Мицкоски: Всички с български паспорти в РСМ ще ги скъсат, щом станем част от ЕС

Български паспорти имали и македонци, и албанци, и турци, и сърби, и власи, и бошняци
Обновена: 29 юли 2024 18:09 | 29 юли 2024 18:00, Елка Василева
325
Мицкоски: Всички с български паспорти в РСМ ще ги скъсат, щом станем част от ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Според Християн Мицкоски гражданите на Република Северна Македония търсят български паспорти не заради "етническа или национална принадлежност" и "ще ги скъсат в първия ден, в който страната стане член на ЕС". Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски бе попитан дали ще поиска от гражданите на Северна Македония, които притежават български паспорти, да се откажат от тях.

Още по темата
"Това е лично решение. Истинският въпрос е защо македонските граждани не са искали български паспорт преди България да влезе в ЕС. Българският паспорт не е заради етническа или национална принадлежност. Доколкото знам, български паспорти имат и македонци, и албанци, и турци, и сърби, и власи, и бошняци, всички имат - поради икономически причини.

Мислят, че по този начин по-лесно ще получат възможност за работа в държавите от ЕС, не защото се чувстват българи. Сигурен съм, че причината не е тази. И съм сигурен, че всички още утре биха се отказали (от български паспорт), ако не се беше случила тази неправда две и половина десетилетия да чакаме да започнем преговори (с ЕС). Ако имахме нормален път, както всички нови държави членки на ЕС, ви гарантирам, че нито един гражданин нямаше да поиска български паспорт. Ние имаме много вътрешни проблеми, но заслужаваме много повече от много държави членки на ЕС (да бъдем член на ЕС). И ви гарантирам, че ако получим заслуженото, в първия ден, в който станем член на ЕС, те ще ги скъсат (българските паспорти). Гарантирам ви”, заяви Мицкоски, който днес беше на посещение в Камарата на Северозападна Македония. Изказването му бе излъчено онлайн в правителствения канал.

Запитан съществува ли друг вариант, който да не включва промяна на преговорната рамка, която е условие за реално начало на преговорите по присъединяване на Северна Македония с ЕС, Мицкоски отново посочи, че алтернативата е конституционни промени за вписване на българите в основния закон на страната с отложено влизане в сила.

"Ако има желание, има начин, ето го начина. Повече от две десетилетия говорим за ЕС и сме заседнали преди началото на преговорите. Винаги има и още нещо, и още нещо. Трябва същите тези, дето говореха тези неща, да покажат дали разчитат на нас. Но не на думи, а на дело да покажат. Дадохме им начин. Отложеното действие е един от начините”, заяви Мицкоски, който уточни, че за това е разговарял „с всички международни представители”.

(Кореспондент на БТА в Скопие Маринела Величкова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
2
 
12
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
Никой не къса Паспорт, Марсианче, никой!!! Умният знае, че рано или късно може да му потрябва... и тежко му ако се окаже, че го е "скъсал". Този паспорт може да открие вратата на спасението или да я затръшне пред носа му ако го е скъсал!!! ОчевАдно, това марсианче е много глупаво ако не го разбира!
243
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Български паспорти имали и македонци, и албанци, и турци, и сърби, и власи, и бошняци" -- защото знаят, че македонската нация е измислена, както и югославската.
242
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те ще ги скъсат, но архивите тук не могат да скъсат. и те го знаят. този е толкова елементарен. вчера каза че били няколкостотин. а днес ми отговаря специално за паспортите. чете ми коментарите. и знаем че са десетки хиляди.
241
15
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Мицковски не е виновен. Виновен е Радев, защото се опита да разиграва руските просташки прийоми. Не трябваше да им дават паспорти, нито на тях, нито на бесарабските българи. Който не живее в държавата, не му трябва паспорт. Аман вече от тая източнорумелийска простотия. Тая работа с Македония не е за всеки да ръчка. Хасковски *** не може да разбере македонците, иска се малко цивилизованост.
240
1
 
18
 
! Отговори
Boromir преди 1 месец
Тая риторика върви само пред Вучич. *** да му се помолиш и може и да ви вземат обратно в Югославия,че сега сърбите си нямат шутове за подигравки. Тежко комплексиран ***,който е известен заради България .
239
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Некой ке къса некой но ке видим кой.
238
1
 
15
 
! Отговори
sd преди 1 месец
Веднага закон за поругаването на български паспорт - дълги години затвор. За всички които го скъсат ще има червена бюлетина, арест и затвор.
237
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според Мицко тогава ше скъсат и др. паспорти и белгийски и немски и американски, а не само бг паспорти, че нема да им требват. Точно затова не трябваше да ги пускат ГЕРБ и ВМРО и ПП защото са злоба към бг.
236
1
 
5
 
! Отговори
Who Cares преди 1 месец
Na mickoski malko mylchanie bi mu bilo polezno. Make po bashtina liniia, az nikoga ne pomislih da iskam yugoslovensko gragianstvo - za koeto bih imal mnogo poveche osnovaniia ot vyprosnite kelepirdzhii. A debila dori ne si dava smetka (ili go namira za bash balkanski tarikatlyk) da deklarira, che gordite maketa za ediniia pasosh sa prodali t.n. si rodina. A diado mi e izkaral 1ta Svetovna vojna v Bylgarskata armiia (shtoto na mickoski tejka mu togava e bil v nechii srpski tashaci)...
235
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мицоски, кога е датата дето късате паспортите?!
234
3
 
8
 
! Отговори
Tенгри кан преди 1 месец
Македония и Сърбия в ЕС - никога! За да станат сърбите и македонците българи;))) поне по паспорт;)))
233
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е вярно, но има и хора, които са го направили защото са се самоопределят като българи. И искат да имат права, като българи в тоталитарна Северна Македония. Но както виждаме , Северна Македония с Мицковски , е тръгнала към Китай. И не виждам желание от тяхна страна за присъединяване към ЕУ. Този половин милиард евра, заем от Унгария, всички знаен, че това са Китайски пари.Дали ще им излезе солен този заем..само времето ще покаже. Да им честито!
232
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Македонците са шизофреници. Ще им фалира една банка и ще избягат в България. След 50 години като измрат тези като мицкоски и останат млади и разумни хора, може и да ги приемат някъде.
231
0
 
5
 
! Отговори
Добре де преди 1 месец
Да влязат, та да видим !
230
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комплексарите преминаха от дълбоката провинция на Отоманската Империя в дълбока провинция на Кралство Югославия под името Вардарска Батовина. В Социалистическа Югославия се опитаха да ги цивилизоват и ги кръстиха македонци. Завалиите,нали са си безкрайно ***.и решиха че са наследници на Александър Македонски ,отрекоха се от ясните си български корени,обявиха се за най-велики и си повярваха. И след това се изпокараха с всички,
229
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не съм добре настроен към западните балкани. Това са диваци.
228
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия заслужавали да са в ЕС много повече от някои други държави които са вече в ЕС. Визират България. Хехе приемайте ги, всичките западни Балкани тогава ще видите какво дърво ще изядете с всичките тея макета, босненци, албанци, косовари и прочее.... като надойдат с ножовете да ви колят
227
7
 
3
 
! Отговори
Маке преди 1 месец
Изгледа на сите им е иасно дека нема ЕУ за Македониа, па Мицко си отвори душата и им кажа вистината во очи на блгарите.
226
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дълго време няма да късате...
225
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не е България, за която да говори, този безидеен човек няма да има какво да прави.