Екшън на "Тракия". Отвличане, стрелба, смърт

Отвлякоха турски шофьор, полицията уби похитител
14 дек 2009 06:52,
170
Екшън на "Тракия". Отвличане, стрелба, смърт
Снимка: Булфото

Един човек е загинал при жестока престрелка тази нощ между полицаи и маскирани, които отвлекли турски шофьор, съобщи БГНЕС.

Иницидентът е станал на магистрала "Тракия" около полунощ, а сигналът бил подаден от отвлечения турски шофьор.

При пристигането на полицаите престъпниците започнали да стрелят, полицията отвърнала на огъня и убила единия от нападателите.

Застреляният мъж бил с маска на лице и надписи "Полиция".

Той е 38-годишен, криминално проявен, с регистрации за притежаване на взривни вещества, незаконно оръжие и боеприпаси и на наркотици. Други трима от похитителите обаче успели да избягат.

В автомобила на грабителите “Опел” са намерени пистолет, две радиостанции и други полицейски атрибути. Извършват се огледи.

На мястото на инцидента пристигнаха министър Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев, прокурор Бойко Найденов. Действията по разследването продължават съвместно с прокуратурата.

По неофициална информация има ранени полицаи. Турският шофьор не е пострадал при стрелбата.

Кървавият инцидент се е разиграл между пътен възел "Вакарел" и Мухово на магистрала Тракия".

Разследващи твърдят, че става въпрос за престъпна група, която извършва магистрални грабежи и нападения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
5555 преди 14 години
абе тук много *** народ има само като чета *** комнтари, но има един по открояващ се на 853211, той явно е главатаря на простаците
89
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 14 години
интересна ми е реакцията на съфорумците, все едно че това е първият такъв случай. Ами, драги вече 20-години България е известна в чужбина именно с това, което е и причината за честите катастрофи на нейна територия, защото просто чужденците-шофьори ги е страх да спират и се опитват да преминат от граница до граница без почивка
88
0
 
0
 
! Отговори
. преди 14 години
новината да се публикува в германската преса за да четат турците и да не се боят вече да преминават през България, а мястото на убития ще се попълни от друг полицай. Браво и на митничарите като работят организирано с чети или групи за магистрални грабежи............................***.
87
0
 
0
 
! Отговори
rrrttt преди 14 години
Ето това се вика успешна операция да има и убит престъпник и жертвата да е спасена . И вече така да бранят и българските граждани където си плащат данъците на тая държава а не само чужденците.
86
0
 
0
 
! Отговори
до 83 преди 14 години
всички знаят, че във всяко престъпление (не само отвличанията) има и полицейско участие, така че - моля, моля ... не казвам че всички полицаи са бокл.ци, но 95% са такива, дано да си от останалите 5%
85
0
 
0
 
! Отговори
до 80 преди 14 години
да и мен ме е през фара, че един полицай застрелял друг и без това са много повече от необходимото и не вършат нищо освен да рекитират гражданите - "и ся, ко шъ праим", всеки шофьор е чувал този досаден въпрос, когато го спрат с мазна усмивка, противните катаджии
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Заради въоръжени грабежи над чужденци в страните от Европейския съюз бяха напечатани карти на България с черепи и кости. На тези материали пишеше "Не пътувайте през България, ще ви оберат. Кого защитават форумците, нападайки полицаите, които очевидно в този случай са действали професионално?
83
0
 
0
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 14 години
Аз предлагам да се разсрелят/"случайно"/ съдебните органи, които са ги изкарали невинни при предишното им задържане на тия престъпници.Да се разстрелят, понеже нама друг начин, няма досега осъден съдещ.
82
0
 
0
 
! Отговори
кукиш преди 14 години
*** си ти и тва си е!!! Как може да не правиш разлика между полицай и бандит ? В случая полицията си е свършила работата и е видяла сметката на един ***, който е имал намерение да убива. Като не си запознат със случая по добре не прави неуместни коментари !
81
0
 
0
 
! Отговори
явер преди 14 години
абе този 853211 защо не го блокирате, ами той само глупости дрънка
80
0
 
0
 
! Отговори
? преди 14 години
За Фантастико не е ясно още що така стана ама за трезора - Как може да оставят двама пенсионери да го пазят:) Иначе според мене поне единият от тях е в играта. Истината е, че полицаите нямат реален начин да вкарат обиграните престъпници в затвора. Без подкрепа от съда и завишаване на наказанията това ще продължава.
79
0
 
0
 
! Отговори
Милиционерщината преди 14 години
всяко хлапе знае, че когато на са на работа, полицаите работят като престъпници. Така че новината би трябвало да изглежда така - ПОЛИЦАЙ, КОЙТО Е НА РАБОТА, УБИ СВОЙ КОЛЕГА, КОЙТО ПОЧИВАЛ И ЗАРАБОТВАЛ ДОПЪЛНИТЕЛНО
78
0
 
0
 
! Отговори
Една от народа преди 14 години
Не е нормално това, което става в държавата...А спецекипировката в колата на бандитите от къде се взе? В кварталния маркет ли продават бойни снаряжения, бронежилетки и оръжия? Като си помисля вече и петгодишните знаят, че нищо в държавата не става без интереси между добрите и лошите. Кой кой е всъщност?Едно време децата мечтаеха да станат ПОЛИЦАИ , а сега мечтаят да бъдат БАНДИТИ. Защо държавата толерира МОШЕННИЦИТЕ? ЗАЩО?
77
0
 
0
 
! Отговори
ШОП преди 14 години
СЪД ЗА ПОЛИЦАИТЕ!ТОВА Е ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ.
76
0
 
0
 
! Отговори
Стоянов преди 14 години
за мен между полицай и престъпник няма разлика, така че колкото повече се избиват и намаляват, толкова по-добре за така наречения български народ
75
0
 
0
 
! Отговори
Българан преди 14 години
Браво на ченгетата! Дано ранения полицай да се оправи. Що се отнася до убития, едни "наблюдаван" по - малко!
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Полицията сега дали си е свършила работата? Или са виновни, щото са застреляли някакъв прстъпник, който отдавна е трябвало да бъде в затвора? А съдията тогава, когато е трябвало да вкара престъпника в затвора, дали си е свършил работата? Изобщо интересна тема ли е когато полицията е действала професионално или е по-интересно да се говори за някакви разпечатки?
73
0
 
0
 
! Отговори
Голямо Браво преди 14 години
преди 2 дни обран ОБЩЕСТВЕНИЯ ТРЕЗОР на ул.Дондуков, снощи обран оборота на ФАНТАСТИКО. Браво български милиционери, браво български орли, юнаци на Цецко Пуделчето и на Бойко Тиквата. Знаех си че сте некадърници, които за нищо не стават (освен да пушат по градинки и да хленчат за по-високи заплатки), но сега го доказахте за пореден път.
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е обществена тайна за митниците ...за информация...но някои се правт на глухи и слепи
71
0
 
0
 
! Отговори
853211 преди 14 години
Това не е първата и единствена престрелка и акция срещу магистрални банди! През последните 10-ина години са 5 или 6 - просто ви е къса паметта! И гражданската и журналистическата!