Мицкоски: Всички с български паспорти в РСМ ще ги скъсат, щом станем част от ЕС

Български паспорти имали и македонци, и албанци, и турци, и сърби, и власи, и бошняци
Обновена: 29 юли 2024 18:09 | 29 юли 2024 18:00, Елка Василева
325
Мицкоски: Всички с български паспорти в РСМ ще ги скъсат, щом станем част от ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Според Християн Мицкоски гражданите на Република Северна Македония търсят български паспорти не заради "етническа или национална принадлежност" и "ще ги скъсат в първия ден, в който страната стане член на ЕС". Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски бе попитан дали ще поиска от гражданите на Северна Македония, които притежават български паспорти, да се откажат от тях.

Още по темата
"Това е лично решение. Истинският въпрос е защо македонските граждани не са искали български паспорт преди България да влезе в ЕС. Българският паспорт не е заради етническа или национална принадлежност. Доколкото знам, български паспорти имат и македонци, и албанци, и турци, и сърби, и власи, и бошняци, всички имат - поради икономически причини.

Мислят, че по този начин по-лесно ще получат възможност за работа в държавите от ЕС, не защото се чувстват българи. Сигурен съм, че причината не е тази. И съм сигурен, че всички още утре биха се отказали (от български паспорт), ако не се беше случила тази неправда две и половина десетилетия да чакаме да започнем преговори (с ЕС). Ако имахме нормален път, както всички нови държави членки на ЕС, ви гарантирам, че нито един гражданин нямаше да поиска български паспорт. Ние имаме много вътрешни проблеми, но заслужаваме много повече от много държави членки на ЕС (да бъдем член на ЕС). И ви гарантирам, че ако получим заслуженото, в първия ден, в който станем член на ЕС, те ще ги скъсат (българските паспорти). Гарантирам ви”, заяви Мицкоски, който днес беше на посещение в Камарата на Северозападна Македония. Изказването му бе излъчено онлайн в правителствения канал.

Запитан съществува ли друг вариант, който да не включва промяна на преговорната рамка, която е условие за реално начало на преговорите по присъединяване на Северна Македония с ЕС, Мицкоски отново посочи, че алтернативата е конституционни промени за вписване на българите в основния закон на страната с отложено влизане в сила.

"Ако има желание, има начин, ето го начина. Повече от две десетилетия говорим за ЕС и сме заседнали преди началото на преговорите. Винаги има и още нещо, и още нещо. Трябва същите тези, дето говореха тези неща, да покажат дали разчитат на нас. Но не на думи, а на дело да покажат. Дадохме им начин. Отложеното действие е един от начините”, заяви Мицкоски, който уточни, че за това е разговарял „с всички международни представители”.

(Кореспондент на БТА в Скопие Маринела Величкова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
2
 
14
 
! Отговори
Левски преди 1 месец
За Европа, само ще си мечтаете!!!
223
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Най-добрият начин е да се присъедините към България.Така ще влезете директно в ЕС! Българите, въпреки всичкия хейт ,са добре настроени към т.нар наречените след продадената част от ГЕОРГИ ДИМИТРОВ Македония.
222
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Ако продължавате с хейта ще си останете единствено в границите или на велика сърбия или велика албания.
221
2
 
12
 
! Отговори
,,Ако бях Македонец& преди 1 месец
Щеше да ме е срам от толкова грозен и противен човек като този !!! Не на расизма но хора като този са срам за света и околната среда !!!
220
3
 
8
 
! Отговори
. преди 1 месец
Много "умно" професоре и подло в същото време , амакато гледам по-скоро няма да влизате в ЕС , сега зависите от Мосю Франсоа , не от гъзещите се навсякъде български политици, а ония като кажат , че има правола за влизане в ЕС , значи няма заобиколка ти го налнемм у големия нос посърбен ...
219
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи на кукуво лято!
218
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе Мицков, нали за да вземат български паспорти са декларирали български корени. Така, че приемайте българите в конституцията и недей да шикалкавиш. С отложено действие. Това па животно какво е. И нашите да говорят така, в ЕС но с отложено действие. Добре, за вас, че нашите леваци не могат да договорят падане на визите със САЩ, че тогава още толкова ще вземат наши паспорти.
217
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трай, коньо до зелена трева. Я станете членове, я не.
216
1
 
25
 
! Отговори
Простиян Вицковски преди 1 месец
Скопените ще видят ЕС през крив макарон с този хе йт! Колкото са Македонци, толкова са и Европейци. Единствения начин за успех е да се помирят и спазват договорите за добросъседство с България.
215
1
 
17
 
! Отговори
Много злобно преди 1 месец
Със голяма злоба се изказва неверника.....
214
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спряха коридор 8, а ние да им спрем газа освен. Това ще е глупаво, но на Вардара откачиха съвсем!
213
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мицков чака да натиснат България. Но немците така през същата схема да подкокоросват по- малкия, вместо да посредничат честно, загубиха два северни газопровода. И сега да натискат голямата България заради малката нагла Македония надали ще бъде опция! Вярно е, че с Македония може да контролираш Балканите и да правиш интриги, но и мярка трябва! Нещо мярката убягваше на ЕС до скоро.
212
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Питали го мицковият дали има друг начин да влязат в ЕС. Да, има такъв начин - сливане с България
211
2
 
30
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Хи-хи-хи, Ами те няма да са живи бе, мицковски. Защото още 100 години няма да влезете.
210
2
 
23
 
! Отговори
43657 преди 1 месец
Тоя, като го видя и започвам да се смея, а като прочета изказванята му започвам да плача от смях...... Благодаря, че те има, че си ШУТ N1
209
3
 
4
 
! Отговори
Херкулес преди 1 месец
Така както са я подкарали единствения им шанс да влезнат в ЕС е ако Сърбия нападне Косово. Тогава набърза ръка ще се предвижват нещата, което означава между 5-7 години. Иначе ще има да си чакат с десетилетия.
208
3
 
17
 
! Отговори
Фондерлайнен преди 1 месец
Никога ЕС за РСМ!
207
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Публикуване на списък на северномакедонци с български паспорти, на сайта на Външно министерство. Списъкът да бъде изпратен в ЕК.
206
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако това се случи, то всички тези лица, които скъсат българските си паспорти, ще бъдат осъдени задочно и ще бъдат обявени за персона нон грата в България.Дипломите им, ако имат такива, от български университети, ще бъдат обявени за невалидни, бизнесът им в България, ако има такъв, за незаконен, от което ще последват дела и финансови задължения. България ще изпрати протестна нота на РСМ и ще преустанови всякакви контакти с нея.На РСМ трябва да се покаже, че България е държава, а не сръбска кръчма
205
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахаха този не може да живее без да споменава България. Събужда се и ляга с мисълта за България, сигурно я и сънува.