Руският отговор за Курск: Нашите танкове могат да стигнат до Райхстага

Москва въведе режим на "Антитерористична операция"
10 авг 2024 06:50, Петър Бойчев
714
Руският отговор за Курск: Нашите танкове могат да стигнат до Райхстага
Снимка БГНЕС

Нови руски танкове могат да стигнат до площада пред сградата на Райхстага в Берлин в отговор на появата на германска бронирана техника в състава на украинските части, нахлули в Курска област. Това предупреди заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Агенцията отбелязва, че думите му са в отговор на публикация в германския вестник „Билд“, която съобщава за новата поява на германски танкове на руска земя 80 години след Втората световна война.  

Русия въведе рано тази сутрин режим на антитерористична операция в три погранични с Украйна области, съобщиха руските осведомителни агенции, като се позоваха на представители на властите.

Регионални губернатори и Националният антитерористичен комитет бяха цитирани да казват, че извънредните мерки ще засегнат Курска област, където силите на Москва водят боеве с нахлули на руска земя украински подразделения, и Белгородска и Брянска, посочва Ройтерс.

В съобщението на руските власти се посочва, че решението за въвеждането на режима е взето от Александър Бортников, ръководител на руската разузнавателна служба ФСБ, в отговор на "безпрецедентните опити на Украйна да дестабилизира обстановката в редица области".

Според агенция РИА Новости въведеният особен режим включва мерки като възможно временно преместване на местни жители към безопасни райони, ограничаване на транспорта в определени зони, засилване на охраната около чувствителни обекти и следене на телефонни и други комуникации.

Медведев окачестви публикацията, „в която с гордост се съобщава за завръщането на германските танкове на руска земя“, като реваншистка. „В отговор ще направим всичко, за да доведем новите руски танкове на Площада на републиката (пред сградата на Райстага в Берлин)“, написа той в социалната мрежа „Екс“.

Вестник „Билд“ съобщава, че в украинското нахлуване в Курска област се използват бронирани машини „Мардер“. Засега германските власти нито са потвърдили, нито са отхвърлили официално тази информация, а председателят на комисията по отбрана на Бундестага Маркус Фабер каза, че не вижда проблем в използването на германски оръжия в нападенията на руска територия, включително и на танкове „Леопард“.  

Масираната атака от страна на украинската армия в Курска област започна на 6 август. На територията на областта няколко пъти беше обявяван сигнал за въздушна тревога.

В резултат на обстрелите и нападенията са били убити най-малко петима и ранени над 60 души, сред които девет деца, съобщи ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още по темата: КурскРусиярайхстага
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
9
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До ГАДОРЯНбако, като си седнал на рикия от сабале у крапченския хоремаг, е добре да не говориш ни за чича си ади ни за столици на европейски държави.
54
3
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Пиянката Медведев пак разсмива аудиторията.Повече от две години руската сбирщина/армия/ буксува в Донбас и превзема някакви села и паланки.И тръгнал да завладява Райхстага и Берлин.Алкохолен мираж.
53
18
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
От самото начало сащ и НАТО използвайки Украйна воюват с Русия натовски воиски мирът като мохи в Украйна . Са и НАТО те първа ще берат плодовете от тази воина. Сащ Полша Германия Франция Чехия Великобритания са *** която ще гори
52
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А към колко часа ще стигнат райхстага? Алкаша каза ли?
51
3
 
19
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Който е станал русофил е имал тежки прегрешения в миналият си живот.
50
2
 
15
 
! Отговори
ГАДОРЯН СМЕХОРЯН преди 1 месец
Уааааа ама то всичко по план уааааааа уааа ама то руснаците побеждават уааа уаааа вряяя уааа по плаааан три дни уаааа ама то руснаците още не са започнали уаааа уааа
49
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хохлите с дългоочакваните 65 млрд. помощ постигнаха едно голямо нищо,обаче сега с някакви мижави 125 милиона едва ли не ще прегазят руснаците според *** лея от посолството. Муахахахахаааааа
48
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кога започва руският наступ на Берлине?А?
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
KУPск за втори път съкруши ПУТИн
46
18
 
9
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
Обикновено след излагация, руснаците имат лошия навик да навестят столиците на агресорите. И агресорите свършват много трагично жизнения си път. Питайте дребосъците с болни амбиции Наполеон и чичко Ади. Ако си мислите че укропитеците няма да бъдат наказани подобаващо, то жестоко се лъжете.
45
4
 
16
 
! Отговори
Ейбрамс преди 1 месец
Питай Саддам Хюсеин за Ейбрамсите, той знае. Ааааа май не можеш да го питаш. Спокойно, скоро пращаме Путин при Садам. Пригожин вече е там.
44
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 56 Драги ми Смехурко, след първото им появяване на фронта никой повече не видя прословутите Абрамс.
43
14
 
21
 
! Отговори
КУРСК Е УКРАЙНА!!! преди 1 месец
Има информация за започнало освобождаване на Белгородската народна република от геройската украинска армия. Да живее Белгородска народна република!
42
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наркосите курска област вече са минус 1000,а подчинените на Сашко Сирски са го налазили яко и искат да се маха. Това според CNN . Ама CNN е проруска медия нали. Ахахахаааааааааа
41
20
 
19
 
! Отговори
ЕДИН преди 1 месец
Последния напън преди окончателния край на наивните укри. Справка четете"Юли - черен месец за цивилното ннаселение в Украйна"
40
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците стигнаха до ръждясали Т55ки щото т72ки вече няма. И кво, ще пращат Т55ки срещу Леопарди и Ейбрамс? Смешведев пак е предрусал с крокодил.
39
19
 
24
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА ! преди 1 месец
Ако украинците получаваха навреме и достатъчно оръжие и Запада им беше разрешил да влязат с това оръжие в Русия, сега русофилите нямаше да задават с пискливи гласчета хитроумни въпроси от рода на : "Кво става, укрите превзеха ли вече Москва?" или хитроумното : "Кво става, изправиха ли кьoceто пред съда в Хага? А?" Нещата стават бавно, за съжеление, което тормози много и двата народа! СЛАВА УКРАИНЕ!
38
8
 
6
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 месец
Напоследък гледам много е пропаднало нивото тука.основно коментират начинаещи *** на стаж към телевизия Европа очевидно.Иска им се да е нещо в мозъците и реалността,но тя за съжаление е друга...Коментарите под статия са по-малко дори в обикновен фейсбук профил...Сами си го направихте...
37
12
 
27
 
! Отговори
Курска народна реп. преди 1 месец
Руската армия е втората по сила.... В Русия. Ахахахаха
36
7
 
13
 
! Отговори
До 46 преди 1 месец
Статията е типична уловка да клика народа реклами. Това какво алкохолика медведев казва, нищо не значи

Спонсорирани публикации