Мицкоски против френското предложение, иска предсрочни избори

Конституцията нямало да се променя, за да влезе българското искане
219
Мицкоски против френското предложение, иска предсрочни избори
Снимка: Pixabay

Предложението на френското председателство на ЕС за разрешаване на нерешените въпроси между България и Република Северна Македония беше включено в речта на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на митинга, организиран от партията под надслов „Твърде много е” с основно искане – оставка на правителството на Димитър Ковачевски и предсрочни избори.

„Цели 5 години чакаме дата за преговори, предадоха ни и все още сме в чакалнята на ЕС- 22 години чакаме. Заради погрешната политическа стратегия се взима бъдещето на тези млади хора пред мен и като продължение на тази политическа агресия, която се извършва върху нас, пристигна и предложението, което от правителството твърдят, че нито са виждали, нито са чували за него. Това е капитулация - българизация на (Република Северна) Македония или дипломатически нокаут”, каза Мицкоски. Неговият прочит на предложението на френското председателство е, че дата за преговори за страната няма да има, докато не бъде отворена конституцията, за да бъдат изпълнени „исканията на София”, а това, което до вчера е било проблем за Република Северна Македония със София, сега става проблем на страната с Брюксел.

Още по темата

Мицкоски призова премиера Ковачевски да откаже това предложение. „За да е ясно: 80 депутати, или две трети (от депутатите в парламента) променят конституцията. Зависи от ВМРО-ДПМНЕ и докато съм председател, конституцията няма да се променя, така че българските искания да са част от нея“, каза Мицкоски и допълни, че нито той, нито ВМРО-ДПМНЕ ще приеме договор против националните интереси и унижаващ страната, „а ако правителството реши да го внесе в парламента, тогава бъдещето правителство на ВМРО-ДПМНЕ няма да изпълнява нито една точка от този договор.”

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ се обърна към България: "Вместо да ни подкрепяте като съседи, вие ни блокирате, вие ни спирате и отдалечавате двата народа. Това ли са добросъседски отношения? Вместо да дойдете в Скопие и да коленичите, за да се извините за злодеянията, които сте направили срещу този народ по време на фашистката окупация във Втората световна война, вие искате да ретуширате историята ни. Това не са европейски ценности и това няма нищо общо с Европа. Това е нещото, което мъчи всеки от нас."

Той заяви, че ако не бъде постигнато споразумение с управляващите за предсрочни избори, ВМРО-ДПМНЕ ще влезе във фаза на пълна блокада на парламента, но и блокада на институциите, както и протести в градовете. „Народът дойде, за да си вземе това, което заслужава - свободата.  Твърде много е. Разкажете истината за хората, които дадоха много в името на обещанията за някакво светло бъдеще, а не получи нищо. Властта удари по стандарта, икономиката и перспективата на тези млади хора пред мен. Няма да ви разочаровам. Вие сте моята сила и няма да ви разочаровам”, заяви Мицкоски.

Митингът, който опозицията обяви преди месец, се проведе пред сградата на правителството, където за утре е обявена среща на коалиционните партньори на управляващата СДСМ.  /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: ЕСКонституцияРМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой требва да коленичи и пред кого? Вие требва да паднете на колене и да искате прошка от Майка България за родоотстъпничеството!
157
1
 
24
 
! Отговори
българин преди 2 години
Оставете ги вече тези ненормалници.Те имат зор,не ние.Категорично "НЕ",и никакви обяснения.Те си знаят защо.Лумпенизирани кресльовци.Европа не ни разбира,защото в Европа няма друг такъв случай-да си измисляш нова нация,да приснояваш чужда история и да я представяш като своя,омраза към народ в друга държава и пр.Това здравия разум не може предположи,че съшествува.Така,че не,не и не?
156
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макетата са против Франция. Те още отсега са антиевропейци.
155
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макия не иска при фашистите германци. Добро и правим, не я даваме на фашистите германци, италианци, испанци.
154
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям смях. Да видиш македонец, който подскача и вие на умряло, защото ЕС му е проблем - безценно. Отивам да си отворя една бира - очертава се голям цирк.
153
1
 
28
 
! Отговори
Пич преди 2 години
"Цели 5 години чакаме" Доста точно казано - наистина цели 5 години ЧАКАТЕ, а не правите абсолютно нищо, по спазването на договора :) Все се надявате, че някой ще натисне България и ние някак ще се примирим. Пък вие просто така ще си влезете, без да се налага да изпълнявате нищо :)
152
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 156, какъв братски народ - това е като като да си отрежеш нокътя на малкия пръст на кракът, който твърди че е създал цяло ново тяло, много по-добро от твоето (и че твоето е копие).
151
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вие къде сте бе, кавал? Всичкото "македонец" дошло в собствената си родина (България) да учи висше. Мама ви макета...
150
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за "специална операция" в Македония. Самозабравиха се.
149
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 155.Няма по братски народ от РСМ на българите,просто защото в миналото сме били един народ.Сега вече сте други...Ваш избор.Ние не мразим братята македонци,мразим езика на омраза в учебниците и дискриминацията на хора в РСМ които се чувстват българи...За това колкото по рано затворите устата на Мицкоски и Сие,толкова по бързо ще дойдете при Нас в ЕС...
148
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мога да пиша на няколко езика,не само на Македонски,мога и на диалектния ни Български език да пиша,на Английски,Френски и Немски.Руски не съм учил.Бъзикам се за диалекта.Българския е уникален език.В настроение съм и ми е смешно,как се вързвате на вашите Български политици.Ние в Македония не им се вързваме.Само роднини и бизнес свързани ходят на протестите на ВМРО и СДСМ.И да знаете лъжат Ви че Ви мразим в Македония.
147
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да сте посмяли да Ни вдигнете ветото.Ще трябяа да правим реформи.Давайте ни парички и налагайте ни вето.Ние не се сърдим.Даже и Българи ни наричайте не ни пречите.
146
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом Мицкоски е против, ние трябва да сме ЗА.
145
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 145...Браво пич...много хубаво пишеш на .....македонски.....от къде го научи този правопис...
144
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен това знаете ли колко много Българи и инвестират у нас.Даже и кораб -ресторант ни построиха на Вардар в Скопие.Струвал 3 милиона евро.Мкого е як.Абе супер сте Българчета.Много Ви обичаме.
143
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна е време,този да бъде...... посъветван...Има в главата си някакви болни идеи които само болни хора могат да подкрепят....
142
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато се оправите Вие и в ЕС тогава ще искаме да махнете ветото.Засега ни е добре така.Правите ни пътища,давате помощи.Добре е .Елате да видите какви пътища имаме в Македония.Сега оправихме и пътя до Гюешево.Няма дупки.Абе добре сме.Само ВЕТО и Европейски пари.Ние така си прибираме Европейски парички и нищо не даваме.Благодарим на България.Ние никога няма да сме Българи.Кой ти дава пари без нищо да не правиш.Само ЕС.
141
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние в Македония искаме да ни налагате вето.Така хем прибираме пари от ЕС и фондовете,а пак нищо не даваме.Вие хем плащате на ЕС,хем Ви спряха европейските пари.Това е така защото крадете яко.Искаме ВЕТО.
140
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо цензурирате евроатлантически ??? Големи икономисти и трейдъри дет на учеха да инвестираме на борсата сега казват - ,, Че кризата ще свърши когато ЕС се разпадне ,, А вие цензурирате .
139
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние в Македония не Ви мразим,не бъркайте.Ние само Ви съжаляваме.Жал ни е за вас.Вашите политици Ви унищожават и обират.Иматемлъскави молове и нищо друго.Ното път,нито влак,нито спокойствие.Та вашите деца Ви изоставиха.В Европа са и не искат обратно при Вас