Мицкоски се бие в гърдите: Водим с 14:0 срещу България в спазването на правата на човека

Ще остана в историята, обяви той
13 юли 2024 09:15, Нели Христова
189
Мицкоски се бие в гърдите: Водим с 14:0 срещу България в спазването на правата на човека
Снимка: БГНЕС

По отношение на спазването на правата на човека в България и Македония всичко е в наша полза. Ние водим с 14:0.

Това каза премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски в интервю за "Ал Джазира", предаде БГНЕС.

По въпроса за вписването на българите в Конституцията Мицкоски каза, че позицията на правителството е ясна и непроменена. Премиерът поиска отговор на два въпроса - "каква е причината за вписването на няколко стотин българи в Конституцията и какво получава РСМ като държава".

"Твърди се, че правата на някого са забранени или ограничени, защото те не са част от преамбюлата на Конституцията. Ако това е така, коя е европейската институция, която следи чий права са ограничени и дали има нарушения. Това е Съдът за правата на човека в Страсбург. Ако проследите присъдите в региона, стигате до заключението, че има 14 присъди от тази авторитетна институция за македонската общност в България - че тя няма права, нейните права са ограничени или са нарушени. В същото време няма нито една присъда за българската общност в Македония. Това прави 14:0. Това не е причината (за условието за вписване на българите). Да видим коя е причината и какво ние получаваме", каза още Мицкоски и добави: "Дали това е последното искане, което трябва да се изпълни?"

"От началото на 90-те години ние чуваме, че това е последното искане: Променихме знамето, банкнотите, териториалното разпределение в страната, имаше военен конфликт, няколко пъти променяхме Конституцията. Винаги посланието от Брюксел бе следното: Направете това и ще бъдете първенци в класа. За съжаление всички неща минаха, а ние продължаваме да седим в коридора и да чакаме някой да ни отвори вратата, да започнем да преговаряме", заяви македонският премиер.

Мицкоски каза, че "тази политика трябва да бъде прекратена и че той е влязал в политиката не за да забогатее, а да остави исторически следи чрез защитата на интересите на македонския народ".

"Македонският народ направи всичко, така както нито един друг народ и сега идва редът на Брюксел да направи нещо в замяна", допълни той.

Министър-председателят посочи, че правителството е предложило "отложена промяна на Конституцията".

"Ако наистина има желание в Брюксел страната и гражданите ни да бъдат част от европейското семейство, тогава има начи. Ние предложихме решение - отложено изпълнение на това условие. Може да започнем този процес, но да го приключим когато започне ратификацията на протокола за членство в парламентите на 27-те държави от ЕС. Прощавайте, но ние направихме достатъчно. Сега е ред и вие да направите нещо за един от най-малобройните народи в Европа, а това е македонският народ".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А колко често някоя идея като девица чака свой жених! Глупците все безумство виждат в нея, "Почакай"! - казва и мъдрецът тих. Но среща я един от тези луди, които вярват в бъдния възход, и млад живот в утробата и буди за нас, за целия човешки род.
136
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През 1997 година след обстойни проучавния на библейските земи израелските археолози с неохота признаха, че на територията на Израел не са намерени никакви доказателства, свързани с Библията. Селищата описани в Стария завет, епиграфски, археологически и етнографски материали от онова време просто не съществуват. Щом като в Израел не са се случили Библейските събития, то тогава къде?
135
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На всички стари карти от 19 век планината на запад от РОдопите се е наричала Орбел. Днес можем да го срещнем единственно като име на паста за зъби. Истинското име на божествената планина Олимп - Орбел. Орбелус (лат.) или Орбел, означава Хор - Бел, двете имена, под който е бил познат и сподвижника на Йоан Кръстител от Евангелията - Иисус.
134
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България води макетата 1:0 по членство в ЕС. Тоя да ходи да се гръмне някъде.
133
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една личност я скриват от нас, като Йоан Кръстител и като Иван Рилски, но тя пак намърдва в "Енциклопедия на България", но вече под трето име - Йоан Екзарх. Аз не смятам, че съм луд като пиша това, така че и вие дори не си го и помисляйте. Никой не допуска огромната манипулация и фалшификация, която се провежда векове наред, за да ви държат заключени в тази матрица. Иван Рилски е Йоан Кръстител, Йоан Купала, старозаветният Илия, Йоан Екзарх и Йоан Кресцентий от католическия Рим.
132
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега си представете, че живият фараон е трябвало да отиде от София в Пловдив и там да бъде посветен в място, подобно на Хеопсовата пирамида.
131
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Аз Истина Викам И Правя (и говоря) Добро (Благо). Ако Живеете Знаещи На Земята, Който И Каквито Хора Да Сте, Мислете За Нашият И За Другия Покой. Казвайте Словото Твърдо. Запомни Нахалнико (Невернико) Христос, Отца и Червеите, Са, И Ще Бъдат. От Ера В Ера, И В Ерите. Чудо За Теб , И За Мен. И За Всички. За Цезара, И За Кучето. И Така. От Начало До Края."
130
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има едно тракийско племе бриги. От него трябва да произлизат българите. Точно тях завел на исток Александър Велики.....
129
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите са си Българи. Александър Велики е използвал конницата им в походите си на исток. За награда за войнските им заслуги им отрежда територия където част от българите се заселват. Тази територия приема името им и от тогава се нарича Бактрия. След векове те се завръщат при корените си на Балканите, където сънародниците им са под римско робство. Езикът на дрвените македонци и на древните българи е бил един и същ и е близък до днешния български. Славянските езици произтичат от този български.
128
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Александър Велики, никога не е бил Грък!
127
4
 
1
 
! Отговори
МКД преди 1 месец
До DddКако тргнале работите со турското и ромското население при вас, поизгледно е дека ние македонците ке граничиме со западна Турциа.
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен За ккво му е след като АЛександър Велики не е бил македонец, а грък?
125
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мицковански, ти имаш ли си на представа къде е гроба на Александър Велики?
124
2
 
12
 
! Отговори
Герум преди 1 месец
Тоя Мицкоски докато будалка северномакедонците с омраза към България, в същото време сключва милионни договори за строежи и ремонти на ремонтите в Северна Македония. Гледа да забогатее колкото може по бързо, той самия си каза ,че имал много работа и трябвало да сключва много договори за строеж. Въпроса е след две три години къде ще крие от прокуратурата,пак в Унгария ли ,като Груевски ?
123
2
 
7
 
! Отговори
Мицко Тито(в)ски преди 1 месец
Мицко има право за едно:да,Р България и местни родоотстъпници (ОМО) са се съдили.Но ЕСПЧ няма нищо общо с ЕС.И делата са 6,а не 14.А много преди това БЮРМ беше осъждана няколко пъти от сдружение ,,Радко".И в този случай Мицко е прав, защото такава държава няма.Той казва,че и Северна Македония нямало.Всъщност какъв е той и на коя държава е премиер?И как да си търсят правата българите в Повардарието,като няма ответник?Истината е,че Мицко и сие въобще не искат ЕС.Те си живеят в Сърбославия forever.
122
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми то същото прекръстване беше в България - Сердига - Сърцето на Света, Средец Центъра на Света бе променено на София - майката на трите дъщери Вяра, Надежда и Любов убити в Рим, понеже не искали да се откажат от вярата в Исуса Христа!
121
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам на Мицкоцки да прекръсти имато от Северна Македония на Южна Сърбия!
120
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сръбско ме-ке-ре!
119
2
 
23
 
! Отговори
до Сата НАТО преди 1 месец
Срамно е да заблуждаваш населението си, че Александър Македонски твой владетел. Срамно е столицата ти да прилича на Дисниленд, където са наблъскани исторически фигури откраднати от съседните държави. Срамно е да крадеш чужда история и да наричаш себе си държава. Срамно е да си макепитек.
118
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам на Българите живеещи в област Северна Македония да я прекръстят на Северная Мицкоцкая!