Не с лев, а с цели 2 скачат цигарите

Министър Дянков иска убийствен акциз за цигарите
1 окт 2009 13:39,
344
Не с лев, а с цели 2 скачат цигарите
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков предлага акцизът на цигарите да се повиши от малко над 53 евро за 1000 къса на €76 за 1000 къса.

За бюджета тази промяна в акциза върху цигарите ще доведе до допълнителни 226 млн. лева, посочи той.

По данни на Световната здравна организация за миналата година ние сме на трето място по тютюнопушене в света след Гърция и Япония, тъй като се оказва, че 41% от българите пушат, сред тях - много деца.

Само преди три дни от финансовото министерство разпространиха информацията как догодина акцизът за цигарите ще достигне минималното ниво за страните членки на ЕС, което е 64 евро на 1000 къса.

Още по темата

От ведомството на Дянков се оправдаха, че скокът в цените е неизбежен заради поет пред ЕС ангажимент за вдигането на налога.

Тогава изчисления показаха, че поскъпването на всяка кутия цигари може да удари 1,10 лв., сега обаче скокът вероятно ще гони два лева.

Така най-масовите български цигари Victory ще достигнат 5,00-5,50 лв.

В случай пък че след увеличението на цените на цигарите в България останат някакви пушачи, от 1 юни 2010 те ще трябва да се съобразят и със забраната за пушене на обществени места.

Още подробности и за акцизите върху горивата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Откажете цигарите, бе! Аз ги отказах и ми е добре.Много сте ми смешни като почнете да виете. Пушенето е признак на простащина, не е нещо възвишено.
274
0
 
0
 
! Отговори
Pilat Pontiiski преди 14 години
А някои от вас непушачите видя ли, че освен акциза на цигарите вдигат и на ГОРИВАТА!!!! Да припомня и едно друго събитие ЗАБРАНАТА ЗА УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ В САЩ И ДО КАКВО ДОВЕДЕ ТОВА - МАФИЯТА ЗАБОГАТЯ И ПРИДОБИ ВЛАСТ!!! ТОВА ЩЕ СТАНЕ И СЕГА ПАК ЩЕ ЗАБОГАТЕЕ МАФИЯТА!!! ТАКА ЧЕ ПАК СЕ РАДВАТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!
273
0
 
0
 
! Отговори
18 годишено момче преди 14 години
В семейството само аз не пуша,а вуйчо ми,дядо,баба,татко,майка,повечето ми приятели както и повечето от вас пушат....ИСКАМ И АЗ ДА ДИШАМ! УВИ НА ВАС ВИ Е УГОДНО ДА ТРОВИТЕ ДОРИ НАЙБЛИЖНИЯТ СИ!!!!!
272
0
 
0
 
! Отговори
Кристиян преди 14 години
Пушенето е изключително тъпо нещо...незнам защо повечето хора при мисълта,че нямат цигара се побъркват...незнам защо е станало толкова популярно,но определено е глупаво да се пуши...нито е нещо газарско,нито е нещо много уникално,нито е полезно,нито нищо...немога да намеря положителната страна на цигарите.Спирайте ги !
271
0
 
0
 
! Отговори
Marllboro преди 14 години
Видяхте ли за които и да гласувате винаги ГУБИМ винаги едно и също Увеличение Унижение и мизерия !
270
0
 
0
 
! Отговори
ванко преди 14 години
Приходите от увеличените цени за цигари щели да се използват за подобряване на здравеопазване.. Може и да е така - макар че не ми се вярва ама никак, че тези пари ще влязат в здравеопазването.. Ама тук се появява друг проблем - с по-добро здравеопазване хората и живеят по-дълго - т.е. увеличават се разходите за пенсионните фондове :) Така че в крайна сметка излиза танто за кукуригу...
269
0
 
0
 
! Отговори
Steliyan преди 14 години
До кюмбеНай са ми противни самоопределящите се като "бохем" *** като теб, който си мислят, че селската им душа е завладяла хоризонта ,та това им дава да пушат като животни и да освинват където си искат.Нито съм трезвеник нито пък съм войстващ, забвлявам се там,където ти не си бил никога, но простащината на такива като теб винаги ме е дразнила, а да накараш простака да плаща по- скъпо за свинщините си е полезно, дори задължително.
268
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо просто не спрете да пушите?
267
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 14 години
weed точно така ще се наложи народа да пуши трева (марихуана, пък и люцерна в краен случай :) че цените на джойнта не се вдигат.
266
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
И как тия наглеци се осмеляват да наричат вносът от Гърция и Румъния "контрабанда"? Ние част от общият европейски пазар ли сме или не? С какво право наглите *** от Булгартабак налагат монопол?
265
0
 
0
 
! Отговори
пушльо преди 14 години
ДА ЖИВЕЕ КОНТРАБАНДАТА!!! Европейците обявиха акциза до определени стойности, а нашите решиха да са максималисти - 76 евро е най-високата цена за 1000 къса, що не взеха 60 примерно?
264
0
 
0
 
! Отговори
do 254 преди 14 години
tukaaaa, aide idvaite pri mene vecheee, kvo se natiskate taaaam
263
0
 
0
 
! Отговори
DO 262 преди 14 години
ako 2lv te vkarvat v bokluka, zle si moi chovek. A ako niamash pari za cigari, ne pushi ili ti si ot tez deto gladni stoim ama pushim... malko mangalska rabota
262
0
 
0
 
! Отговори
A преди 14 години
Нали *** ги избраха тия нещастници!!!Хак им е!не знам предишните, но тези наистина ще ни докарат всичките да ровим по ***!
261
0
 
0
 
! Отговори
mdam преди 14 години
Откакто вдигнаха цигарите си купувам основно без бандерол .. и честно казано не мисля да си купувам цигари от 5 лева като мога да си взема и за 2.И няма да ги отказвам поне засега :)
260
0
 
0
 
! Отговори
непушачка преди 14 години
Какво се радвате, бе, че ще вдигнат цигарите? Нали няма да са само те. След тях ще последва горивото, покрай него тока, парното, храните. Тоя *** Гибон Мрянков, как я мисли тази работа. Да живее контрабандата. До просешка тояга са решили да ни докарат. Като гоним европейски цени, даже се надхвърляме. А заплатите са ни по-ниски от заплатите в Третия свят сигурно. Това не се вижда май, а? Какво ми разправя тоя смотльо, че акциза в Европа бил 64 евро, въпроса е за тях колко време работи европеец
259
0
 
0
 
! Отговори
weed преди 14 години
Муха ха ха ... идеално :) С още 20 лв. да ги увеличат, след още една година.
258
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пушачите да престанат да обясняват, как им нарушавали правата като се опитват да намалят пушенето. Спрете цигарите бе, къв ви е проблема. Като наркомани сте.
257
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе Дянков абе гадове що не вземете парите на Ковачки Доган и Масларова и бюджета ви ще прелее ама пак нас да цакате ироди такива
256
0
 
0
 
! Отговори
toni преди 14 години
фелдшер , а на теб да ти вдигнат тройно пенсионната осигуровка че по-дълго ще живеещ от нас пушачите и повече пари ше опоскаш от пенсионния фонд

Спонсорирани публикации