Тръмп призова САЩ да станат „крипто столица на планетата“

Той произнесе реч на биткойн конференция в Нешвил
28 юли 2024 08:01, Петър Бойчев
23
Тръмп призова САЩ да станат „крипто столица на планетата“
Снимка БГНЕС

Бившият президент Доналд Тръмп изложи вчера плановете си да приеме изцяло криптовалутата, ако бъде избран за втори мандат, като каза на стотици ликуващи поддръжници на цифровите токени, че иска САЩ да бъдат „биткойн суперсила“ под негово ръководство, предаде Асошеейтед прес.

В главната реч на биткойн конференция в Нешвил, щата Тенеси, републиканският кандидат за президент обеща да превърне САЩ в „крипто столицата на планетата“ и да създаде „стратегически биткойн резерв“.

Той обеща също да отстрани председателя на Комисията по ценни книжа и борси Гари Генслър, ако бъде избран, и да създаде специален консултативен съвет. „Ще имаме регулации, но отсега нататък правилата ще се пишат от хора, които обичат вашата индустрия, а не мразят вашата индустрия“, каза Тръмп.

Речта на Тръмп на конференцията „Биткойн 24“ (Bitcoin 2024) показа колко радикално се е променила позицията му относно криптовалутата.

Той невинаги е бил фен на криптовалутите, а през 2019 г. написа в социалните медии, че тяхната „стойност е силно променлива и се основава на нещо имагинерно“.

Тръмп прегърна цифровата валута през последните години и през май кампанията му започна да приема дарения в криптовалута. По време на почти 50-минутната си реч Тръмп многократно се опитваше да изтъкне подкрепата си за криптовалутата в контраст с усилията на администрацията на Байдън да регулира индустрията, казвайки на множеството, че федералното правителство „блокира пътя ви“.

Тръмп каза, че иска криптовалута „добита, сечена и произведена“ в САЩ. Бившият президент се обърна към феновете на биткойн, като посочи конфискациите на цифровия токен от правоприлагащите органи в САЩ.

Американският сенатор от Тенеси Марша Блекбърн нарече съобщението на Тръмп за стратегически резерв за биткойни „исторически момент“.

Речта на Тръмп беше произнесена ден, след като независимият кандидат за президент Робърт Ф. Кенеди младши се обърна към конференцията и също предложи създаването на стратегически резерв за биткойни, съобщи БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Запознат преди 1 месец
Всичко е планирано. Краварите сега ще кажат, че няма пари заради Украйна за да въведат цифрова валута и подчинят и контролират напълно своето население както и това на ЕС.
19
1
 
4
 
! Отговори
Хахах преди 1 месец
Който опитва да прецака фед обикновено далеч не стига.. пишеше че Кенеди се е опитал навремето да ги отстрани и го оправиха набързо. Никой не може да ги отстрани от мястото им за съжаление. По скоро крипто то ще приключи скоропостижно от колкото да измести фед.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп ще влиза в Биткойнзоната. Да сложи цените на стоките в САЩ в биткойни, за да станат САЩ като Зимбабве.
17
2
 
0
 
! Отговори
Яница преди 1 месец
Не энаех, че САЩ е столица:-)))) Само тъпиэми ръси и лъже а и доста ми се струва остарял!!! След атентата дори и косата не може да си я поддържа, камо ли да спре евентуално ТСВ!!!
16
0
 
8
 
! Отговори
Парадокс преди 1 месец
В Япония хората си ползват масово кеш.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 16: всичките му дъщери са женени за еврейски банкери.
14
5
 
6
 
! Отговори
Капитанът преди 1 месец
Мен най ме дразни как веднага около него се събират роднините и децата му , толкова са алчни и лицемерни. Тая Мелания уж се дръпна от него ,но сега като усети че може пак да стане президент и хоп се върна усмихната до стареца. Същата като Гущерова едно към едно.
13
6
 
8
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 месец
Пак ръси тръмпизми на килограм. Същия е както Жорж Ганчев на времето си спомням едно към едно.
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя се чуди откъде да събере гласове. И това няма да му помогне. Неговите съмишленици са основно в психиатриите. Трябваше да им обещае по луксозни лудници.
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Или Tpъмn uлu cogoмuя, negepacтuя, бeзpogue kaтo Пapuжkoтo "oтkpuвaнe"...
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп каза на американците, че ако го изберат повече няма да им се налага да гласуват. Загадъчно и странно. Той обясни, че (перефразирам) "Така ще уредим нещата, че повече няма да гласувате". Борисов преди седмица каза, че това трябва да са последните избори. Звучи шокиращо.
9
5
 
7
 
! Отговори
Дановски преди 1 месец
Бай Домьо е велик комбинатор. Почти като Остап Бендер. Вижда, че $ е пътник слага на масата "ново 25" - биткойн суперсила. Щял да превърне Пиндостан в крипто столицата на планетата. Бай Домьо изпусна влака и няма да му се отвори парашута. На планетата се формираха центрове за проектиране на силата, които той никога няма да може да наведе/подчини на своите нови правила за създаване нова резервна биткойн империя. Власта на $ падна и биткойна може да бъде наложен силово само на слугите като нас.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С кВо ще я копат тая криптовалута ще им трябват няколко ядрени централи за енергия на компютрите.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бай Доньо кви глупости плещи за едно дарение от 20-30 бити коня.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Х - като разкрият инсценировката, всичко за Дони приключва и даже ще го вкарат в пандиза за убийство
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой вярва на изкуфелия старец, американците си имат млад кандидат с акъла си
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха, усетиха че ги чака голямата инфлация и търсят спасение. Сега всички напечатани хартийки ще се върнат при тях, защото никой вече не ще да търгува с фалшивата им валута.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Представям си икономика на държава, нагоре-надолу като криптото. С още повече "пари" от въздуха. Ще има още повече нервни банкери скачащи от небостъргачи. А бедните, още по-бедни. Бездомницит ще просят с крипто портфейл. Докосни ме с картата плийз.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя пак не се е допитал до съветниците преди речта. Искам да го изберат, за да направи Америка "велика" отново!
1
3
 
11
 
! Отговори
Чалга дивак преди 1 месец
Тоа пак къpтu мuфкu!