Мицкоски против френското предложение, иска предсрочни избори

Конституцията нямало да се променя, за да влезе българското искане
219
Мицкоски против френското предложение, иска предсрочни избори
Снимка: Pixabay

Предложението на френското председателство на ЕС за разрешаване на нерешените въпроси между България и Република Северна Македония беше включено в речта на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на митинга, организиран от партията под надслов „Твърде много е” с основно искане – оставка на правителството на Димитър Ковачевски и предсрочни избори.

„Цели 5 години чакаме дата за преговори, предадоха ни и все още сме в чакалнята на ЕС- 22 години чакаме. Заради погрешната политическа стратегия се взима бъдещето на тези млади хора пред мен и като продължение на тази политическа агресия, която се извършва върху нас, пристигна и предложението, което от правителството твърдят, че нито са виждали, нито са чували за него. Това е капитулация - българизация на (Република Северна) Македония или дипломатически нокаут”, каза Мицкоски. Неговият прочит на предложението на френското председателство е, че дата за преговори за страната няма да има, докато не бъде отворена конституцията, за да бъдат изпълнени „исканията на София”, а това, което до вчера е било проблем за Република Северна Македония със София, сега става проблем на страната с Брюксел.

Още по темата

Мицкоски призова премиера Ковачевски да откаже това предложение. „За да е ясно: 80 депутати, или две трети (от депутатите в парламента) променят конституцията. Зависи от ВМРО-ДПМНЕ и докато съм председател, конституцията няма да се променя, така че българските искания да са част от нея“, каза Мицкоски и допълни, че нито той, нито ВМРО-ДПМНЕ ще приеме договор против националните интереси и унижаващ страната, „а ако правителството реши да го внесе в парламента, тогава бъдещето правителство на ВМРО-ДПМНЕ няма да изпълнява нито една точка от този договор.”

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ се обърна към България: "Вместо да ни подкрепяте като съседи, вие ни блокирате, вие ни спирате и отдалечавате двата народа. Това ли са добросъседски отношения? Вместо да дойдете в Скопие и да коленичите, за да се извините за злодеянията, които сте направили срещу този народ по време на фашистката окупация във Втората световна война, вие искате да ретуширате историята ни. Това не са европейски ценности и това няма нищо общо с Европа. Това е нещото, което мъчи всеки от нас."

Той заяви, че ако не бъде постигнато споразумение с управляващите за предсрочни избори, ВМРО-ДПМНЕ ще влезе във фаза на пълна блокада на парламента, но и блокада на институциите, както и протести в градовете. „Народът дойде, за да си вземе това, което заслужава - свободата.  Твърде много е. Разкажете истината за хората, които дадоха много в името на обещанията за някакво светло бъдеще, а не получи нищо. Властта удари по стандарта, икономиката и перспективата на тези млади хора пред мен. Няма да ви разочаровам. Вие сте моята сила и няма да ви разочаровам”, заяви Мицкоски.

Митингът, който опозицията обяви преди месец, се проведе пред сградата на правителството, където за утре е обявена среща на коалиционните партньори на управляващата СДСМ.  /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: ЕСконституцияРМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да имаме си държава Македония и не ни трябва друга,която постояно си унищожава народа си.Не искаме съюз на унищожители на народа си.
137
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви Братя искате да сме с вас.Та Вие си мразите бабите и дядовците си,мразите родителите си.Давате им пенсии по 300 лв.,вместо магистрали крадете парите.Давате един чалгар да Ви ръководи и на един без мозък да е в парламента,казва се Костадинов.Каракачанов и Джамбаски Ви управляваха,видимо неадекватни.Смешни сте Българи.Не искаме ЕС.Продължавайте с Ветото.Какъв съюз с Вас?
136
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете корупцията и чагата от България,направете по-добри пътища от нашите,направете по-високи пенсии,махнете престъпноста,купете по-хубави влакове от нашите,подържайте по-чисто от нас и ще признаем ,че имаме нещо общо.За сега се срамуваме да имаме общо с Вас.Не искаме ЕС с България в този вид.В ЕС сте ,а нямате една магистрала,всичко е на дупки.А морето Ви диарийно.Елате у нас и направете сравнение.Ако докажете,че е по-добре в България приемаме че сме Българи.
135
4
 
5
 
! Отговори
пирински македонец преди 2 години
Колко пъти да казвам,че не трябва да се вдига никакво вето!Били са ни брагя,вече не са.И не залъгвайте с бройката 100 000 с български пспорти.Взеха ги за да ходят по Европа.Истината е,че те действително не се имат за българи.Обхванала ги е тотална шизофпения.Мразят ни.Емар съм случаи,когато говоря в Струмица,Шип или Скопие с някой тамошен,установявам,че умишлено вкарват сръбски думи,да не мога да ги разбера,за да ми докажа,че българския и македонския език,са различни езици.Откачалници.
134
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нормален човек да иска да има общо със Слави Трифонов,Костадинов,Бойко,Радев ,Пеевски,Доган и още много други.Щом Ви управляват,значи и Вие сте същите.Никога Българиян,само Македония.
133
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония не иска да има нищо общо с вас.И докато сте в ЕС,Ние не искаме да влизаме в съюза.Всички съюзи в които Българи участват се разпадат.Много примери.Последния е правителството Ви и БФС също така.Вие нормални ли сте да искаме общо с вас,та вас Ви управляват пожарникари,военни,чалга певци.Хайде сиктир.И Българи ще ни наричате.Кой нормален ше се нарече Българин?Срам сте за Европа.Една магистрала нямате,един влак.Елате да видите пътища у нас и влак.
132
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е за какво ви е, макета, ЕС, като си имате империя? Просто го завоювайте с армията си.
131
4
 
6
 
! Отговори
САМО МНЕНИЕ преди 2 години
Направи ми впечатление, че тук коментират и читатели на този сайт от Повардарието. Най-настоятелно им препоръчвам да попрочетат за Тиквешкото въстание /докато и тази информация не бъде ограничена в Скопие/. Нека да си зададат и въпроса ''Защо всички от Егейска Македония'' намират спасение, подкрепа, терени и средства за нови домове в България. Част от финансите са от ОН, но основно народа /въпреки бедността след войната/ е помагал. У нас македонците са много повече от полусърбите в Повардарието.
130
2
 
5
 
! Отговори
Дядо Георги преди 2 години
Ами щом така мисли Мицкоски- ДА СВАЛИМ ВЕТОТО. Тогава целия свят ще ги разбере какво представляват. Не искат ОТВАРЯНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА СИ. Прав ви път!
129
7
 
5
 
! Отговори
Kamenco преди 2 години
До 128 Не знам древен македонски език,а тоа дека од блгарскиот език настанале сички други словенски езици,како диалекти на блгарскиот е само во блгарската наука.Србите,Хрватите,Словаци,Чеси,Руси ...не мислат дека нивните езици се диалект на блгарскиот
128
3
 
5
 
! Отговори
Маке преди 2 години
До вето 134. Ми нормално. Сите вистински Македонци во Македониа си го користат тои термин. Она северна е само за надворешна употреба. Инаку Мицко во моментов, не е некои битен фактор, така да само смирено.
127
3
 
5
 
! Отговори
Нищо чудно преди 2 години
Сигурно и той знае българския израз "Гаранция Франция", все пак един народ сме !
126
1
 
16
 
! Отговори
ВЕТО преди 2 години
РСМ подписват всичко, но не спазват нищо. Вчера гледах техни новини - ми там думата "Северна" я няма. Карат си още на "Република Македония".
125
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ние искаме македонизация и сърбизация на бг. Стойте си там нацисти гадни.
124
4
 
8
 
! Отговори
Отговор до 42 преди 2 години
До нормаленКой първи призна измислената държава!? Сега ривем-късно либе за китка. Те ни плха в очите, ти питаш защо "всеки ден да се пише и говори за тях". Предателство за нас и пропаганда за тях - е, затова се пише.
123
3
 
6
 
! Отговори
И преди 2 години
До Офис служител Лека поправка. Отказали са се от Бащините си фамилии!Забравил си и просветителот на македонскиот народ, Благой Конев /Блаже Конески/! Все пак той е направил така, че да пишат на шльокавица.
122
4
 
1
 
! Отговори
Шаказулу преди 2 години
Екатерина и Евгени Вулгарис измислят славяните
121
4
 
20
 
! Отговори
Не омраза-подигравка преди 2 години
До Kamenco ... Така ли ? Я тогава ми напиши нещо на древен македонски език. Защо ми пишеш на тоя недонаучен български ....Напиши ми нещо на антички македонски език дето се е говорил ПРЕДИ Солунските братя Кирил и Методий да напишат славянската азбука а БЪЛГАРСКИТЕ ИМ УЧЕНИЦИ КЛИМЕНТ, НАУМ И АНГЕЛАРИИ да създадат от нея Българския език, ОТ КОЙТО ВСИЧКИ СЛАВЯНСКИ НАРОДИ СА СИ СЪЗДАЛИ СОБСТВЕНИ ДИАЛЕКТИ .......
120
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те няма как да са Българи.Просто са си Македонци.Няма ли как да го разберете? Все едно на вас да Ви кажат,че сте Турци или Гърци,заради основното Ви генерично съдържание.Вие сте си Българи,без значение ,че нямате никакви Български гени.Въпрос на лична преценка.Има множество генетични проучвания с които се доказва ,че настоящите Българи нямат нищо общо с пра-Българите,а основно с Медитеранските народи,славяни и траки.Така че ,нямате право да спорите по тази тема.
119
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не вярвам на Мицкоски.Той говори по този начин за да се докопа до власт.Не вярвам,че е зле колкото Слави Трифонов,Радев,Костадинов и Бойко,но на подобен шарлатанин ми прилича.Иначе за втората световна война е прав.Нашите политици трябва да признаят за допуснатата грешка,а не да искаме от тях да лъжат децата си както ги лъжем ние.Но така или иначе историята трябва да си остане в историята,а не да се политизира.