Акция "Медузите" арестува общински шеф във Варна

Операцията е за източване на общински средства за транспорт
31 мар 2010 08:55,
126
Акция "Медузите" арестува общински шеф във Варна
Борислав Гуцанов. Снимка: Булфото

Във Варненско тече мащабна полицейска операция за задържането на хора, извършили тежки икономически нарушения, съобщиха от МВР.

Сред задържаните е председателят на Общинския съвет на Варна Борислав Гуцанов от БСП.

Гуцанов е близък на кмета Кирил Йорданов. Има връзки и с фирмите, които се грижат за чистота и пътищата в града.

Сред арестуваните е и ръководителят на Дирекцията на общинския автотранспорт Пенчо Пенчев, както и главната счетоводителка на варненския автотранспорт.

При операцията е задържан и Даниел Славов, по-известен в града като Дидо Дънката.

"Щом Окръжна прокуратура е наредила ареста на тези хора, значи има безспорни доказателства", посочи пред БНР вицепремиерът Цветан Цветанов.

"Това е операцията, която е планирана от няколко месеца. Тя е за източване на общински средства за общинския транспорт във Варна", коментира още той.

Цветанов отрече каквато и да политическа чистка в отговор на въпрос дали арестът на Гуцанов няма да се коментира като репресия срещу опозицията.

"Никога не разглеждаме въпросните лица, които предстои да бъдат задържани, по това – дали са партийни функционери, дали са лица и хора, които имат някакъв чадър над тях. Смятам, че днешното състояние на държавата, в което се намираме, е точно заради някакви подобни чадъри", коментира МВР шефът.

По думите му доказателствата по случая са били достатъчни, но "смятам, че доказателствата са сериозни и ще бъдат събрани още", допълни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички операции са планирани от няколко месеца.Следва акция ПИЯВИЦА.
74
0
 
9
 
! Отговори
Жельо преди 14 години
Огледайте дворците във Варна-проучете произход на доходи-тогава решавайте кога да спрете!
73
2
 
7
 
! Отговори
Marti преди 14 години
Brawo na towa prawitelstwo na GERB, brawo na bat Boiko i na Zezo(bagera)..Mai naistina towa prawitelstwo e re6ilo da o4isti obstestwoto ot kradzi, ubiizi i wsjakaka SWOLA4..Zadarganote ot rang na predsedatel na obstonski sad Kato Borislaw Guzanow pokazwa, 4e ima mnogo kradzi i prestapnizi po gornite etagi na wlasta, koito zloupotrebjawat s slugebnoto si pologenie...Stawa jasno, 4e BB i Zezo naistina ste wljazat w nai-nowata istorija na BG kato prinzipni i nepodkupni politizi..BRAWO!!!
72
0
 
10
 
! Отговори
василева преди 14 години
ГОЛЯМО БРАВО!!!!!!!ЗАщО ЗАБРАВИХТЕ КОРО????? ТОЙ Е БОСА .
71
0
 
13
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Не съм съгласен,че с това трябва да се приключи.Има още!Раздрусайте ги добре-може да не се налага да мислим върху други антикризисни мерки!Разгледайте им доходите под лупа-може да не се налага да спирате вдовишките добавки от 1 юли.
70
2
 
25
 
! Отговори
Давай Цецо преди 14 години
Смажете ги тези нагли престъпници и крадци ! Превърнаха Варна в град от третия свят - глутница милионери и мизерстващо население. Всяка година данъци и такси се вдигат, а инфраструктурата се руши и нищо не се прави освен луксозни частни замъци с величествени огради,молове и банки.
69
2
 
14
 
! Отговори
? преди 14 години
Толкова време ни разкатаваха от далавери и кражби....сега било ПОЛИТИЧЕСКА РЕПРЕСИЯ?
68
4
 
21
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Много добре действа правителството!Браво на тях.Народа иска всички бандити и мафиоти прибрани по затворите.
67
1
 
15
 
! Отговори
до59 преди 14 години
Ти какво искаш над 20 г. ни обезличаваха като нация оссобено БСП, ДПС И НДСВ.......... КАК ДА СТАНЕ ТОЛКОВА БЪРЗОООООО КАТО ПОЧТИ ВСИЧКИ СА В КЮПА !!! То дори и да искаш да направиш нещо те все ще те спъват особено милите ни продажни СЪДИИ
66
3
 
22
 
! Отговори
Cowboy преди 14 години
Браво, най-после... Браво на министъра
65
4
 
23
 
! Отговори
Мариан преди 14 години
БСП: Арестът на Гуцанов е политическа репресияЕТО ГО ОКТОПОДА, *** ***!!!!!!!!!
64
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кви са тия мекотели, дето са ги погнали по нашенско? То не бяха октоподи, сега медузи, изобщо не знам какво се случва. Според мен просто си ги събират на по приказка, да обсъдят новите "комисионни" и ги пускат да пасат.
63
0
 
4
 
! Отговори
XXX преди 14 години
"...по-известен в града като Дино Дънката."Дидо Дънката, не е Дино.
62
0
 
16
 
! Отговори
Петър преди 14 години
И сега каква стана тя?Най добрият град за живеене?Какви са тия бандити дето ги избирате?То не беше Веселин Данов-общински съветник,Христо Данов-общински съветник-осъдени,иван Славков-вчера бе пред съда в ареста,Борислав Гуцанов-председател на общински съвет-арестуван,имали още бандити?Или сега се започва?
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Започнаха и акций с имена от морето !Тези акцийки ми преличат на отразяване на ловните подвизи на тато ...Колкото и дивеч да отстреля един ловец няма да свършат животните в гората.
60
1
 
2
 
! Отговори
Varnenka преди 14 години
Vsichki cherevni igrachi vav Varna sas imeto Borislav..spisaka e goljam..Borislav Ralchev...Borislav Geljazkov(bashtata na ubieza na Martin Borilski)......i vsichki sadii koito reshavaha delata po tehnite zapovedi !!!
59
5
 
10
 
! Отговори
емил1 преди 14 години
Когато хванаха по времето на бат бойко когато беше кмет на софия заместник кмета по транспорта как нареждаше кои маршрутки да карат и кои не .какво стана .ЗАМЕСТНИК КМЕТА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА И ВСИЧКО СЕ ЗАБРАВИ .ИЗВОД-БАТ БОЙКО Е БИЛ В ТЕЧЕНИЕ НА НЕЩАТА!!!!!!!!
58
9
 
6
 
! Отговори
цецко преди 14 години
а в София, посред бял ден обират банка - в центъра, на Дондуков. И така през ден гръмват някой клон на банка - а Цецкосе вихри, я Медузите, я Лапачите, които ги пуснаха, я Наглите - и тях пуснаха.
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много добре,айде следващите,че много има на опашката.............
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
поне нещо прави и кво по точно клюки празни приказки това ли