Мицкоски против френското предложение, иска предсрочни избори

Конституцията нямало да се променя, за да влезе българското искане
219
Мицкоски против френското предложение, иска предсрочни избори
Снимка: Pixabay

Предложението на френското председателство на ЕС за разрешаване на нерешените въпроси между България и Република Северна Македония беше включено в речта на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на митинга, организиран от партията под надслов „Твърде много е” с основно искане – оставка на правителството на Димитър Ковачевски и предсрочни избори.

„Цели 5 години чакаме дата за преговори, предадоха ни и все още сме в чакалнята на ЕС- 22 години чакаме. Заради погрешната политическа стратегия се взима бъдещето на тези млади хора пред мен и като продължение на тази политическа агресия, която се извършва върху нас, пристигна и предложението, което от правителството твърдят, че нито са виждали, нито са чували за него. Това е капитулация - българизация на (Република Северна) Македония или дипломатически нокаут”, каза Мицкоски. Неговият прочит на предложението на френското председателство е, че дата за преговори за страната няма да има, докато не бъде отворена конституцията, за да бъдат изпълнени „исканията на София”, а това, което до вчера е било проблем за Република Северна Македония със София, сега става проблем на страната с Брюксел.

Още по темата

Мицкоски призова премиера Ковачевски да откаже това предложение. „За да е ясно: 80 депутати, или две трети (от депутатите в парламента) променят конституцията. Зависи от ВМРО-ДПМНЕ и докато съм председател, конституцията няма да се променя, така че българските искания да са част от нея“, каза Мицкоски и допълни, че нито той, нито ВМРО-ДПМНЕ ще приеме договор против националните интереси и унижаващ страната, „а ако правителството реши да го внесе в парламента, тогава бъдещето правителство на ВМРО-ДПМНЕ няма да изпълнява нито една точка от този договор.”

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ се обърна към България: "Вместо да ни подкрепяте като съседи, вие ни блокирате, вие ни спирате и отдалечавате двата народа. Това ли са добросъседски отношения? Вместо да дойдете в Скопие и да коленичите, за да се извините за злодеянията, които сте направили срещу този народ по време на фашистката окупация във Втората световна война, вие искате да ретуширате историята ни. Това не са европейски ценности и това няма нищо общо с Европа. Това е нещото, което мъчи всеки от нас."

Той заяви, че ако не бъде постигнато споразумение с управляващите за предсрочни избори, ВМРО-ДПМНЕ ще влезе във фаза на пълна блокада на парламента, но и блокада на институциите, както и протести в градовете. „Народът дойде, за да си вземе това, което заслужава - свободата.  Твърде много е. Разкажете истината за хората, които дадоха много в името на обещанията за някакво светло бъдеще, а не получи нищо. Властта удари по стандарта, икономиката и перспективата на тези млади хора пред мен. Няма да ви разочаровам. Вие сте моята сила и няма да ви разочаровам”, заяви Мицкоски.

Митингът, който опозицията обяви преди месец, се проведе пред сградата на правителството, където за утре е обявена среща на коалиционните партньори на управляващата СДСМ.  /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: ЕСКонституцияРМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
4
 
15
 
! Отговори
И преди 2 години
До Анонимен 101 Как да спрат, като на тези, които учат новите поколения, мозъците са промити след 44-та г.? И много е интересно, като сме фашисти, как стана така, че българските войски и трети украински фронт прогониха немците от Македония и Сърбия? Та значи, фашистите са гонили други фашисти!
97
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия македоните кои беха точно, че не се сещам нещо?
96
5
 
12
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Всички руски под логи са против - и в България и в Македония. Факт.
95
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българин 102 На мен не ми вярва , че могат да го направят . Нищо лошо не сме им сторили , с каквото можем им помагаме . Ама за 30 години , след разпада на Югославия, не са мръднали и милиметър във възприятието си за бъларите
94
6
 
16
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Стига ни лъгахте в очите! ЕС нищо не може да гарантира! Хайде публикувайте го това френско предложение да го видят хората! Никаква вяра на западняците не бива да имаме! Лъжовни, лицемерни и зли са! същите т.нар.велики сили франция и англия, които унищожиха санстефанска България и се погавриха с националния ни идеал и с хилядите жертви, дадени за обединението на родината ни, сега ни залагат капан за рсм! Стига натиск! Който наш политик се огъне сега е национален предател!!! Нито крачка назад!
93
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5-koСамо за да нема дилеми.Не ни интерсува мнението на любовникот ти Павле Траянов.Това са си ваши семейни проблеми. Ние си имаме други.Как да усвоиме милиадите от ЕС,а не Тито или Таче.
92
3
 
0
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: 101Да, мисля!
91
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българин 97 Нима мислиш , че ако вдигнем ветото , ще се промени мисленето на хората в РСМ ? Каквото и да направим , за тях ще си останем фашистки окупатори и най-голямото зло . Ще е така ,докато не спрат да им промиват мозъците. Едва ли ще стане някога
90
3
 
15
 
! Отговори
българин преди 2 години
Хора, нямате ли поне една мозъчна клетка да се замислите кое е по-важно в момента? Проблемите на Северна Македония, или нашите си проблеми, инфлацията, безработицата, липсата на финансиране по европейски проекти, мафията на Бойко Банкянски, цените на горивата, нефта и газа???
89
6
 
18
 
! Отговори
Куку и Пипе преди 2 години
Както върви, Молдова ще влезе в ЕС преди РСМ, защото там не са *** да отричат, че са румънци, и Родината-Майка Румъния ще им помага тотално. Макетата понеже са от най-простите българи ще градят самостоятелно Велика РСМ за да присъединят един ден ЕС към себе си.
88
11
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
Хора, на вас майтап ви се струва, а? Забравихте ли Спаска Митрова? Ако продължаваме с този магарешки инат, партията на Мицкоски ще вземе властта и тогава ще видите какво значат репресии над българи!!! Този Мицкоски е македонският Хитлер, и слава Богу че е в опозиция... Засега.
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До те ясно що 94 ----- Не са включени българските искания . За езика , за историята
86
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СМ е нефункционална полудържава,протекторат на САЩ и ЕС и без никакви значителни ресурси и следователно неважна и незначителна държавица,живееща от подаянията на покровителите си. Само в собствените си очи,комплексиранното и население се има за център на света,който ляга и става с това,да им фалшифицира историята,за да не се разбере истината. Голямо нещо е това,ехееееееее. Къде ще се сравнява някой с тях. Гърция или някаква си там България. Веднага на колене в Скопие при Мицковски. Бухахаааааааа
85
5
 
6
 
! Отговори
те ясно що преди 2 години
не го харесват това предложение, ама що ние не го харесваме не е много ясно, може би щото сме си естественно глупави
84
4
 
10
 
! Отговори
Магелан преди 2 години
Шок и ужас.Това македско ренде наскочи по тъпутия и наглост всички до сега македоски циментови капацуни който плюят България .
83
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вместо да дойдете в Скопие и да коленичите, за да се извините за злодеянията, които сте направили срещу този народ по време на фашистката окупация във Втората световна война, вие искате да ретуширате историята ни."Тоя е много сбъркан. На никой не му дреме за кратката история на фашистите. Тука говорим за 1300г история , писменост , език , личности! Които са Български! А не за 2-3ма фашисти... живели там 10г ... говорите за проблемите истинските.
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво пише в Учебниците по.история за тях не е важно.Те си приемат Гоже Делчев за създател на Македонската Държава.Което си е факт.Нашите да не го бяха изгонили от Военното Училище,сега можеше и да няма Македония.
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия пък ЕС кво се пънат да присъединят една шепа хора, все едно Китай ще вкарват. Кво значение има с тях или без тях. Голямо пънене голям натиск за това джудже
80
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ако съм Македонец ,никога няма да се съобразявам с Българските политици.Те са корумпирани и лицемерни,мразят и унищожават собствения си народ.Един съвет на Македонците.Стойте по-далеч от Българските политици.Иначе взимайте си паспортите и бягайте по-далеч от Балканския Полуостров.Не Ви трябва.
79
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наследникът на сърбомана Мицко Крстич се изживява като водач на ВМРО. Каква ирония. Мицковски, Гоце Делчев е българин и това няма да се промени,нито Самуил, нито Даме. Колкото и да протестирате,това няма как да се промени.Вукоебината не ни интерсува, но няма да ви позволим да се гаврите с историята ни.България си има всичко и без вашите чукари и проблеми. Имаме си плодородни земи,море,плавателна река,атомна електроцентрала,собствени въглища за ТЕЦовете,туризъм,та ще се оправим и без СМ.Хахахаааа