Стефан Димитров: Спирам да пиша, тази държава е обречена

Няма изход, въртим се в кръг, споделя известният композитор
Обновена: 22 яну 2011 10:16 | 22 яну 2011 10:16,
195
Стефан Димитров: Спирам да пиша, тази държава е обречена
Снимка: Булфото

„Стига толкова. Много се отчаях от държавата, особено с последните скандали. Имам чувството, че сме затънали в някакво блато, което е адски лепкаво и не може да направиш крачка напред - краката са ти вързани и ти се движиш в тъмнина”.

Това заявява в интервю за в. „24 часа” известният композитор Стефан Димитров, който от месец октомври е директор на програма “Хр. Ботев” на БНР.

„Не може 21 години след демокрацията да се случват такива неща. Бил съм на първите митинги, когато още имаше милиция, хората се страхуваха да викат СДС и го мълвяха без глас. Сега 22 години след т.нар. демокрация пак същото - СРС-та, досиета, всичко е обрасло в тежка корупция.

Един от изразите, които съм запомнил и важи за държавата ни и днес, е на Ренета Инджова. Тя каза: Тази държава е обречена. В този момент си мисля, че тази държава наистина е обречена, и това не може да ме мотивира за творчество. Лошото е, че няма изход, въртим се в някакъв кръг”, споделя Димитров.

„Изумих се от една анкета по телевизията, че 60% от българите не знаят какво значи Шенген и не ги интересува.Тази държава не може да завърти колелото на цял оборот. Против съм да падне правителството, защото, като си гласувал доверие на някого, остави го да си свърши мандата и да направи това, което е замислил. Същото беше и в БНТ, избраха ме за генерален директор, седях 8 месеца и точно бяхме планирали някакви неща и - опа! - довиждане, дойде друг. Затова тъпчем на едно място”, коментира още известният композитор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: Стефан Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
2
 
! Отговори
balgarin преди 13 години
ЗАЩО БЯГАТЕ ОТ ИСТИНАТА?ВЪРНЕТЕ КОМЕНТАРА!В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ВИ ПРИЕМАМ ЗА ПОРНОГРАВСКИ САЙТ.ВИЕ ЯВНО СТЕ КОМУНИСТИ,ЗАЩО СЕ СРАМУВАТЕ ДА ГО КАЖЕТЕ?
114
1
 
7
 
! Отговори
iva преди 13 години
napalno prav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
113
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За съжаление е прав. Аз даже си мисля, че държавата затъна в блатото много преди 1989 година. Трябваше по-рано да има революция - както в Унгария, както в Чехия.
112
1
 
2
 
! Отговори
valentin преди 13 години
ti si mrasen ziganin a i prost smotaniak,ot takiva kato teb sme taka
111
2
 
15
 
! Отговори
морския преди 13 години
Как няма да е обречена? Всеки некадърник в своята си област започва много да разбира ту от политика, после от футбол, после от мода, след това от кино, после от не знам си какво. Само дето не разбира от това дето се е цанил да прави.Специалист по всичко е специалист по нищо.Защо не си гледаш музиката щом си композитор. Не съм чувал някой велик композитор да се е мешал в политиката.По-добре напиши една песен дето става за нещо.
110
3
 
6
 
! Отговори
роно2 преди 13 години
тоя *** кой е да ми казва що ли
109
3
 
17
 
! Отговори
asasas преди 13 години
Много е тъжно когато в една държава интелигенцията не вижда изход!!! Какво остава за другите ? Ето това изказване е истинската социология !!!
108
2
 
9
 
! Отговори
Libreto преди 13 години
Че защо им е политиката-имат наследство -много магазини и са си добре.реституцията даде на Богдана нещата,които са били на баща й(така е и редно),но хората имат имоти,които носят доходи,музиката и текстописането не са така доходни.Стефан е автор на много хубави песни,но днешните хора са забравили какво е смислена песен.пеят се за кръчми,мадами,отврат,попфолксиликонът ни заля..........
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тррррррррррр
106
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
toia Dimitrof e e**si katila- da zeme da kaje 4e Borisof go e napravil direktor na Horizonta??bil glasuval za nego? *asi izkukurigali nagajda4
105
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe dali Georgi DimitroFF, Filip PederesoFF-TroFF, Bujo DimitroFF ili SteVan Dimitroff mi e se taa, da slizat ot tramvai nomer 5 i da se ka4vat na dvoikata za Orladovci-tam im e miastoto
104
6
 
0
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 13 години
AS za Meni St.Dimitrov e idin ligindaren +znaminit BG-KUMPOZITOR.Toi As gu narejdam du kumpozitori katu : GERSHWIN,LIEBER&STOLLER,DIXON,LENNON -MC CARTNEY,SHUBERDT,Iv.Gan4ev,Angil Zaberski-bashta,,Ten4o RUSEV,YOSIF KUBZON,,OSCAR PITTERSON,DUK ELINGTON,,JIVA KULDJIEVA,Kiril MARE4KOFF,,,,,ST .DIMITROV e spadtnig f jivota na Nisposobnata pivitza BOGDANA-I tas BOGDANA sa e ogoila katu P...SE
103
2
 
4
 
! Отговори
a 22 преди 13 години
До N 95 - Übermensch:Не коментирам целия ви пост, но за последното - за тротоарите абсолютно не сте прав! Значи общината може да прибира годишни данъци, такси, абонаменти и т.н. (за паркинг и пр.) но НЕ МОЖЕ (или не иска) да го стопанисва?! В КОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА ГО ИМА ТОВА ДЕБЕЛООЧИЕ?
102
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бийп. Заради ограничения бюджет на МВР в момента вашият разговор не се записва. Моля, обадете се по-късно. Вашият разговор е важен за нас
101
0
 
11
 
! Отговори
ИВАН БАЛКАНСКИ преди 13 години
ДА САМО СЪ ЖИВЯЛ ТАМ 12 ГОДИНИ.ЕТО ТИ ЕДИН ТИПИЧЕН РАЗБИРАЧ ДЕТО КАТО Е ГЛЕДАЛ ЗА ИНДИЯ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И СИ МИСЛИ ЧЕ РАЗБИРА МНОГО И ПОЧВА ДА СПОРИ ***.ЕТО ТАКА СМЕ 90 ПРОЦЕНТА ОТ БЪЛГАРИТЕ ВСЕ РАЗБИРАЧИ А КАТО СЕ СТИГНЕ ДО ВЪРШЕНЕ НА РАБОТА ВСЕ СИ НАМИРАМЕ ОПРАВДАНИЕ.*** ***
100
0
 
9
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Офффф......И тоя Стефан с неговата Богдана.......и те се надяваха да влязат в политиката,но не ги допуснаха!Защо ли?
99
3
 
1
 
! Отговори
до 98 преди 13 години
Ти май никога не си бил в Индия ... или имаш доста изкривено разбиране за чистота :)
98
5
 
6
 
! Отговори
ИВАН БАЛКАНСКИ преди 13 години
БЪЛГАРИЯ-НАЙ ДОЛНАТА ДЪРЖАВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА СВОИТЕ ПОДАНИЦИ МЪРЛЯЧИ И НЕХРАНИМАЙКОВЦИ И ТО В ЦЯЛ СВЯТ.
97
2
 
4
 
! Отговори
до 96 преди 13 години
И ти Другарю пропускаш да изредиш видни деца на комунисти които държаха власта през повечето време от последните 20 години. ... да не кажа през цялото време.
96
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добър ден.Обажда се Мирослава Радева МБМД от новия мобилен оператор ЦецоТел.Вашия отговор е важен за нас и се записва от ДАНС.Подкрепяте ли правителството или ДА?