Не палете открит огън в Гърция!

Глобата е 3 хиляди евро
10 авг 2024 21:15, Инна Ангелова
5
Не палете открит огън в Гърция!
Снимка: Pixabay

Висока опасност от пожари е в сила в Гърция. Местните власти дори налагат глоби за палене на огън на открито. Също така издадоха забрана за движение на хора и автомобили в горските райони, които са с висок риск от пожари.

Има забрана туристите да посещават хълма Ликавитос в Атина. В полицейските и военни екипи за охрана на горите са включени още хора, съобщава още БНР.

Три хиляди евро е глобата за палене огън на открито.

В извънредно изявление министърът по борба с климатичната криза Василис Кикилиас заяви, че с изключително висок риск до четвъртък включително са областите Атика, Евбиа, Арголида, Коринт и Крит.

В рамките на този период ще духа много силен вятър, както в континенталната част на страната, така и на островите в Егейско море, предупреждават от Гражданска защита. След четири дни борба с огнената стихия днес пожарникарите овладяха огъня на остров Крит.

Местните власти съобщават за екологична катастрофа в района на пожара.

Десетки декари маслинови гори са унищожени. В 14 области, които са в извънредно положение поради недостиг на вода, фермерите съобщават, че не могат да напояват нивите си и да осигуряват грижи за животните.
Днес лумнаха над 30 пожара в страната, повечето са овладени без заплаха за туристите. Потушен е и пожарът до Серес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: глобаогънГърция
Още от Балкани
Беларус струпва войски към границата с Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А в България? Докога селянята ще правят пожари? Това следва да е забранено от пролетта до есента. Има си други, съвременни начини, за унищожаване на храсти и нежелана растителност. Подобни действия в дворове и навред навън следва да се санкционира с лишаване от свобода. Това е изключително опасно поведение. Пишете за Гърция! А България? Нас ни интересува България! Тук все още сме останали И няколко българи!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ами за който *** не е разбрал, почти навсякъде ако отидеш и запалиш един голям огън няма да те посрещнат със скара и бира.
2
0
 
6
 
! Отговори
Хейт преди 4 седмици
Добре бе, няма!
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ти мене ли ше учиш бе византиец такъв. ? навремето данък ни плащаше и жените ти опраяхме и само кат чуеш българин настръхваш, даже границата си минира