Екшън на "Тракия". Отвличане, стрелба, смърт

Отвлякоха турски шофьор, полицията уби похитител
14 дек 2009 06:52,
170
Екшън на "Тракия". Отвличане, стрелба, смърт
Снимка: Булфото

Един човек е загинал при жестока престрелка тази нощ между полицаи и маскирани, които отвлекли турски шофьор, съобщи БГНЕС.

Иницидентът е станал на магистрала "Тракия" около полунощ, а сигналът бил подаден от отвлечения турски шофьор.

При пристигането на полицаите престъпниците започнали да стрелят, полицията отвърнала на огъня и убила единия от нападателите.

Застреляният мъж бил с маска на лице и надписи "Полиция".

Той е 38-годишен, криминално проявен, с регистрации за притежаване на взривни вещества, незаконно оръжие и боеприпаси и на наркотици. Други трима от похитителите обаче успели да избягат.

В автомобила на грабителите “Опел” са намерени пистолет, две радиостанции и други полицейски атрибути. Извършват се огледи.

На мястото на инцидента пристигнаха министър Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев, прокурор Бойко Найденов. Действията по разследването продължават съвместно с прокуратурата.

По неофициална информация има ранени полицаи. Турският шофьор не е пострадал при стрелбата.

Кървавият инцидент се е разиграл между пътен възел "Вакарел" и Мухово на магистрала Тракия".

Разследващи твърдят, че става въпрос за престъпна група, която извършва магистрални грабежи и нападения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
? преди 14 години
Защота трябва да се оправдае липсата на реакция при обира на Фантастико.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Обичам, когато пишат как еди-си-кой е бил разследван за 20 вида престъпления, задържан за още толкова, 2-3 пъти осъждан условно и т.н. и същия този човек си се движи на свобода, продължава да върши каквото върши и те го "наблюдават"! А по улиците напът за училище е детето ми, към магазина е майка ми... и такива се разхождат свободно! А някакви кокошкари откраднали 1 коза в село майна-си-райна пълнят затворите, вместо истинските хора за там! Срам и позор!
68
0
 
0
 
! Отговори
Манчо преди 14 години
За никого не е тайна, че в почивните дни полицаите заработват като престъпници. Нали все плачат че са им малки заплатите от по 1 000 лв
67
0
 
0
 
! Отговори
Митьо Митничаря преди 14 години
Да се провери и митничарят, който е бил на смяна и е информирал банадта на Крокодилите, какво и колко е декларирал турският гражданин. Защото тези магистрални обирджии действат винаги по сигнал от техен човек на Митницата. Не нападат просто ей така ...
66
0
 
0
 
! Отговори
no neim преди 14 години
ок този път ченгетата са си свършили работата но зашто се радухва случаиа чак се сега проблема с грабежите на магистрала тракиа е от преди 10 години чак сега ниакакав резолтат сепак браво
65
0
 
0
 
! Отговори
Браво! преди 14 години
Браво Бойко, почна да избиваш аверите си вече, това е добре!
64
0
 
0
 
! Отговори
? преди 14 години
Много ясно, че ще ги оставят - нали трябва да ги набутат в затвора за по дълго. Иначе пак ще ги пуснат за липса на доказателства.
63
0
 
0
 
! Отговори
бггражданин преди 14 години
Браво на полицейският екип участвал в екшьна. Радвам се че никой от тях не е пострадал. Благодаря им . Мисля си че трябва да бьдат наградени.
62
0
 
0
 
! Отговори
до853211 преди 14 години
не се правдавай бе ***
61
0
 
0
 
! Отговори
Do ? преди 14 години
Като има акция обикновено полицаите са по трима в патрулка и единия е с АК.Спирали са ме през ноща и съм го виждал.Но това беше преди .Сега може и със водни пистолети да ходите да се стреляте с хора готови на всичко.Слаба организация ,а не геройство
60
0
 
0
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
До 34.Гледах по Канал 1 репортажа пряко от мястото! Та репортера каза, че тея бандити са били хващани през 2005г заради подобни супер нагли престъпления!!! Имало е безпорни доказателства - засечени са по клетки мобилните им телефони по време и на мястото на много от грабежите!!!! И още други доказателства, НО са били "регистрирани" и пуснати...и ето го резултата!!!
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво на полицията.решили са да стрелят......
58
0
 
0
 
! Отговори
853211 преди 14 години
Браво на редакцията, че скриха обидния ми коментар за "тъпите дебели милиционери"! Но това не са мои думи- почти на всички форумци са, вижте другите теми за полицейските протести!Защо там не са скрити обидните коментари?
57
0
 
0
 
! Отговори
Патил преди 14 години
до Анонинен 20Буден съм. Когато някой стреля срещу мен няма време да гадая дали иска за ме убие или е сватбар. Така че не давай оценки каква е била целта на бандитите. Единствения начин да си сигурен е ако си един от стрелците. До тези които се чудят ка се е обадил шофьора - много от превозвачите монтират в колите GPS връзка с паник бутон. За защита на товара. Не знам как работи но определено има ефект. Поне според позноти превозвачи. Тествано е в Европа и Азия.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
бе ,ташунковци , я се събудете , не виждате ли ,че това е поредното осиране,къкъв геоизъм кви пет лева,те ги следели ,знаел ги кои са ,какво са сврщили досега ,но ги оставили,да извърщшат грабеж над този турчин,Ало ,те децата ЩЕ ВИ СЕ СМЕЯТ, на тияпростотии, а ако някой каже ,че може с пищови да се исправиш срещу АК,явноне си е пил хапчето,или н е бил войник,като министърчето на МО
55
0
 
0
 
! Отговори
АЙДЕ ДЕ преди 14 години
ИСКАМЕ РАЗБИТ ПУБЛИЧЕН ДОМ СЕГА. АЙДЕ ЦВЕТАНОВ ЗНАЕМ, ЧЕ МОЖЕШ
54
0
 
0
 
! Отговори
? преди 14 години
Това е стандартното оръжие на полицията. Ти какво предлагаш - да тръгнат веднага след престъпниците или да се върнат до РПУ-то да се превъоражат? Иначе май не е лошо да има по един калашник в патрулка.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво на поицията!За какво им е автомат "Калащников" на "разни" хора? Може би да защитават страната ни?...След като разиграват с разни трикове съдебната ни система - чистете ги... (като Чората...)
52
0
 
0
 
! Отговори
5555 преди 14 години
господа полицаи, май вече крайно време да вземете правосъдието във ваши ръце. ако не бяхте убили изродения ***, доказателствата нямаше да издържат в съда и той щеше да е едно кротко агънце, което някой е набедил, и щеше да е пуснат под гаранция срещу кутия цигари. трепете всички престъпни ***, то е ясно че съд няма
51
0
 
0
 
! Отговори
до 49 преди 14 години
в България ПОЛИЦАЙ = ПРЕСТЪПНИК. Те действат заедно и не само при отвличанията.