Петдесетолевка за дете – от догодина, но и на всички

Станишев обаче призова дa не приемат закона сега, няма пари
Обновена: 22 юни 2013 10:29 | 21 юни 2013 20:40,
128
Петдесетолевка за дете – от догодина, но и на всички
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че парламентарната му група е подготвила законопроект за увеличаване на детските надбавки на 50 лева, които обаче да се дават на всички деца.

В момента детските са 35 лева, но не всяко дете има право на тях, защото има подоходен критериj за родителите, въведен още от правителството на НДСВ, когато социален министър бе Христина Христова.

Още по темата

"Помолих да забавим внасянето на законопроекта, защото той ще влезе в сила от 1 януари 2014 г.", посочи днес Станишев и отбеляза, че за увеличението ще са необходими милиони левове.

"Трябва да се направят точните разчети и тогава", настоя той.

Лидерът на БСП отбеляза, че от първия ден, независимо от огромните финансови трудности и опразнената хазна, правителството на Пламен Орешарски се опитва да покаже много ясна социална ангажираност и в ускорени срокове са увеличени обезщетенията за отглеждане на малко дете.

По думите му доверието много трудно се печели и лесно се губи.

"Затова сега и аз, и правителството ще трябва да работим още по-усилено, за да бъдат убедени хората, че се работи в техен интерес", заяви той.

Лидерът на столетницата допълни, че уважава хората, които протестират с убеждения, с емоция, но би ги предпазил да не позволят да бъдат яхнати от политически интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 10 години
Една много добра идея. С този подоходен критерий в момента, само ромите и осигуряващите се на ниски прагове получават детски. Работещите българи, плащащи данъци върху реален доход, финансират децата на тези от "сивата икономика".
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С едно дете съм и да разчитам на вашите 50 лв. ли за да имам второ?Стига с тази манипулация, да ни замазмате очите.Съсредоточете се върху инвестициите в България и подобряване на бизнес средата,повишаване на жизнения стандарт.Какво ще стимулирате с тях? ..Подходящия електорат, с 10Х50=500 гарантиран доход + соц. помощи+помощи за първи клас +отопление.България се обезлюдява, нивото пада с всеки изминат ден, качествените хора все по-често стягат багажа и се изнасят от тук. Други мерки трябват.
112
0
 
4
 
! Отговори
черна котка преди 10 години
До МиленаСкъпа,ти знаеш ли че има хора,които получават по 400 лв заплата,не спят и при семействата си защото са нощни смени и само заради това ,че надвишават с около 1,50 или дори смешните 50,60 стотинки ги режат от детски.Дори съм сигурна,че повечето от БЪЛГАРСКИТЕ майки са така.Следователно не говори глупостите с подоходния критерий.
111
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
държавата ни умишлено се води към гибел
110
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Со мангес ве?!?
109
5
 
19
 
! Отговори
зжн преди 10 години
На *** най-много пари, нали Станишев?
108
2
 
26
 
! Отговори
кака преди 10 години
ВСИЧКИ СА ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ ЗАЩО ЕДНИ ПО МАЛКО А НА ДРУГИ ПОВЕЧЕ ТОВА С ПОВЕЧЕТО ОЗНАЧАВА НА *** НАЛИ
107
18
 
3
 
! Отговори
Милена преди 10 години
Аз не съм съгласна,при тая мизерия в която живеем,да отпадне подоходния критерий за детските.Ако искат ,за всички деца да се изплащат детски,то за родителите,чиито доходи са примерно са над 5000 лв.месечно,се дават по 50лв,а на други с по ниски доходи,пр.100лв.
106
1
 
9
 
! Отговори
маг преди 10 години
Никой (дори и Станишев) не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая
105
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Продължение на 110правим го до 3то дете и съм съгласен с теб
104
0
 
9
 
! Отговори
до 111 преди 10 години
За да има положителен прираст, доста от семействата трябва да имат по 3 деца.
103
2
 
13
 
! Отговори
Продължение на 110 преди 10 години
Предлагам, ако се въведе и у нас силово двудетният модел, майчинските да станат 500 лв месечно. Отпуската по майчинство да е 4 години, та детето да тръгва направо на такава детска градина, която да го подготвя за училище. Така децата ще боледуват по-малко. Тази платена отпуска по майчинство да се зачита за трудов стаж.Детските надбавки да са по 100 лв месечно за предучилищна възраст, по 200 лв в основното училище и по 300 лв в средното у-ще, но само ако учат. След второ дете - никакви помощи!
102
1
 
12
 
! Отговори
Спасението е: преди 10 години
Помощи само до второ дете - нека това да е временно, докато се овладее безконтролното раждане сред една определена етническа група, 90% от членовете на която нито работят, нито искат да работят, нито плащат данъци.Още преди десетилетия китайците силово наложиха еднодетния модел,като лишиха от правото дори на безплатна медицинска помощ всички деца на семейството, родени след първото дете и предвидих още много други санкции. Резултатът е налице - икономически дръпнаха много напред.
101
1
 
30
 
! Отговори
мама преди 10 години
тия детски за *** ги взимат от нашите данъци а моето дете не е взело 1 лев детски защото дохода уж ми е голям
100
1
 
25
 
! Отговори
политиците преди 10 години
Стига сте раздавали парите на държавата на ***-от безпл.раждане през детските ,социалните,помощи за отопление,безплатен ток,вода,та до 5000 год.за дихателни пробреми на здрави ***.Това никоя социална система няма да издържи и НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ.Научете се да уважавате гражданите,които работят и плащат данъци.Не дискриминирайте собствените си граждани!
99
2
 
20
 
! Отговори
rkdp преди 10 години
*** са изучили всичко, във всяка сфера, което може да им е от полза. Женските са с познанията на адвокати. Против волята имунизират децата, записват ги в училища, които имат интерес да се водят ученици, за да не ги закрият. Та си взимат парите и помощите.
98
3
 
27
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Да има за всички и най-вече за ***... Ясно!
97
0
 
35
 
! Отговори
Нормален преди 10 години
Да е само за първите 3 деца иначе България ще почернее. И -ЕИЙЙ Станишев спрете *** на държавата заштото това ще ви изяде червените кратуни.Като ни затриете нас от кого ще крадете а от *** ли? Лично някой от тях ще те очисти ако огладнее.А то рано или късно ще се случи.НА НАС НИ ОМРЪЗНА ДА НИ ВЗИМАТ ОТ ПАРИТЕ ЗА ДА ХРАНИТЕ ТАЯ ***!
96
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най после и българките ще започнат да получават детски!! Но има още над какво да се помисли - ако детето не ходи на училище и отсъства, да се спират!!
95
4
 
44
 
! Отговори
гост преди 10 години
Ужас,ония ще се плодят като *** и съвсем ще баталясаме,а децата им като пораснат и за помощите им ще трябва да събираме. Това е някакъв абсурд,не може да е истина ,хора излизайте и протестирайте .