Над 12 000 деца са убити в Газа от началото на войната

47% от палестинските жертви са непълнолетни
74
Над 12 000 деца са убити в Газа от началото на войната
Снимка: БГНЕС

Повече от 12 хиляди непълнолетни палестинци са убити в ивицата Газа от началото на войната на Израел срещу „Хамас“, съобщи здравното министерство в контролирания от групировката анклав, цитирано от Асошиейтед прес и БТА.

АП отбелязва, че министерството й е предоставило тези данни по нейна молба, но те не са проверени по независим път.

Според здравното ведомство в Газа непълнолетните представляват около 47% от палестински жертви от началото на бойните действия, които до момента са общо 28 176. Сред убитите има около 8400 жени.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: ГазаИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След два месеца.диктатора престъпник се пазари за своя живот. В така нареченото игрище ще се строят нови домове.
69
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Палестинците ядат заслужен бой, откакто осуетиха мира Израел-Саудитска Арабия, с най-зверската атака над цивилни - над 1200 заклаха, над 250 отвлякоха, над 130 държат под земята вече 4 месеца. Не чувам палестински призиви за освобождението им. Хак да им е до последния терорист!
68
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Палестински лъжи, циврене и сополи. Ядат заслужен бой, откакто осуетиха мира Израел-Саудитска Арабия, с най-зверската атака над цивилни - над 1200 заклаха, над 250 отвлякоха, над 130 държат под земята вече 4 месеца. Не чувам палестински призиви за освобождението им. Хак да им е до последния терорист!
67
3
 
2
 
! Отговори
евреите преди 4 месеца
май станаха нацисти а после ще реват че отношението към тях било такова!
66
1
 
2
 
! Отговори
Това е друго! преди 4 месеца
Демократиния геноцид не е пресъпление! :)
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е няма да ги чакат да пораснат я. Бой по кратуните.
64
1
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 4 месеца
Защо не казват кой стреля по израелските войници влезли в Газа кой Хамас терористите какви деца какви приказки
63
4
 
4
 
! Отговори
българин преди 4 месеца
Едно въпросче към арабофилите:Защо мюсюлманите,независимо от броя си,живеят пре-спокойно в християнсия свят,и няма никаква опасност за мюсюлманите?И защо малцинството в ислямския святу се тероризира от мнозинството мюсюлмани?И защо никаква друга религиозна общност няма условия за нормален живот в ислямския свят?Само не ми пишете,че въпросите ми са налудни.Това за съжаление,е горчивата истина за ислямския свят.
62
4
 
4
 
! Отговори
Джо преди 4 месеца
Само че данните идват от Хамас, които за деца пишат 17 и 18 годишни индоктринирани и зомбирани радикали, не че може да им се вярва особено за цифрите. Целта е ясна - симпатии на медиите. Ако знаете колко клипове съм гледал как тези "деца" напдата войници или полицаи по улиците или ги пращат направо с гранатите. Но медиите представят нещата все едно всички тези деца са малки, беззащитни малчугани. Всички в тоя конфликт имат вина, но докато има Хамас, там мир няма как да има.
61
3
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
За три седмици Израел е убил повече деца отколкото ВСИЧКИ въоръжени конфликти по света (около и над 40) за 18 месеца. Данни на Спасете децата.
60
6
 
8
 
! Отговори
Деца!? преди 4 месеца
Деца с пушки, стрелящи без да се замислят! Това са повечето палестински младежи, за съжаление! Жалко и за малкото, които искат да живеят като нормални хора, а терористите от Хамас не им дават възможност!
59
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
,палестинците' са арабски окупатори на християнските и еврейски земи, наречени палестина - географска територия, а не държава. Ако някой вярва на налудничави теории, че имат нещо общо с гърците филистимци от остров крит, значи цялата Газа и западния бряг трябва мигновено да станат отново християни и юдеи, както е било хиляди години преди нашествията на Мохамед. Само че всичките се дупят по килимчета, говорят арабски и живеят за джихад. Местни, ама друг път.
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За четиридесет години от 200.000, станаха 2.3 млн арабите в Газа .за сметка на това, християните там от 100.000, в момента са 800, останалите избягаха..в Израел. Бахтоя 'геноцид' значи, множат се като hlебарки и после плъзват в Европа да правят джихад. Не, мерси. И тия същите взривиха автобус в Бургас и убиха български баща, че дори и мюсюлманин. Без да сме им виновни с нищо.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз лично пропускам копи-пейст безмозъчни заглавия, преписвани от леви медии или спонсора на джихадизма ал-джазира. Няма никакво 'здравно министерство' в газа, има терористи Хамас. Същите, дето се снимат с 5г. деца с АК-47 и носят униформи за парад, но всъщност нарочно са в цивилни дрехи и бомбят наред. Да могат после да изкарат убитите си терористи 'цивилни'. Ние в Европа сме за смях, израелците обаче знаят арабските номера и пердашат здраво.
56
4
 
4
 
! Отговори
Pen преди 4 месеца
Тове е демократичен геноцид , така че "Цивилизованият обединен ,развит, мега гига тера запад" няма какво да каже !
55
4
 
9
 
! Отговори
15-16 преди 4 месеца
годишни бойци от Хамас с автомати в ръка ги изкарват "деца"?
54
8
 
9
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 4 месеца
Защо нетънаху не е обявен за военопрестъпник? А , да - евреин е
53
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А международна заповед за арест на Нетаняху?
52
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По скоро са 12 деца. Пак са много, но не са 12000.
51
8
 
5
 
! Отговори
Домби преди 4 месеца
Браво, ако се плодяха още по бързо, децата можеше да са и повече.