Сините няма да подпишат меморандума на ГЕРБ

Коалицията ще подкрепи кабинета с декларация; РЗС също не подписват
17 юли 2009 11:58,
347
Сините няма да подпишат меморандума на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Синята коалиция няма да подпише меморандума, предложен от ГЕРБ, стана ясно след среща между ръководствата на СДС и ДСБ в парламента.

Сините обаче ще подкрепят новото правителство със специална декларация.

Още по темата

Твърдо ще подкрепим съставяне на кабинет с мандата на ГЕРБ, съобщи след срещата съпредседателят на коалицията Иван Костов.

Сините ще застанат и зад мерки и решения на новото правителство, които съвпадат с политическата програма на Синята коалиция.

Те остават отворени за изработване на общи позиции с ГЕРБ за парламентарно сътрудничество и конкретни политики.

"Приемаме меморандума по принцип, като позиция на ГЕРБ", подчерта Иван Костов.

„Синята коалиция ще подкрепи съставянето на кабинета на ГЕРБ, защото са спечелили доверието на избирателите и имат най-голямата парламентарна група, както и защото членуват в едно и също европейско семейство - ЕНП“, коментира Костов. 

По думите му, това е и начинът БСП и ДПС да отидат в опозиция.  

Синята коалиция остава отворена за консултации за изработване на общи позиции с ГЕРБ в парламента за сътрудничество по определени политики. 

„Дано не стане нужда да се убеждавате, че Синята коалиция е ключът към стабилното управление на страната“, заяви Иван Костов в отговор на въпрос дали все още смятат, че са решаващият фактор за такова управление. 

РЗС също няма да подпише предложения от ГЕРБ меморандум заради участието на "Атака".

От своя страна лидерът на националистите съобщи:

“Нямаме никакви условия към меморандума на ГЕРБ и го подкрепяме безусловно”.

Волен Сидеров допълни, че по-късно през деня ще се срещне с хора на Бойко Борисов, за да потвърди позицията на" Атака".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Jelev преди 15 години
Ami ako BB pehi da pravi policeiska darjava ? A taka ima koi da go spre.
95
0
 
0
 
! Отговори
Булгариев преди 15 години
Там е работата че съм чист Българин и си познавам историята за разлика от някой.Затова намеквам да не плюем какви са били а какво ще направят,пък може и той да стане икона.Някаде да си го чул да афешира че не получава заплата откакто е в политиката,някой друг като него да има.
94
0
 
0
 
! Отговори
кака Пенка преди 15 години
трака...... трака...... трак......чинийката ми празна пак.........хахаха Костов се глесеше да сложи едно голяяяяяяяяяяяяямо парче баница ,ама НЕ.......няма ли кой да го изтрие от земята това заразно зло Костов бееееее,редното и нормалното е ББ да управлява самостоятелно..........все пак това пожела народа
93
0
 
0
 
! Отговори
pesho преди 15 години
"Сините ще застанат и зад мерки и решения на новото правителство, които съвпадат с политическата програма на Синята коалиция." - аха, т.е. ГЕРБ трябва да си изхвърли своята програма и да вземе тая на сините.
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Айде мизерници вън от парламента!!!
91
0
 
0
 
! Отговори
yerli преди 15 години
o6te edno dokazatelstvo - kydeto e DPS tam e i stasbilnostta!!!Tiq al4ni *** se karat pomejdu si, ne mogat da si razdelqt banicata :))))bat bojko 6te celune rykata na Dogan aga :)
90
0
 
0
 
! Отговори
загубена станка преди 15 години
Тия *** от СК и РЗС да внимават да не си изпросят предсрочни избори,че това ще е кт им!Тогава гледай как еднолично се управлява!..
89
0
 
0
 
! Отговори
Counter-Strike преди 15 години
do # 86 ako si tur4in normalno za teb da ti se struva prestupnik no za nas Bulgarite toi e ikona , a dokolkot BB za men si e mutra i takuv 6te si ostane za razlika ot teb az negledam koi kakvo govori , a kakvi dela vur6i imam si mnenie i si go odstoqvam kato svoboden 4ovek
88
0
 
0
 
! Отговори
Дум Павли преди 15 години
Твърдо ще подкрепим съставяне на кабинет с мандата на ГЕРБ, съобщи след срещата съпредседателят на коалицията Иван Костов.Сините ще застанат и зад мерки и решения на новото правителство, които съвпадат с политическата програма на Синята коалиция.Нека пишещите тук да четат внимателно казаното. Ако може някой да ми обясни смислено за какво е необходимо да се подписва документ, съставен в стил "Дайде да дадем" ще му бъда много благодарен.
87
0
 
0
 
! Отговори
Симеон преди 15 години
От много столове на земята ще има след половин година... Само дето умразния Костов няма да остави комунистите да дойдат и ще направи безкористно подкрепяне тогава.... защото има принципи... а Бойко е алчен и нагъл!
86
0
 
0
 
! Отговори
булгариев преди 15 години
ДО 66 незнам кой е болен мозък ,май празни мозъци има който не си знай историята.Кажи какъв е бил Левски
85
0
 
0
 
! Отговори
MORSKI преди 15 години
А МИ МНОГО ИМ ЗДРАВЕ!!!!!!!!!!!ПУКА МИ, ЧЕ МИ ДРЕМЕ ЗА МАЗНИЯ КОРУМПИРАН КОСТОВ...ИЛИ ПЪК ЗА ДРУГИТЕ АЛЧНИ СИНКАВИ КУКЛИ НА КОНЦИ
84
0
 
0
 
! Отговори
kva stana tq carq N2 преди 15 години
://.capital.bg/show.php?storyid=757172 "Военното разузнаване беше част от Генералния щаб до идването на правителството на СДС на власт през 1997 г. Кабинетът на Иван Костов реши да вземе на свое подчинение разузнаването Министерството на отбраната, за да лиши президента от лукса да има две разузнавателни служби на свое подчинение (и в момента държавният глава контролира Националната разузнавателна служба). Решението да се върне военното разузнаване на щаба по отбраната отново ще даде контрол на президента върху службата, тъй като новото ръководство на щаба е приближено до държавния глава." Гласуваш за Бойко, получаваш... Гоце!
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Какво прави баба Анастасия Мозер на снимката?Трябваше отдавна да е излязла в пенсия!Сега,освен да им пуска миризливи гълъбчета(т.е.да им пръцоли),за друго нищо не я бива.
82
0
 
0
 
! Отговори
Симеон преди 15 години
ПРАВИЛЕН ХОД! Бойко да си прави правителство на малцинството като е ербап с образите от АТАКА и РЗС. Те сами си казаха, че са ви и подкрепят докато има обществено доверие...
81
0
 
0
 
! Отговори
Пътник преди 15 години
Цветелина Бориславова е акционер на СИБанк и председател на надзорния съвет на финансовата институция от октомври 2001 г. Тогава пое поста от Славчо Христов, основател на свързания с Иван Костов икономически кръг "Олимп". След идването на кабинета "Сакскобургготски" започна и шеметното изкачване на банкерката във всякакви класации - от най-стилна дама до най-успешен финансист. На 27 септември 2007 г., на връх рождения си ден, тя направи най-успешната си сделка, като продаде мажоритарния пакет
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Вижте кой подкрепя правителството, вижте кой го бойкотира . И после Янето и Костов да ми говорят, че мислят за доброто на народа. Мислят само за собствените си *** и за интересите на техните покровители.Това е.
79
0
 
0
 
! Отговори
MER преди 15 години
Ето затова получихте пикливите проценти - едва дишате, сини със сини такива! Докато не разберете, че не сте важни вие, а хората, които милеят за България, все ще сте извън!
78
0
 
0
 
! Отговори
TOD преди 15 години
DA TI ISAHNE SOLETKATA OT SNIMKATA SE VIGDA MAZNI FIZIONOMI AL4NI GLASUVAH ZA DA NEMISE NALAGA DA GI GLEDAM TEIQ BAT BOIKO MI E SIMPATI4EN TEIQ NE
77
0
 
0
 
! Отговори
Zadna преди 15 години
Бая голяма задна прашка се очертава!