Мицкоски се бие в гърдите: Водим с 14:0 срещу България в спазването на правата на човека

Ще остана в историята, обяви той
13 юли 2024 09:15, Нели Христова
189
Мицкоски се бие в гърдите: Водим с 14:0 срещу България в спазването на правата на човека
Снимка: БГНЕС

По отношение на спазването на правата на човека в България и Македония всичко е в наша полза. Ние водим с 14:0.

Това каза премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски в интервю за "Ал Джазира", предаде БГНЕС.

По въпроса за вписването на българите в Конституцията Мицкоски каза, че позицията на правителството е ясна и непроменена. Премиерът поиска отговор на два въпроса - "каква е причината за вписването на няколко стотин българи в Конституцията и какво получава РСМ като държава".

"Твърди се, че правата на някого са забранени или ограничени, защото те не са част от преамбюлата на Конституцията. Ако това е така, коя е европейската институция, която следи чий права са ограничени и дали има нарушения. Това е Съдът за правата на човека в Страсбург. Ако проследите присъдите в региона, стигате до заключението, че има 14 присъди от тази авторитетна институция за македонската общност в България - че тя няма права, нейните права са ограничени или са нарушени. В същото време няма нито една присъда за българската общност в Македония. Това прави 14:0. Това не е причината (за условието за вписване на българите). Да видим коя е причината и какво ние получаваме", каза още Мицкоски и добави: "Дали това е последното искане, което трябва да се изпълни?"

"От началото на 90-те години ние чуваме, че това е последното искане: Променихме знамето, банкнотите, териториалното разпределение в страната, имаше военен конфликт, няколко пъти променяхме Конституцията. Винаги посланието от Брюксел бе следното: Направете това и ще бъдете първенци в класа. За съжаление всички неща минаха, а ние продължаваме да седим в коридора и да чакаме някой да ни отвори вратата, да започнем да преговаряме", заяви македонският премиер.

Мицкоски каза, че "тази политика трябва да бъде прекратена и че той е влязал в политиката не за да забогатее, а да остави исторически следи чрез защитата на интересите на македонския народ".

"Македонският народ направи всичко, така както нито един друг народ и сега идва редът на Брюксел да направи нещо в замяна", допълни той.

Министър-председателят посочи, че правителството е предложило "отложена промяна на Конституцията".

"Ако наистина има желание в Брюксел страната и гражданите ни да бъдат част от европейското семейство, тогава има начи. Ние предложихме решение - отложено изпълнение на това условие. Може да започнем този процес, но да го приключим когато започне ратификацията на протокола за членство в парламентите на 27-те държави от ЕС. Прощавайте, но ние направихме достатъчно. Сега е ред и вие да направите нещо за един от най-малобройните народи в Европа, а това е македонският народ".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
25
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
До Анонимен... Населението на РСМ е няколкостотин души? ------///------- Населението на Северна Македония НЕ СЕ СМЯТАТ ЗА БЪЛГАРИ. И са прави, срамно е да се родееш с бай *** и Боко Тик вата. Срамно е да се натискаш да се запишеш татарин.
116
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България от 2007 г. е член на ЕС , а РСМ не е - 17:0 за България....и ще станат 35:0. Не защотото България прави нещо, а защото РСМ постоянно си вкарва автоголове - не изпълсява подписани договори, дори предварителния рамков договор с Еврокомисията! А вкъщност македонският елит само имитира, че иска в Е, но не иска. Всъщност искат в "сръбски свет", откъдето ги ръководят, чрез нещо облечено в koндoм и навряно им на любимо място!
115
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мицко ще остане в историята с невлизането на РСМ в ЕС и изритването му с шутове....и от албанци...и от северджистанци!
114
2
 
6
 
! Отговори
Ddd преди 1 месец
Северна Македония или Източна Албания дайте да се уточним
113
2
 
22
 
! Отговори
Дядката преди 1 месец
Къде водите бре ?Даже не знаете че сте българи!Ту се гърчеете , ту се сърбеете!А оти не знаете че сте най-калпавите българи от Долната земя?
112
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макетата очевидно не искат да влизат в ЕС. То и не е задължително. Можеш да си стоиш в блатото колкото ти душа сака
111
14
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Според мен спорът между България Гърция и Македония е смешен. Гърците са фалират отдавна. В България няма правителство и внасяне хора чак от Индия и Непал. Македония в крайна сметка ще направят каквото кажат глемите
110
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Премиерът поиска отговор на два въпроса - "каква е причината за вписването на няколко стотин българи в Конституцията и какво получава РСМ като държава"."-----------------Населението на РСМ е няколкостотин души?
109
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какъв е резултатът по отношение на членството в ЕС?
108
3
 
23
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Ей ,обаче си личи че са българи по простотиите на тези , обаче след десетилетия на сръбски терор , сърбите са ги превърнали в еничари за голямо съжаление !!
107
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо е нужно да се вписват националности в конституцията? Това не е ли дискриминация? Тя или важи за всички хора в страната или за никого.
106
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наще наведени политици си заслужават съдбата, от толкова навеждане не знаят че тези са ни комшии.
105
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-смешните животни и ВМРО-МЕНТЕ вождове на БРСМ
104
4
 
26
 
! Отговори
Хейт преди 1 месец
Единственото, по което ни водите, са натрупаните дългове! Бяхте млада държава, ядохте, пихте и се веселихте. Строихте бутафории, снимахте пропагандни филми, борихте се с "българизацията". Ама сега кой ще плаща сметката? Като натрупахте толкова милиарди дълг за толкова малка държава?
103
4
 
27
 
! Отговори
14:0 преди 1 месец
Мицко, 14 опита ще правите да влезете в ЕС и 0 за резултат ще имате!
102
3
 
26
 
! Отговори
Ганди преди 1 месец
И тоя се взе насериозно, щял да остане в историята, коя история бе збър ка няк, отивай да правиш сви р ки на дългуча в Белград и на джу дже то в Москва ето с това ще те запомни историята
101
10
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 1 месец
Макетата са като украинците за русия прецакани българи с тази разлика че малко украинци по принцип мразят руснаците
100
4
 
24
 
! Отговори
Иванов преди 1 месец
Този селендур май още живее в друго време и място ще види ЕС през крив макарон
99
5
 
21
 
! Отговори
Спонсор преди 1 месец
НЕКА ПРОВЕРИ ТОЯ *** КОЛКО МАКЕДОНЦИ СА С БЪЛ ГАРСКИ ПАСПОРТИ? НЕ СЪМ ЧУЛ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ НЯКОЙ ДА РЕВЕ ЗА МАКЕДОНСКИ ПАСПОРТ ОСВЕН ТОВА ЕЗИКЪТ ИМ Е ДИАЛ ЕКТ НА БЪЛГАРСКИЯ! ДРУГИЯТ Е АЛБАНСКИ! НЕМА ТАКАВА ДЪРЖ АВА, ТЕ СА ИЗМИСЛЕНА ТЕРИТО РИЯ, НАСЕЛЕНА С ПОМАЦИ!
98
3
 
35
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Тези са най-големият враг на България, сръбските еничари. Никой не ги мрази тук, но те ни мразят, защото ако не ни мразят ще осъзнаят, че са българи. Има един много интересен ю тубър, който осъзнава, че е българин в Канада, когато излиза от матрицата на Северна Македония. Това е наистина феномен, един "народ" да съществува като отрича, че е произлязал от друг народ.