки за двете си композиции.

Момичетата на Весела Димитрова получиха оценка от 34.100 точки за съчетанието си с пет обръча, като се наредиха на предпоследно място в класирането. Във втората ротация с лента и топки, „перлите” постигнаха резултат от 33.700 точки.

Вчера ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели първо място в квалификациите, като представи отлично двете си композиции.

Българският отбор показа характер и се вдигна за втората част от финала. Златните момичета бяха без грешки в съчетанието с 3 ленти и 2 топки и получи резултат, който 33.700, който бе най-силен от всички осем ансамбъла. Сборът на България обаче бе 67.800 и остана на 0.300 от този на италианките, които взеха бронзовия медал.

Изненадващ шампион стана ансамбълът на Китай, който бе безгрешен и триумфира с 69.800. На втора позиция се наредиха гимнастичките на Израел с 68.850.

Така България приключва турнирът по художествена гимнастика със сребърен медал на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Раева, нали каза, че момичетата излизали на битка за златото? Това и на децата от отбора си го казвала. Заради теб, Раева децата играят в страх. Искаш медали. Срам нямаш!
162
2
 
2
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 месец
До пульо. Ами никой не знае бе, ***. Що реши така изведнъж, че русия и беларус няма да си изпуснат обръчите?
161
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Про ст народ слаба държава. Айде,почвайте да плюете. Ако бяха спечелили щяхте друга песен да пеете. Ама в понеделник като отидете на работа с двете си леви ръце се криете в работите си и освен за кафе и цигари за друго не мислите. Като станете в нещо едни от най-добрите в света може да изказвате негативни мнения. През останалото време си трайте и помислете колко сте бездарни.
160
1
 
11
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Простено да им е за младостта.... Мъ се издъниха,баш,кога не трябваше,и то на по лесното съчетание...Респект за второто изиграване...===]]]
159
2
 
4
 
! Отговори
Муахаха преди 1 месец
Имам Банани и ГъъзПапир - повече не ми требе, но и за тях плащам 20% ДДС, които Раева Прибира в Офшорните си сметки!
158
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕ ВИ Е ВИНОВНА ДЕМОКРАЦИЯТА НИТО АМЕРИКАНЦИТЕ НИТО РУСНАЦИТЕ. ВИНОВЕН Е ЧОВЕШКИЯ ФАКТОР КОЙТО УПРАВЛЯВА ТАЗИ ВЕЧЕ ФАЛИРАЛА ТЕРИТОРИЯ. ВЛАСТА Е НЕПИПНАТА 80 ГОДИНИ. РАЗБЕРЕТЕ ГО. ВИЖТЕ ГИ ПЕНСИОНЕРИ С ТЪМНО КОМУНИСТИЧЕСКО МИНАЛО - ЗАЩО СА ТАМ. ТАМ СА ЗА ДА ПАЗЯТ ВЛАСТА. А НЕ ЗА ПАРИ .ТЕ СА МИЛИОНЕРИ. ЗА ДА ПАЗЯТ ВЛАСТА - ЗА СВОИТЕ ПОКОЛЕНИЯ. ЗА ВАС НИКОЙ НИКОГА НЕ Е МИСЛИЛ.ВИЕ СТЕ ДОНОРИ НА ВЛАСТТА.
157
3
 
11
 
! Отговори
Тия са за Белене преди 1 месец
една от най-безсрамните Финансови Измами към Народът на България!
156
9
 
7
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 месец
Още преди 3 години искаха безсмислената смесица от жонгльорство и акробатика да бъде махната от олимпийските игри.Това не е спорт , а буламач от циркаджийски номера.Кому е нужно това подхвърляне на предмети и търкаляне по земята?Всяка година жалките циркаджийки си раздават по 5-6 световни титли и купи , и още толкова европейски.София ,Баку и Ереван са местата където се раздават по минимум 5 медала на участник.Нещо като дипломите в НБУ...
155
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалко!Толкова труд за нищо.Не вярвам тия преди тях да са били по-добри.В този спорт често оценката е субективна.
154
0
 
11
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Италианките са отлично подбрани, еднакви по височина и физически показатели, прическите, направо от конвейр! Забележете, капитанката им участва на трета олимпиада, начи, Рио, Токио и сега. Нашите през това време смениха 3-4 отбора и всичките златни! Мине олимпиадата, вземат каквото вземат и айде пенсия! Сега тея да видим ще се разбягат ли или ще карат още един мандат? Играят 2 години, след това стават помощници на Илиана, деятели, треньорки и не знам къде ще му излезе края, 3а 20 г. 10 поколения
153
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Китайските си заслужиха медала. Но Израел бяха последни, което даде шанс да стъкмисват точките за тях. Всички видяхме колко дълго мислиха и смятаха съдийките. Заради политиката затриват мечтите на децата да спортуват. Евровизия политизираха, сега и МОК се оказа политически зависим.
152
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 144 Казват- Абе я се скрии някъде. Другата година 20 милиона да им дадат. Да станат по-добри. Това е реклама за страната. Ама си много кух да го проумееш. Тези 7 милиона като ги разделиш на 3 милиона работещи и колко стотинки ще се окаже,че си дал с данъците си. И в тази цифра влизат ремонти на зали.Освен това голяма част от спорта вече се финансира с тотото. Ако нямаме спортисти мрънкате какво е било по татово време. И там пари са давани. Ако се финансират пък ревете,че много им се давало
151
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Ами така е в спорт, където има много субективност, вероятно и завист, и злоба. Нашите момичета, въпреки грешката при обръчите, заслужаваха минимум бронз - съчетанията им бяха и най-сложни, и най-красиви. Китай и Израел бяха елементарни и скучни - ЗАЩО те?
150
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук широките шорти не могат да спасят Имане Халиф.
149
3
 
15
 
! Отговори
Дядката преди 1 месец
Големия проблем в художествената гимнастика се казва Илияна Раева!Тая устата скандалджийка няма кой да я изрита и да турят доказал се , млад , знаещ и можеш човек да поведе нашите кадърни момичета!
148
8
 
7
 
! Отговори
Пульо преди 1 месец
А на другата олимпиада ако участват Русия и Беларус на кое място ще сме?Питам просто.
147
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И НАЙ ДОБРАТА ДЕМОКРАЦИЯ ДА ВИ ДАДАТ ЩОМ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СТАРАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ВЛАСТ ЩЕ Я ФАЛИРАТ. 80 ГОДИНИ НЕ ГО ЛИ ПРОУМЯХТЕ БРЕ.ТО Е КАТО ОНАЗИ ПРИКАЗКА ЗА НОВИЯ БАРДАК СЪС СТАРИТЕ К...И.
146
1
 
8
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Много добре се получи, че само като си помисля какви благодарности и метани щеше да има към федерацията ми става зле! Вчера нали ви дадоха сребро, какво още искате!? ***, съдийките били подкупни?! Колкото и да са коромпирани, не са чак толкова, колкото изборните ви комисии - СИК, РИК и ЦИК! И те така, седят на една маса и решават кой печели! Гледам едни шарени ***, много ми харесаха как танцуват и музиката също, оказаха се Убекистан и ги класираха последни!??
145
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Родители на състезателки по художествена гимнастика от ансамбъла на Израел с години са финансирали подкупи за съдии. Сега защо са на Олимпиадата? Те стрелят по беззащитни хора и не трябва да участват.
144
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 137 - Щото се бият срещу Иран и Русия и англоговорящите им колонии са им разрешили