Не с лев, а с цели 2 скачат цигарите

Министър Дянков иска убийствен акциз за цигарите
1 окт 2009 13:39,
344
Не с лев, а с цели 2 скачат цигарите
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков предлага акцизът на цигарите да се повиши от малко над 53 евро за 1000 къса на €76 за 1000 къса.

За бюджета тази промяна в акциза върху цигарите ще доведе до допълнителни 226 млн. лева, посочи той.

По данни на Световната здравна организация за миналата година ние сме на трето място по тютюнопушене в света след Гърция и Япония, тъй като се оказва, че 41% от българите пушат, сред тях - много деца.

Само преди три дни от финансовото министерство разпространиха информацията как догодина акцизът за цигарите ще достигне минималното ниво за страните членки на ЕС, което е 64 евро на 1000 къса.

Още по темата

От ведомството на Дянков се оправдаха, че скокът в цените е неизбежен заради поет пред ЕС ангажимент за вдигането на налога.

Тогава изчисления показаха, че поскъпването на всяка кутия цигари може да удари 1,10 лв., сега обаче скокът вероятно ще гони два лева.

Така най-масовите български цигари Victory ще достигнат 5,00-5,50 лв.

В случай пък че след увеличението на цените на цигарите в България останат някакви пушачи, от 1 юни 2010 те ще трябва да се съобразят и със забраната за пушене на обществени места.

Още подробности и за акцизите върху горивата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
0
 
0
 
! Отговори
бона преди 14 години
да си свиват качаци от царевица..... могат да изкарат и някоя кинта - в Тайланд за долар сядат срещу тебе, завират си една цигара в гъ... или в трътката и я пушат с гъ... си. Добра идея- на нашата българска *** много ще им хареса !
254
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бай Тошо къдеееееее сиииииииииии?
253
0
 
0
 
! Отговори
Фелшера преди 14 години
`Да им шибнат и тройни здравни вноски на тия мърлячи` А така ! И още тези които употребяват сол - хипертонията от там идва.10-торни здравни вноски и за тези които имат автомобил. Ако се придвижваш с кон или магаре - да те освобождават.Ако пък носиш дреха от изкуствена материя - пак яка здравна вноска. За живеещите в блокове - също.Ако живееш в пещера или екологична дупка в земята - да те освобождават от здравна осигуровка.
252
0
 
0
 
! Отговори
Кюмбе преди 14 години
Най са ми противни войнстващите трезвеници - ей такива плебеи като тебе. Защото практически им липсва социален живот, си осмислят дните като се чудят кой им е виновен за скапания живот. Някой насила ли те влачи в заведение бе *** ?!За какво си му на собственика на заведение ти ?! Да гледаш с поглед на кастрирана мъжка крава ли /че не се сещам как се казваше добитъка/ ?!
251
0
 
0
 
! Отговори
Кюмбе преди 14 години
Дянков, глас мъжествен, ум неземен, що само акциза на цигарите бре ?! Я колко въздух отива нахалост всеки ден !!! Дишат гадовете, дишат безплатно !!! Я едно акцизче на въздуха - по една стотинка на вдишване, а от догодина по един евроцент. И до тоалетна годят безплатно дрисльовците ! Всеки да си събира отходните продукти и да се задължи всяка седмица да ти ги носи лично за претегляне и начисляване на акциз !!!
250
0
 
0
 
! Отговори
I преди 14 години
Хлябът ни е евтин, бензинът - без пари подмивам се със сестра си веднъж на две-на три
249
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БСП - баси яките *** - *** селяни
248
0
 
0
 
! Отговори
aAaAa преди 14 години
я ходи се застреляй бе - никой не те кара да ходиш по кръчми пъки да ходиш напрво се чудя кво правиш там - седиш на 1 кола нали ?
247
0
 
0
 
! Отговори
Изчезващ вид преди 14 години
Това юпи е следващото презряно от нормалните хора "дупи" след двете дупита на царя Велчев и Василев.Докога бе хора,ще ни натрапват такива службогонци,сухи,изсъхнали,алчни зубрачи,завършили "елитни" говназии да ни разплакват мамата?!Той не тръгва да шкартира истински излишната фекална маса от всевъзможни агенции,служби,раздути щатове по общини и всякакви учреждения,да повиши чрез драконовски мерки събираемостта на резонните данъци,а удря по джоба нещастните със своя навик пушачи...Презрян да бъде
246
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СЪГЛАСЕН СЪМ, НО ДА СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ ЗАЕДНО СЪС ЗАПЛАТИТЕ...;) ЗАЩО НИ БЕШЕ ИНАЧЕ ТОЗИ ЕС... а де... ЗАЩО?!?!?
245
0
 
0
 
! Отговори
антон преди 14 години
И аз съм съгласен, че трябва да се вдигнат цените на цигарите. В България всеки втори започва да пуши от гъзария и накрая не спира. За японците, че са на едно от първите места по пушене разбирам там живота им е напрегнат, стреса от ежедневието е голям, разпускат си хората с цигари. Българите си нямат оправдание. Т'ва е един от начините да се подобри статистиката на пушачите, а и общественото здраве. Ще видим как ще като се забрани пушенето на обществени места.
244
0
 
0
 
! Отговори
Steliyan преди 14 години
Не 5 , а 10 лв трябва да стане цената.Който иска да инвестира в цигарите , напук на здравето си - нека плаща.Никой друг не е длъжен да му гълта дима и да се трови. Не сопи, а с пушки до стената всички,които не спазват забраната за пушене в заведениея и обществени места.Глоби по 5000-6000 Евро за заведенията,неспазващи забраната за пушене - само така българското рогато *** може да се вкара в някакви законови релси.Иначе всички закони се заобикалят и потъпкват по на-безцеремонен начин.
243
0
 
0
 
! Отговори
nameless преди 14 години
Да им шибнат и тройни здравни вноски на тия мърлячи...
242
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Пак гласувайте за Герб, *** с *** !!!
241
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ОК-държавна политика е да се увеличава акциза, всяка година е така, но по-непрофесионално изказване на лицето , което настоява за тази мярка е е имало. Елементарно, е дасе положат усилия да се попрочете малко и след това да се изказват становища "професионално"по телефона .
240
0
 
0
 
! Отговори
онбре преди 14 години
Тука в нашата мижава държавица требе единствено със сопата!Ама не само да вдигат акцизите ,ами и да се(само):)) изловят всички контрабандисти и по затворите............изобщо всичко тук е опорочено, защото не става хем да искаме да се оправиме хем да тарикатееме и да толерираме контрабандата и престъпленията въобще.Затова всичко става по трудния начин в Бг.
239
0
 
0
 
! Отговори
пушльо преди 14 години
боли ме фаса ако ще и с 5 лв да ги вдигнат
238
0
 
0
 
! Отговори
drug преди 14 години
Не вземайте единственото което остана на българина- ракията и цигарите!За съжаление!
237
0
 
0
 
! Отговори
я пак преди 14 години
С колко стека пускат от Сърбия?Румъния ше грее само който е от Русе.
236
0
 
0
 
! Отговори
Masshack преди 14 години
И като ги дигнат какво?Хората ще почнат по-често да отскачат до румъния,Сърбия и гърция-където кутия цигари върви по 70-80 ЕвроЦента.ХаХаХаХа.Министър Дянков,само ще закопа Българските тютюнопроизводители.

Спонсорирани публикации