САЩ: Солеймани е планирал атаки в България

Това се твърди в проекторезолюция внесена в Сената
Обновена: 15 яну 2020 21:07 | 15 яну 2020 11:15, Нели Христова
160
САЩ: Солеймани е планирал атаки в България
Снимка: БГНЕС

За да бъде "отдадена почит на членовете на американската военна и разузнавателна общност, които изпълниха мисията, убивайки Касем Солеймани“, днес бе внесена Резолюция 466, която разкрива какви са били плановете на командира. Сред страните, които са били под прицела му, се оказва и България.

Още по темата

"Касем Солеймани е планирал или подкрепял редица терористични атаки срещу САЩ и нейните съюзници, включително заговора през 2011 г. за убийството на саудитския посланик в САЩ Адел ал Джубер… и атаката срещу американското посолство в Багдад на 31 декември 2019 г., както и планирани атаки в Германия, Босна, България, Кения, Бахрейн, Турция и другаде“, пише в проекторезолюцията, внесена в Сената на САЩ.

Касем Солеймани бе убит след атака с дрон на 3 януари. Той бе ръководител на "Ал Кудс" и бе считан за най-влиятелият човек в Иран след Върховния лидер.

В заключението на документа се посочва, че "борбата срещу Иранската републиканска гвардия, нейните сили "Ал Кудс“ и всички организации, свързани с тях, представляващи заплаха за националната сигурност на САЩ, ще продължи“.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е поверитерна инормация, която САЩ са получили от Русия. ЦРУ и ФСС непрекъснато си обменят информация. Вече нма нио скрито-покрито!
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Бълагрия и трябват саюзници като Щвейцария и Германия а не САЩ!Естествено че ще сме на прицел!
118
0
 
9
 
! Отговори
не вЕрваме преди 4 години
Тая неграмотна *** не може да ни намери на картата. Бил планирал. И ние тука трябва да пляскаме и да викаме - благодарим, че ни опазихте от тия лоши хора, нали? Цял свят ги мрази тия кравари. Отиваш ти с военна сила в чужда страна да ги "освобождаваш" и после се чудиш защо цял свят те мрази? Дъщеря ми е на 5 и тя даже знае, че всичко е за пари.
117
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото Садам имаше химическо и бактериологично оръжие ,толкова и Сюлеймани се интересувал от България . Поредното доказателство ,че основите на демокрацията са изградени от лъжи .
116
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
точно така, много се интересуват от нас иранците. това ми намирисва на искане за разрешения за полети по-скоро
115
0
 
20
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
абсолютни американски глупости
114
3
 
0
 
! Отговори
-10 преди 4 години
До Жълтите паветаИ какво виждаш с това алуминиево фолио на главата и поетия кемтрейл, разпръскван от злодейските самолети :-)
113
3
 
21
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Когато Америка започне да разнася демокрацията си в държави като Сомалия, Мали, Етиопия където няма нефт тогава ще повярвам на глупостите им. Тоя Солейман сигурно даже не е знаел България къде е на картата. То и Америка също не ни знае, ама давай да се ръсят глупости! ЕС трябва да натовари всички емигранти на кораби и да ги прати в САЩ!!! Нали са за свобода, демокрация, нали уж ходиха да помагат на хората в Близкия Изток! Те им събориха държавите, те да си ги хрантутят.
112
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Солеймани не е от официалната армия на Иран.Той е бил началник на ,,башибозука'' -/платена армия/ и е ходил да се бие с паравоенните си сформирования по много държави.За където се плати,за тази кауза се бие с неговите хора на заплата.Наскоро се разбра че и русия имала такива военни милиции които ходят да се бият за ,,купата на съветската армия''.
111
1
 
21
 
! Отговори
Жълтите павета преди 4 години
"САЩ: Солеймани е планирал атаки в България".Това са пълни глупости. Това е лъжлива американска информация. Проба манипулация, защото ние българите поне опитваме да мислим и виждаме кой е злодея на Земята.
110
0
 
13
 
! Отговори
аха преди 4 години
А! ? ....ЕЕЕееее: така съм съгласен . ама иначе Нье - чисто убийство си е без съд и присъда. благодаря че ми/ни запазихте живота мили световни жандари САЩ , ся ако може и едни 200хил долара да ми преведете да го пооправя малко тоа жОвот.
109
10
 
4
 
! Отговори
уса преди 4 години
Биволъ имат разследване относно атентата в Бургас и участието на Сюлеймани.Ако го нямаше, не бих повярвал с лека ръка на американските твърдения. Да не забравяме, че финансират и подклаждат военни конфликти, снабдяват с оръжия според интересите си и са готови на всичко за да се движат/им по план.
108
4
 
2
 
! Отговори
Mitko преди 4 години
Абе хора не се карайте за неща американците и руснаците, по-добре да ги ядосваме защото те могат да ни направят мръсно и да обвинят ал кайда!
107
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Америка също така е освободила България от турско робство. Руснаците са лъгали през цялото време. Не ви трябват доказателства, американската честна дума е достатъчна.
106
0
 
23
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Аз планирам да атакувам тоалетната след тази статия! Голяяям Зоооор..........
105
2
 
19
 
! Отговори
Мъкаа преди 4 години
Само приказки от краварите напоследък.Бай Дончо уж щеше да удря 52 стратегически цели в Иран ама много бързо даде на заден.
104
1
 
16
 
! Отговори
Край преди 4 години
Да бе верно е - питайте Пасито. Питайте Поптодоровата унука. Питайте Инджев и даже Цв. Цв. Поптодорова краде ама иначе винаги казва истината.
103
5
 
9
 
! Отговори
Sofianets преди 4 години
Уважавам еврейския народ, достоен народ са, но не мога да кажа същото за държавата Израел, коята е създадена на Палестинска земя чрез окупирана с помощта на запада. Според много хора най-голямото зло на планета земя са израелския МОСАД, Руските КГБ и Американските тайни служби. Те и трите взаимосъдействат и извършват атантати в света и обвиняват други държави и организаци, тоест убиват хора, съобщават първи за атентата и след това изпращат съболезнования.
102
4
 
13
 
! Отговори
Така ли преди 4 години
документите доказват че убийството е планирано в Сочи на Израело-руска среща от най-високо ниво.Ще ни осветлиш ли за каква среща и какви документи става въпрос, моля??? От Мосад ли изхожда тоя информационен eкскpeмент???
101
4
 
22
 
! Отговори
Така ли преди 4 години
Сулеймани не само е планирал, но е и изпълнил терористичен акт в България на летище Сарафово 18.07.2012 г.А доказателства в подкрепа на това твърдение??? Нещо реално и адекватно???