Много ми имат зъб, с Цветанов не си говорим!

Танов сезира прокуратурата заради разработка срещу сина му
Обновена: 26 яну 2011 19:17 | 26 яну 2011 19:15,
395
Много ми имат зъб, с Цветанов не си говорим!
Героите от СРС-тата показват близки отношения Снимка: Булфото

Разнобой в мненията между управляващи и опозиция предизвика изслушването на Ваньо Танов на закритото заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Повече от три часа шефът на Митниците обясняваше пред депутатите за СРС-гейт.
 

Според опозицията Танов потвърдил автентичността на записите, според  управляващите обаче не било съвсем така.

След продължителното изслушване шефът на Митниците не беше много словоохотлив пред журналисти.

Той обяви, че  ще подаде жалба в прокуратурата заради разработките срещу сина му.

Танов е говорил вече с главния прокурор по случая с подхвърлените в колата на сина му контрабандни цигари. Щял да подаде жалбата, "след като свърши "данданията" със СРС-тата".
 

На въпрос кой има зъб на Танов, той отговори, че е разбил интересите на много фирми и малко са тези, които му нямат зъб.

На въпрос защо министър Цветан Цветанов е подписал заповедта за назначаване на СРС-ата, Танов заяви: „Защото е имало разрешение от съда”.

А на въпрос ще лъснат ли СРС-та между него и Цветанов, митничар №1 отговори: „Не. Защото не си говорим помежду си”.

След края на изслушването депутати от БСП заявиха, че Танов е потвърдил автентичността на всички разговори, изнесени досега, включително тези с премиера Бойко Борисов. Единствено разговорът с Менда Стоянова не бил истински.

Според председателя на комисията  Анастас Анастасов от ГЕРБ обаче на заседанието директорът на агенция "Митници" е обяснил, че в изнесените в медиите записи категорично има вмешателство.

По думите му Танов бил казал, че голяма част от тези разговори не отговаряли на изказа на му, а разговорът с депутата Менда Стоянов бил фалшифициран.

Още по темата

„Изводът, който си направихме от разговора, е, че службите са  оказвали натиск върху Танов чрез разработки срещу сина му”, посочи Кирил Добрев от левицата.

„Близки на премиера са оказвали натиск на Танов да бъдат сменени заместниците му - Красимир
Николов и Антоний Странджев, допълни  и Петър Курумбашев.

Попитан  защо от левицата имат различна версия за казаното от Танов при изслушването, Анастас Анастасов заяви, че социалистите се опитвали да правят внушения.

Той потвърди обаче, че Танов е признал за "вероятни" опити за натиск да бъдат освободени двамата му заместници.

По време на изслушването шефът на митниците е отклонил питането редно ли е митничар да бъде назначаван затова, че играе добре футбол с премиера.

Следващата седмица вътрешната комисия ще изслуша и вътрешния министър Цветан Цветанов по казуса с телефонните записи, подслушването и ставащото в Агенция „Митници".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: Ваньо ТановСРС-гейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
1
 
19
 
! Отговори
Цуни-гуни преди 13 години
Дали Бойко се е гушкал с масларова в Япония?
349
11
 
41
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболест преди 13 години
До - 347добавен от: *** комунист. а на мен ми писна от слепи герболетки, които дори да им навреш истината в устата ще я повърнат. Какво ви е бе хора, омръзна ми от вас, толкова ли не можете да загреете,че Бойко не е герой а обикновен лапач като останалите!?Толкова ли сте слепи за истината,че от безсилие започвате да псувате всички които разумно ви обясняват грешките му? И пак не ги приемате за грешки а просто плюете че ви писнало от комунисти, ама то вашият герой е такъв, дори се гордее с това.
348
1
 
11
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболест преди 13 години
До 352добавен от: радикал. Смятам че такива като теб, не трябва да се изказват, защото истината ако я запушиш с разни мерки, отиваш директно в съда за правата на човека.И там радикално ще се погрижат за радикалните ти мнения.
347
5
 
25
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболест преди 13 години
До-358добавен от: подслушване "Така изнесоха и при предишното правителство записи и последва скандал, при който си отиде тогавашният министър Петков - подаде оставка." Цитата е от независимото издание e-vestnik.bg. Всъщност се оказва, че е имало такива случаи и при предишните правителства, обаче какво се оказва? Че Румен Петков, поне е имал "топки" да си подаде оставката. А Твоите антигерои Боко и Цоко си стоят и не им дреме и сега какво става? Какво стана с аргументите ти?
346
4
 
34
 
! Отговори
Равнопоставеност преди 13 години
А къде спа Тиквата когато беше гл. милиционер? Или май не спа, а лапка с голямата лъжица. Милен Велчев и Тиквата не бяха ли заедно?
345
8
 
21
 
! Отговори
Извод преди 13 години
Доган ряпа да яде пред Тиквата.
344
5
 
37
 
! Отговори
Равносметката е преди 13 години
От герб си признават за разговорите, но феновете им не искат да си признаят простотията в която вкараха България чрез гласуването си за тях!
343
20
 
9
 
! Отговори
подслушване преди 13 години
Да се разровят в телефонни разговори от 2007-2008 и да видят тройната ламя само "невинни" работи ли е говорила????!!Къде спаха по онова време???И онзи "доблестен" бивш служител на ДАНС, който свидетелствува..На България и цял свят е ясно КОИ интереси са засегнати..Смешно е да се мисли, че Станишев, Първанов, Доган са говорили само "правилно и по "канона" по телефона.ДАйте и техни разговори!!!
342
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Време е да си ходите! Какви са тия разговори какви са тия далавери! Издънихте се - КРАЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
341
2
 
3
 
! Отговори
егн преди 13 години
Мога да дам друго за смучене
340
1
 
2
 
! Отговори
до ананас преди 13 години
На нас Ананас, а на вас прас!
339
0
 
17
 
! Отговори
до 350 преди 13 години
Дай си ЕГНето да ти звънна. ХАХАХАХА
338
1
 
14
 
! Отговори
Ананас преди 13 години
Чичо змей, реално на народа му писна и не ходи да гласува. Реално 20% от народа избра герберасите. Е, после се оказа, че са доста нагли и беделооки тези момченца с апартаментчета и бири и разни там...Затваряй си устата, змей!
337
8
 
4
 
! Отговори
радикал преди 13 години
Смятам ,че е време за по-радикални мерки за тия от галерия.
336
1
 
4
 
! Отговори
Излагаш се преди 13 години
Змея е допотопен примитив.
335
9
 
6
 
! Отговори
егн преди 13 години
Смятам че кавалите от галерия е по уместно да се занимават с милиарда на велчев,защото ако има престъпление на века ,то това е то!Ходатайството на Борисов е детска работа в сравнение на на престъплението на велчев.Къде са парите Гоце!
334
15
 
7
 
! Отговори
змея преди 13 години
Комунягитеееееее....ей,бандити червени!С цвят червен не само сте оцветени,мамка ви...!Има и сини и зелени, и жълти гугутки мамини,и дупедавци с потури,че и царедворци с каски. Нема кой вече да ви се върже на остарелите методи за манипулиране на обществото,бе,*** дърти...!ГЕРБ са на власт,защото така пожела Негово Величество Народа на България,а вие,убийци извратени,с кръв дойдохте на власт,а както изглежда - и с кръв ще си идете?!Ама тоя път - кръвта ще е вашата,за съжаление!И наша радост!
333
15
 
7
 
! Отговори
тъпи комунисти преди 13 години
Писна ми от тия червени *** ... взеха им властта , спряха им кранчето с лапаницата ... и не спряха да атакуват правителството , не спряха с глупостите си ... НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ ТЪПИТЕ ВИ ЗАПИСИ и особено тези дето Ал.Петров е държал с тях цялата държава!!! Защо не покажи СРС-та на Първанов или Станишев или Доган? Мислите че няма ли? ОСТАВЕТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА РАБОТИ *** КОМУНИСТИ , има много важни работи за решаване от тъпите ви СРС-та !!!
332
10
 
2
 
! Отговори
ИМА ДУРГАР преди 13 години
ИМА ИМА МНОГО БЪРЗО ЗАБРАВИХТЕ АНДРЕИ КАРЛОВИЧ ЛУКАНОВ, ЖАН ВИДЕНОВ,АМИ ТРИМАТА РАЗБОИНИЦИ-КОАЛИЦИЯТА СЕР-ГЕИЧО,ДОГАНОГЛУ-ЧОРБАДЖИ-БАШХИДРОЛОГА,АМИ ГЕОРГИ СЕДЕФ-ФЕСЛИЯТА ГОЦЕ,КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ДУРГАР МАИ ЧЕ ИМА,ИМААААААААААА ИМАААААААААААА.ИМАШЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.МАМКАВИ ,КОИТО НИЩО НЕ ПОМНИТЕ НЕКА ПАК ДА ИЗБЕРЕМ СЕРГО,ДОГАН ДЕДОСАКСОФАОН,АХМЕДЧО И ГОЦЕТО МИНИСТЪРНА *** И ТУРЦИТЕ,ЗАЩОТО БЪЛГАРИТЕ НЕ ГО ИСКАТ.
331
3
 
13
 
! Отговори
vanzan преди 13 години
Тепърва ще има още екшън със тези СРС-та....само чакайте и ще видите какви хора ни управляват !!