Кремъл: Европейските столици могат да станат мишени за руски ракети

Русия може да удари Европа, ако САЩ разположат ракети на континента
Обновена: 13 юли 2024 19:48 | 13 юли 2024 19:23, Александър Попов
617
Кремъл: Европейските столици могат да станат мишени за руски ракети
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл предупреди, че разполагането на американски ракети в Германия може да превърне европейските столици в мишени за руски ракети.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков говори за "парадокс", при който "Европа е мишена за нашите ракети, а нашата страна е мишена за американските ракети в Европа".

"Имаме достатъчен капацитет да задържим тези ракети, но потенциалните жертви са столиците на тези държави", каза той пред руския държавен телевизионен канал "Россия 1".

Песков също така твърди, че подобна конфронтация може да подкопае Европа като цяло - по същия начин, по който Студената война приключи с разпадането на Съветския съюз.

"Европа се разпада. Европа не изживява най-добрия си момент. При различна конфигурация повторението на историята е неизбежно", каза той.

По-рано тази седмица Белият дом обяви, че ще разположи от 2026 г. нови оръжия в Германия, които ще позволят нанасянето на удари на по-голямо разстояние в сравнение с американските системи, разположени в момента в Европа. По-конкретно те ще включват ракети SM-6 (многоцелеви ракети земя-въздух с голям обсег), ракети "Томахоук" и хиперзвукови ракети в разработка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


617
Още по темата: КремълРусияракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Само не разбрах последно руснаците искат мир ама заплашват с ракети европейските столици ли? Това в руския мир работи ли?" - Е за *** работи. Те колхозниците така искат мир ама първо нападат, удрят детски болници, войските им стоят на територията на суверенна държава ама искали мир. Това все едно да ти вляза в къщата да ти се настаня в спалнята и да викам, че съм дошъл с добро ама ако ме изгониш ше ти запаля цялата къща плюс квартала. Те така колхозниците разбират мира
357
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Светът прилича на грамаден слон завързан с тънко въженце за Англия. Крайно време в слонът просто да дръпне въженцето.
356
0
 
3
 
! Отговори
до краваря преди 2 месеца
жената ако си сложи пистолет под възглавницата и те гледа накриво сигурно нЕма много да се радваш?
355
9
 
9
 
! Отговори
ъцз преди 2 месеца
тук разни евроатлантици си мислят, че война срещу страна с над 1000 ЯБГ може да бъде спечелена... и кой ще отиде на фронта? Вие ли? САЩ и ЕС въоръжават Украйна дават и разузнавателна информация, обучават военни, но те не са част от войната... сериозно ли? Русия ви казват какво ще стане, а вие продължавайте да мечтаете, че НАТО е нещо като Рамбо...
354
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
кога горяха пожари в България господа навеждачи на запада кой дойде да помогне (безплатно) ?
353
10
 
11
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Само не разбрах последно руснаците искат мир ама заплашват с ракети европейските столици ли? Това в руския мир работи ли?
352
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Основното зло на планетата всъщност е Англия. Хората не могат да го разберат, защото са пр*ос*ти. Пиратите имат нужда от война. Това е техният начин на съществуване и печалба. Демокрацията на пиратите е различна от демокрацията на земеделците. Мирът за земеделците е липса на доходи за пиратите.
351
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още колко ще се офлянкват с тая кремълска сбирщайн - до кога ще ги оставят да си развяват фърчилата и железата..Вместо да пращат и да се хабят милиарди и да имират хора всеки ден - стоп - стига.. две години целия свят да им гледа и търпи убийствата и разрушенията.. - обявете по няколко милиона за главите на Путин и кохорта - и да се свършва- собствените им слуги и подчинени ще ги оправят за няколко дена ще ги приключат- и ще ги предат и готовоБързо..лесно и икономичноЖиви или мъртви -Wanted
350
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Проблемът на българите е, че сме т*ъп*и. Таласокрациите са априори пирати. Това им е природата. Ние сме континентална държава и трябва да се знае, че с пирати не може да се търгува, те си вземат. Това е като с вълците и козите. Когато една коза стане канибал, каквото представляват БГ политици и бизнесмени, козата си остава коза, не се превръща във вълк. Разликата е в ГЛУТНИЦАТА, каквато козите не могат да създадат.
349
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само да не свършат нещата с разпада на Руската федерация. Разбирам терор, но все някога ще сте убили прекалено много синове и съпрузи и няма да можете да озаптите над 100М население.
348
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия се не спряха да заплашват с нападение Европа. Не, че някой му е зор де. То куче което лае, не хапе. Къде им е медведа, да му не е свършила водката? Коги пак ше мета атома по Европа хахах
347
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сибир е китайски.
346
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичко, което }казваме като обществена инфраструктура днес, е построено при социализма респективно благодарение на Съветите.
345
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рушия трябва да бъде превзета а природните ресурси разпределени м/у свободните държави в света. Ей го Китай само чака да пресече границата със Сибир.
344
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тука кога ще слагаме от тия ракети? Нема само другите да се кефят да стрелят по колхозниците
343
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Факт е, че руснаците са ***. От 1820 година на територията на САЩ не е гръмвала вражеска граната. Този факт на руснаците трябва да им говори нещо.
342
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Алйо..братушка - кафа вече ..аман от ваще мераци за смърт..фърчила ..оружия и ай сиктир от всичките ви безполезни тенекета..Що не се напънете нещо да построите..да създадете - нещо обществено полезно ..що все в чуждата паница зяпате по чуждите народи ..градове и села...АЩо не вземете са сберете цялата кремълска "З" *** и всите ви тенекета и бегом на маневри по чукотка и сибирМясто много - само за такива уникални чада божии- дет от преяждане с власт и ресурси света им отесня..Ей де е и Луната
341
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди броени часове Израел уби 70 мирни палестинци. Малко преди това Израел атакува бежански лагер Ал Маваси. Алоу, колко сме информирани от тази медия?!
340
8
 
14
 
! Отговори
ффф преди 2 месеца
САЩ казали какво мислят да правят в Европа, а пък Европа за да не изглежда като марионетки обясняват, че това е за защита от Русия... Като толкоа им се воюва на НАТО да напарт Русия и да се проключва с Европа... То бива слугинаж ама тези счупиха ***... Между другото днес Израел за пореден път удари палатков лагер и засега има 71 загинали цивилни, а реакция от "свободния свят" няма...
339
11
 
12
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Айде първо да приключите тридневния блицкриг в Украйна дето го почнахте преди 2 години и кусур и тогава да плашите други, а?