Гърция е най-ненадеждният кредитополучател в света

След поредното намаляване на кредитния рейтинг от Standard & Poor's
Обновена: 14 юни 2011 14:45 | 14 юни 2011 07:30,
229
Гърция е най-ненадеждният кредитополучател в света
Снимка: Reuters

Гърция е най-неблагонадеждният кредитополучател в света по критериите на агенция Standard & Poor's, която за пореден път намали кредитния рейтинг на Атина.

Той беше занижен близо до банкрут в понеделник, което прати лихвите по 10-годишните облигации на страната до нов връх от влизането в еврозоната и събуди опасенията за дълговата криза в еврозоната, коментира Financial Timeвs.

Standard & Poor's занижи дългосрочният рейтинг за Гърция с три нива до ССС – признак, че агенцията смята, че ще бъде принудена да свали рейтинга на Атина до банкрут, или D, докато се очаква частните кредитори да бъдат въвлечени в следващото спасяване на страната.

Още по темата

В момента Гърция е държавата с най-лош кредитен рейтинг в света, минавайки зад Еквадор, Ямайка, Пакистан и Гранада.

Гръцкото правителство обяви, че решението на агенцията игнорира неговите усилия да осигури финансиране.
Кабинетът в Атина се опитва да прокара ново свиване на бюджетните разходи, за да отговори на условията по отпуснатия от ЕС и МВФ заем от 110 млрд. евро.

Междувременно гръцките синдикати планират обща стачка в сряда. От седмици продължават и протестите в страната, а опозиционните партии отказват да подкрепят усилията на правителството за свиване на разходите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още по темата: Гърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гърците смятат, че нещо им се полага по дифолт. Ама безплатен обяд няма. Нищо не им се полага, щом не са го изработили. Сега е нормално да искат сметка от управляващите си, но само с помощи през 6 месеца не става. Ако не си стиснат задниците ще разберат защо.
139
7
 
1
 
! Отговори
до 138 преди 13 години
Ти да не си секретарката на Дянков ?Звучиш съвсем като него.
138
3
 
8
 
! Отговори
До 135 преди 13 години
Абе защо пишеш глупости бе! Нищо не си проверил - най-ниските лихви по кредитите в Гърция в момента е 20% на годишна база! Не се излагай не пиши глупости. Не е възможно кредитния рейтинг на Гърция да е такъв и лихвите по кредитите им да са по-малки или дори да се доближава да нашите.
137
5
 
3
 
! Отговори
до 122 преди 13 години
Така ли!Дай пример какво влиза в тези 1,5 млрд., та да се посмеем!Тя Световната банка може да си отчита и моловете като ПЧИ, но това са обикновени "Балони"! Или преписва българските "отчети"!Чакам ПРИМЕРИ "Разбирачо" - 100 млн. едикакво си, 200 млн...! Дерзай!
136
8
 
12
 
! Отговори
Analizator преди 13 години
Злорадството и вродената простотия, е типична за съвременния Бай ***!Факт е, че независимо от трудното положение, в което се намират комшиите,там никoй не проси или гладува,включително и милионите икономически емигранти от бившия соц.лагер и мюсюлманските просяци и бандити избягали от обещания им от порока им рай!Докато в нашата скъпа и мила татковина е тъжно да наблюдаваш ежедневно,как хора с по 2 висши образования търсят в кофите за ***,за да намерят нещо за препитание!Това ли е голямата демокрация ?Едва ли не след прехода повярвахме,че всички ще сърбаме със златни лъжици!
135
6
 
9
 
! Отговори
До 132 преди 13 години
В сравнение с гръцката икономика българската е не просто работеща, а супер ефективна и рентабилна. Твърде е вероятно поради ниския си бюджетен дефицит и външен дълг България да бъде поканена да се присъедини към еврозоната в следващите 2-3 години, което ще има моментален ефект върху лихвените нива по кредитите, следователно ще има много благотворен ефект върху нашата икономика.
134
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прокси,що не вземеш да почакаш нас да ни приемат в еврозоната че тогава да даваш мнение? Тъкмо докато ни приемат ще пораснеш и ще почнеш да работиш.
133
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
garcite imat ravita infrastruktora i torizam,4asa obtvens.i vzimat po 1000evro i na gore.a nei po 300evro redo.samo pati6tata za 10godini nemoje da si izravim.
132
5
 
6
 
! Отговори
един преди 13 години
Проверих лихвите по заемите в Гърция и о, Чудо!!, Ами те са почти 2 пъти по малки отколкото в България!!!!???? И сега чета тази статия и се чудя..., какво става тука бе мамка му!?? Те са банкрутирали почти, но пак са с по сигурни банки от нашите, пък нали лихвата от риска се определяла..... изобщо нещо не е наред в България, но ще има "видов" ден май и тогава горко им на виновните!!
131
0
 
6
 
! Отговори
PrOxY преди 13 години
Ebati mizernicite nikakva pomosht pove4e i van ot evrozonata i evropeiskiq sauz!!
130
4
 
6
 
! Отговори
до 130 преди 13 години
"А за Гърция най-лошото тепърва предстои, мисля че в следващите 3-4 години станадртът на жувот в България и Гърция ще е еднакъв, а след 5-6 ще ги минем"Ти си най-обикновен наивник! Сигурно така са разсъждавали и много хора през 90-та година, как през 95-та гърците ще ни "дишат прахта"! И как ще идват на "талази" гърчолята да ни пасат кравите и гледат старците! И на мен ми се иска да е така, но.... надали! Дано внуците ни го доживеят!
129
5
 
1
 
! Отговори
129 преди 13 години
Да не би да искаш да кажеш че ние ще спасяваме Гърция ли :))Ние,най-работещата и богата икономика в Европа :)))
128
0
 
2
 
! Отговори
S.w.o преди 13 години
*живот
127
2
 
10
 
! Отговори
S.w.o преди 13 години
Стига с тези лозунги бе хора...не разбрахте ли, че това беше измислица от сайта "новините такива каквито можеха да бъдат". А за Гърция най-лошото тепърва предстои, мисля че в следващите 3-4 години станадртът на жувот в България и Гърция ще е еднакъв, а след 5-6 ще ги минем.
126
1
 
6
 
! Отговори
Tervel преди 13 години
Пак византийски номерца. Винаги,когато ромеите са на зор и почват да ни се умилкват. Така е било ,когато са ги напънали арабите 718г.,добре ,че са дошли българите да ги спасят. Те са на принципа 'разделяй и владей" и са факири да правят лицемерни номера. Но Средновековието отдавна е отминало и вече никой не се хваща на номерата им.
125
0
 
8
 
! Отговори
До 126 преди 13 години
Пишеш глупости! Гърция поддържа огромен бюджетен дефицит в продължание на 15 години и в един момент балона се пуква, същото е положението и със САЩ - балона ще се спука в един момент, ако продължават да го надуват. Когато дълга на една държава премине критичната точка /обикновенно годишния БВП/, кредиторите й се отдръпват и следва неизбежния колапс за които плащат гражданите й! Дълга на САЩ е най-големия нетен дълг, но в процентно съотношение с БВП е доста по-малък в сравнение с този на Гърция.
124
1
 
5
 
! Отговори
Апис преди 13 години
Като и струва толкова флота да го продава.
123
7
 
9
 
! Отговори
МегаАлександрос преди 13 години
И какво като имате малко дългове- нима живеете добре? Дори столицата прилича на бунище още със слизането от летището, да не говорим за малките градове. Всъщност най-задлъжнялата страна е САЩ, нима те са зле? Само средиземноморския флот на Гърция струва повече от държавния дълг, да не говорим за парите които хората имат на влог в банките. Разберете, проблема не е в Гърция- чрез нея се атакува директно ЕС и еврозоната....
122
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така и не разбрахте че гърците не са издигали никакви лозунги за нас..
121
4
 
6
 
! Отговори
5 преди 13 години
И Гърция и Турция са на една географска ширина, съседи са, но едните са икономически тигър и 15-та икономическа сила в света /ще се изкачва още на горе/, а другите са затънали в дългове и вече се редят зад Еквадор и Ямайка.