Акция "Медузите" арестува общински шеф във Варна

Операцията е за източване на общински средства за транспорт
31 мар 2010 08:55,
126
Акция "Медузите" арестува общински шеф във Варна
Борислав Гуцанов. Снимка: Булфото

Във Варненско тече мащабна полицейска операция за задържането на хора, извършили тежки икономически нарушения, съобщиха от МВР.

Сред задържаните е председателят на Общинския съвет на Варна Борислав Гуцанов от БСП.

Гуцанов е близък на кмета Кирил Йорданов. Има връзки и с фирмите, които се грижат за чистота и пътищата в града.

Сред арестуваните е и ръководителят на Дирекцията на общинския автотранспорт Пенчо Пенчев, както и главната счетоводителка на варненския автотранспорт.

При операцията е задържан и Даниел Славов, по-известен в града като Дидо Дънката.

"Щом Окръжна прокуратура е наредила ареста на тези хора, значи има безспорни доказателства", посочи пред БНР вицепремиерът Цветан Цветанов.

"Това е операцията, която е планирана от няколко месеца. Тя е за източване на общински средства за общинския транспорт във Варна", коментира още той.

Цветанов отрече каквато и да политическа чистка в отговор на въпрос дали арестът на Гуцанов няма да се коментира като репресия срещу опозицията.

"Никога не разглеждаме въпросните лица, които предстои да бъдат задържани, по това – дали са партийни функционери, дали са лица и хора, които имат някакъв чадър над тях. Смятам, че днешното състояние на държавата, в което се намираме, е точно заради някакви подобни чадъри", коментира МВР шефът.

По думите му доказателствата по случая са били достатъчни, но "смятам, че доказателствата са сериозни и ще бъдат събрани още", допълни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
12
 
! Отговори
Men преди 14 години
Споко и на *** ще им дойде времето, както на мултигруп, орион и всички престъпни организаций в страната.
94
1
 
5
 
! Отговори
смях преди 14 години
Изненадан съм от днешната акция Медузите,заяви общинският съветник от Атака Красимир Маринов. На въпрос вярва ли, че Борислав Гуцанов е участвал в корупционни схеми, Маринов отговори по-скоро не. Всички сделки, които са извършени, защото разбирам, че става дума за сделки за транспорта, се подписват от кмета. Тогава бихме обвинили и Кирил Йорданов, което за мен е нереално.
93
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това добре, но какво щв правите с ***? Или с тази акция, държавата е вече поделение на ***? Хайде стига сте ни правили на луди...
92
10
 
4
 
! Отговори
Смях преди 14 години
До 88.Първанов е много по сериозен политик от Тиквата. Заради пуми.ри като теб ще ни управляват *** мутри.
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гуцанов и Йорданов са най-големите медузи във Варна. Напълниха си джобовете за сметка на варненци. Крайно време е някой да ги постави на място.
90
0
 
7
 
! Отговори
Lindi преди 14 години
Председателят на варненския общински съвет не попада за първи път в ареста. В началото на 1999 година той е задържан в качеството си на директор на корабната компания Бляк сий шипинг. Заедно с него зад решетките попада шефът на варненския клон на Елитбанк Пламен Георгиев, заради кредит на стойност 9 млн. долара.После Гуцанов е пуснат от ареста срещу парична гаранция три месеца по-късно, а делото срещу него е прекратено. Ами сега?
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Давай Цецо!!!Ама защо си траеш за ***-аджиите???
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ХАХАХА Бухали с вас бухали... другия път като ходите да гласувате помислете дали изобщо имате някакъв избор. Изборите са като все едно да ти подам една кошница с яйца и да ти кажа избери си някое да се сборим ( това в тона на предстоящия празник) и ти си избираш яйце, нали така. Еми хайде запитайте се вече кой прави избора... тоя който избира бурака или тоя дето дава кошницата.
87
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
цялата корумпирана община е за затвора,няма как да крадат,а кмета да не знае
86
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А Кирил Йорданов защо не е сряд тях, да питам аз? Той е човекът който най-много е източвал от къде ли не и който съсипа града ни.
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
SerGay shteli da darpat na razpiti, pishte po vestnicite dnes. Abe na teia kradci i ubiici ne im ostanaha hora za izbori, hahaha....ama neka, za poslednite 65 godini kolko hora izmriaha i izbiagaha zaradi teia komunisti
84
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
между другото май и на гоцето му идва времето...Людмил Стойков нещо хич не е щастлив от оправдателната присъда, май си знае какво го очаква..а и германците го искат да си го съдят там, което за него си е 15 години. нали се сещате че веднага ще изпее и Смелия ловец Параванов...тея ДПС как ни го натресоха тоя *** Гоце, а и се взима на сериозно..Резил!!
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и отново от партиен шеф е топ крадеца! май е време да обявим БСП извън закона, за търговия с ДДС, техния човек Алексей пък са какво ли не се е занимавал - убийства, кражби, проституция, отвличания...Напикания им движеше търговията с наркотици, р. овч пък сега и за Марица изток ще го дърпат.За Гоцето Параванов работят Людмил Стойков, Гергата свинаря и вълчо...Откъдето и да ги погледнеш, нямя такива рецидивисти!
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
a meduzite parat kato vlezne 4ovek v moreto neka po4istat malko dobre e :)
81
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гоцанооооовввв, стига си живуркал, сега е време да те *** и да ти разширят халката гаден комунист мръсен долен крадец безкруполен !!
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дамо да ги съдят докрай, иначе няма да има смисъл от цялата работа.
79
0
 
16
 
! Отговори
Viliste преди 14 години
От кога чакам да го арестуват тоя, дано само да не го пуснат след 2 дни както стана с останалите по тия акции. Който му е виждал вилата във Варна му е ясно за какви пари става въпрос, крал е до несвяст направо. Сега чакам да арестуват и кмета Йорданов, че и той е за бой с камъни направо, ама пуста държава, няма закони...
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сега да кажат защо картите за пътуване за една линия са толкова скъпи само във Варна - 21 лв. е за ученици на месец, а в София е 14 лв., но за цялата градска мрежа.
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цецо да не забравиш и Киро !!
76
0
 
8
 
! Отговори
баа Пена преди 14 години
Що не минат и през наше село?Да видят как кмет -голтак ,за 2 години смени 2 джипа.Що ги не питат откъде?Как се пушат пури и се ходи от заведение в заведение с 1000 лв. кметска заплата.Па ми се чини,че това важи за повечето градове и села.