Мицкоски против френското предложение, иска предсрочни избори

Конституцията нямало да се променя, за да влезе българското искане
219
Мицкоски против френското предложение, иска предсрочни избори
Снимка: Pixabay

Предложението на френското председателство на ЕС за разрешаване на нерешените въпроси между България и Република Северна Македония беше включено в речта на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на митинга, организиран от партията под надслов „Твърде много е” с основно искане – оставка на правителството на Димитър Ковачевски и предсрочни избори.

„Цели 5 години чакаме дата за преговори, предадоха ни и все още сме в чакалнята на ЕС- 22 години чакаме. Заради погрешната политическа стратегия се взима бъдещето на тези млади хора пред мен и като продължение на тази политическа агресия, която се извършва върху нас, пристигна и предложението, което от правителството твърдят, че нито са виждали, нито са чували за него. Това е капитулация - българизация на (Република Северна) Македония или дипломатически нокаут”, каза Мицкоски. Неговият прочит на предложението на френското председателство е, че дата за преговори за страната няма да има, докато не бъде отворена конституцията, за да бъдат изпълнени „исканията на София”, а това, което до вчера е било проблем за Република Северна Македония със София, сега става проблем на страната с Брюксел.

Още по темата

Мицкоски призова премиера Ковачевски да откаже това предложение. „За да е ясно: 80 депутати, или две трети (от депутатите в парламента) променят конституцията. Зависи от ВМРО-ДПМНЕ и докато съм председател, конституцията няма да се променя, така че българските искания да са част от нея“, каза Мицкоски и допълни, че нито той, нито ВМРО-ДПМНЕ ще приеме договор против националните интереси и унижаващ страната, „а ако правителството реши да го внесе в парламента, тогава бъдещето правителство на ВМРО-ДПМНЕ няма да изпълнява нито една точка от този договор.”

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ се обърна към България: "Вместо да ни подкрепяте като съседи, вие ни блокирате, вие ни спирате и отдалечавате двата народа. Това ли са добросъседски отношения? Вместо да дойдете в Скопие и да коленичите, за да се извините за злодеянията, които сте направили срещу този народ по време на фашистката окупация във Втората световна война, вие искате да ретуширате историята ни. Това не са европейски ценности и това няма нищо общо с Европа. Това е нещото, което мъчи всеки от нас."

Той заяви, че ако не бъде постигнато споразумение с управляващите за предсрочни избори, ВМРО-ДПМНЕ ще влезе във фаза на пълна блокада на парламента, но и блокада на институциите, както и протести в градовете. „Народът дойде, за да си вземе това, което заслужава - свободата.  Твърде много е. Разкажете истината за хората, които дадоха много в името на обещанията за някакво светло бъдеще, а не получи нищо. Властта удари по стандарта, икономиката и перспективата на тези млади хора пред мен. Няма да ви разочаровам. Вие сте моята сила и няма да ви разочаровам”, заяви Мицкоски.

Митингът, който опозицията обяви преди месец, се проведе пред сградата на правителството, където за утре е обявена среща на коалиционните партньори на управляващата СДСМ.  /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: ЕСконституцияРМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
16
 
4
 
! Отговори
Kamenco преди 2 години
До 114 Не омраза-подиграфкаФедерациа е држава од Повее држави,така да и Македониа е држава од 45' како и другите републики.Во СФР официални езици биле србско-хрватски,словенечки и македонски.Во тоа време во Софиа некои официални документи помеу Блгариа и СФР се потпишани на блгарски и македонски език (како официален на СФР),министерот на тогашна угославиа бил Македонец и а искористил можноста официалниот език од страна на СФР да биде македонски.
117
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добре, ЕС през крив макарон тогава - не че това е огромна загуба
116
9
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
ВМРО под каквато и да е форма е съветско-руска ***. Откога казвам, че тази фашистка партия трябваше да бъде отделена от политическия живот на България, карашик с турското ДПС, които също са предатели и престъпници.
115
3
 
22
 
! Отговори
Офис служител преди 2 години
просърбите убиха президента на РМ Борис Трайковски, защото водеше про-българска политика; антибългарската пропаганда в сръбска Македония се води повече от 100 години, и до днес е изключително силна (за сравнение - времето на явната сръпска окупация в учебниците се нарича просто "времето между двете световни войни" - никъде няма нещо отрицателно, порицателно или негативно за Сърбия); да не се лъжем; РСМ (преди РМ) води война срещу нас и е декларирала че така е било и така ще бъде
114
17
 
7
 
! Отговори
Абориген преди 2 години
Ние сме цъфнали и вързали, че оправяме македонците....
113
11
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: един (номер 112) Нали? Та нали и аз се опитвам това да обясня на хората! Партията на Шкембе Войвода, a.k.a Красимир Каракачанов, е създадена от службите на Путин да ни настройва националистически радикално. Партията ВМРО-ДПМНЕ на Мицкоски пък в Македония, също е създадена от Путин, да настройва пък местните срещу нас! Само ти, аз и още двама-трима ли сме в България които можем да мислим?Замислете се!
112
5
 
17
 
! Отговори
Офис служител преди 2 години
Киро Глигоров, роден Кирил Григоров (отказал се от майчиното име)Лазар Колишевски, роден Лазар Колишев (отказал се от майчиното име)да обясни Мицкоски кога и защо са си махнали "в" - то от фамилиятатова е синтез на проблема за влизането на Македония е Евросъюза; докато в Македония властва олигофренията, да стоят далеч от Европа
111
5
 
15
 
! Отговори
Мара Бунева преди 2 години
Сръбските колонизатори и техните еничерски слуги да се разпореждат в нашата стара българска земя???!!! Вижда ви се краят, лъжци, насилници и измамници! Затова пищите така, но вече никой не ви вярва на глупостите. Дори и промитите мозъци на тамошните отродени българи започват да се проясняват; такъв страх ги тресе, че не знаят накъде да се молят и къде да бягат! Мицко, страхлив родоотстъпнико, пътят ти е само един: към Белград, при господарите ти!
110
5
 
18
 
! Отговори
Български Език.... преди 2 години
Някой тук говори за древен македонски език ??? Байно, щом Северна Македония ИМА древен език, ЗАЩО НЕ ГОВОРИ НА НЕГО ами използва тоя миш-маш от недонаучен български с добавка от сърбски жаргон ? Братята Кирил и Методий които създават българската азбука може да са родени в Солун... НО Учениците им Наум,Ангеларий и Климент СА БЪЛГАРИ и те по поръчение на БЪЛГАРСКИЯ княз Борис разпространяват новата азбука в БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА и преподава в БЪЛГАРСКИЯ тогава град Охрид и в град Преслав.... ФАКТ .
109
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС и България няма какво да се съобразяват с този луд. Той дори не е премиер. Той е никой и никой в ЕС не го е питал какво мисли. Да си знае мястото.
108
5
 
22
 
! Отговори
Съдията Дред преди 2 години
Северна македония не е самостоятелна държава . От години политиците и са сръбски послушничета . От там идва целия проблем. Сърбия командва в РСМ и създава тази вражда с България по заповед на Кремълското джудже - пръв приятел на Сърбия .... Северна Македония е подготвяна за ТРОЯНСКИЯ КОН на Путин в Европейския Съюз. Влезат ли в ЕС тия сръбски агенти ще стане страшно. Ще има открити конфликти... непрекъснати претенции... вечни оплаквания... намеса в работата на съседните страни... ХАОС....
107
7
 
19
 
! Отговори
Не омраза-ПОДИГРАВКА преди 2 години
До Анонимен...Македония е самостоятелна държава от 1990 година,а автономна държава в съставна СФРЮ от 1944 година... Северна Македония Е ПРОВИНЦИЯ НА СФРЮ от 1944г. В СЪСТАВА НА бивша Югославия НЯМА САМОСТОЯТЕЛНИ ДЪРЖАВИ.Югославия Е имала ЕДИН официален език - сръбския... А Северна Македония ВИНАГИ Е БИЛА ПРОВИНЦИЯ на някоя държава.На Сърбия... На България.. На Гърция... Дори когато ГЪРКЪТ Александър Македонски ОСНОВАВА ИМПЕРИЯТА СИ със столица ВАВИЛОН Северна Македония му е била в ПРОВИНЦИЯТА
106
4
 
19
 
! Отговори
един преди 2 години
Руски агенти от двете страни на границата поддържат и подклаждат огъня за да няма мир и разбирателство, нашите викат вие сте българи, оттатък отговарят не щем да сме българи, спора с езика е същата работа. Така започват и войните, с надъхване от двете страни. Впрочем и войната на Путин срещу Украйна започна със същите доводи и обвинения и той не признава езика и нацията на украинците.
105
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще видят ЕС през крив Макрон.
104
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червената хунта ви създаде, ние ще ви унищожим, да таковам ваще мозъци промити белосани.
103
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия ако влезнат в ЕС такива проблеми ще ни правят каквито не сме сънували.
102
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да приемат и подпишеат предложението, да не се съобразяват с този ненормалник. Нека решението се приеме и целия ЕС да чака БЮРМ. Тогава ВМРО-ДПМНЕ ще са виновни, че бавят процеса. Изобщо да не се церемонят с тях, както по време на смяната на името. И тогава те бяха против, даже референдумът беше невалиден, но се призна. Да не им пука от ВМРО-ДПМНЕ и толкова. Тях никой не ги пита.
101
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя много плямпа нещо, ще чака още 22години.
100
3
 
17
 
! Отговори
GG преди 2 години
Да коленичим ?????? Тоя много сериозно се е надрусал. И да внимава какво говори да не види кой ще коленичи !!!
99
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление Спаска Митрова почина преди 2 години от рак . Толкова много стрес и психически тормоз преживя , само защото се самоопределя като българка