Съдия: Борисов и Цветанов провалят разследвания

С изказванията си манипулират обществото, смята Калин Калпакчиев
4 авг 2010 09:35,
312
Съдия: Борисов и Цветанов провалят разследвания
"Килърите". Снимка: БГНЕС

Проблем има в начина, по който реагират премиерът и вътрешният министър на решението на съда. Всичко това показва, че има проблем с демокрацията, защото съдът е този, който ще реши дали има виновни или не.

Така съдия Калин Калпакчиев от Софийския апелативен съд коментира пред БНТ реакциите на Бойко Борисов и Цветан Цветанов по повод освобождаване на задържаните при операциите „Всичко коз” и четирима от „Килърите”.

„Крайно недопустимо е висши представители на изпълнителната власт, като министъра на вътрешните работи и министър-председателя, публично да оповестяват резултатите от едно разследване, което предстои или протича, като по този начин грубо нарушават три установени демократични стандарта в цивилизования свят“, категоричен беше магистратът.

Според него по този начин се нарушава презумпцията за невиновност, което е установен стандарт. Второ, министърът на вътрешните работи и министър-председателят манипулират и настройват общественото мнение, смята Калпакчиев.

„На немалко случаи сме ставали свидетели на това как те провалят определени разследвания, като разкриват пред публиката, осветяват, така да се каже, в един твърде ранен момент определени доказателства“, добави той.

Още по темата

Според магистрата в конкретните случаи съдът е извършил това, което Конституцията и законът са му възложили, без да се поддаде на външен натиск.

Калпакчиев подчерта, че мотивите за решението на Софийския апелативен съд са публични и призова всички да прочетат тези мотиви и да си направят анализ защо не са уважени исканията на прокуратурата.

Съдията посочи още, че решението на Апелативния съд е окончателно, а не, както е казал премиерът, че може да се обжалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
3
 
8
 
! Отговори
аз преди 14 години
КРАСИ ЧЕРНИЯ ПОКАЗА КАКВА НИ Е СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.......КОРУПЦИЯ ДО ДУПКА!
279
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По рядко *** не хвърляй камяк,защото ще те опръска е казал народа.Затова повече няма да пиша за комунистите,а вие *** драскайте и се правете на велики ***.
278
7
 
4
 
! Отговори
Схемата е следната преди 14 години
Схемата е следната,ГЕРБ си правят ПР като залавят уж големите престъпници,слагат едни звучни имена на операциите и не спират да говорят по медиите кой са хванали,после като ги пуснат тихичко се покриват,кой прочел прочел кой не остава със спомена за "заловените килъри".Тарикатска работа...ГЕРБ са наглите2.
277
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Наглите мекерета става много зли,когато истината говори.Това е синдром на ***,която граниче с лудостта,лекувайте се бе хора.Много настъпани лайне4та.
276
7
 
3
 
! Отговори
Уволнение преди 14 години
Тоя съдия е пътник щом каза истината за Боко и говори против него скоро няма да е съдия..
275
2
 
4
 
! Отговори
Калпакчиев преди 14 години
Вие твърдите , че сте луд. Склонен съм да ви повярвам. Вашите граждански права са ограничени. Необходимо е въпросите от ваше име да ми бъдат задавани от вашият попичител. Отговорите ще получите на 17.01.2011 г. Заедно с попичителя си следете в сайта на ВКС. Как се справяте с жегата на 4-ти километър ?
274
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Съдебната система трябва да работи за обществото,а не за мафията.Да ,ама как да стане,като са част от нея.Трябва да си внесем отвън съдии.От нашите нищо не става,голяма излагация пред света.Срам,срам и позор.Какво да се прави мафията си има държава.БСП трябва да се забрани със закон.
273
4
 
5
 
! Отговори
Един Луд преди 14 години
Другарю Калпавчиев, Моля отговорете нещо на коментар 256.По какъв законов начин се оправихте с убийците на Борилски? А с другарката Масларова? А с Р. Овч? А тия имоти на морето издават безкрайният Ви морал, другарю!
272
3
 
4
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Отказвам са да щапам 12 часа по форумите за 25 лева, които ГЕРБ ми плаща. Не съм нито за ГЕРБ, нито за БСП , нито за ДСБ. Глад, какво да се прави ?
271
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"И най-добрата полиция на света не може да събере годни доказателства за бълг.съд "-това са думи на ФРЕНСКИЯ МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО по повод оправдаването на убийците на БОРИЛСКИ.
270
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Комунистически *** нищо не пишете за делото БОРИЛСКИ .У бихте едно интелигентно дете.Независимият,справедлив български съд се прочу по целия съд.Мен ме е срам,че живея в такава мафиотска държава.
269
2
 
2
 
! Отговори
Топчовците преди 14 години
Имам чувството, че Премиера, вътрешния министър и българските съдии си играят на народна топка. В буквалният смисъл на думата. Вместо да оповестят всеизвестната "тайна" за 50-годишната ситуацията в България, те си прехвърлят упорито и подантично вината за наличието на ненаказаната престъпност. Господа, дори нямаше нужда от това 20-годино натрупване на капитала.
268
3
 
3
 
! Отговори
Калпакчиев преди 14 години
Твърдите , че много хора говорят и мислят като вас. Разбира се, не са малко. Научно е доказано, че 25 % от населението е във вашето психическо и физическо състояние(олигофренията във всичките и разновидности е тяхната/вашата диагноза). Ние сме за това, да се справим с тази *** по законов ред, подпомагани от няколкото специализирани медицински заведения. Не се ядосвайте, ще ви обгрижим както трябва. И когато споменавате Съда, станете прав пред клавиатурата. Клавиатура е това на което пишете.
267
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Трудно, много трудно се разчистват терените! Трудно е да отстраниш едни и да поставиш твоите. Не ми се мисли какво ще стане като ББ отстъпи от власта. Ще преведем мотивите на прокуратурата и ще ги предоставим на европол и интерпол!?!? Те по компетентни ли са в нашето законодателство? и не са ли те едни ловци на глави? Интересно-съдиите лоши,а прокурорите добри?! Явно прокурорите се поддават на манипулация, а съдиите не. След като падне от власт познайте кой ще е разследван 1. Жокер: ББ, ЦЦ
266
4
 
3
 
! Отговори
IVO преди 14 години
Sadiite na razstrel!!!Mrasni, podkupni svine!
265
1
 
4
 
! Отговори
hahaha преди 14 години
ТИ ЛИ СИ НАЙ ГРАМОТНИЯ ТУКА БЕ ОТВОРКО
264
5
 
2
 
! Отговори
ДО 270 преди 14 години
КОЙТО ПИШЕ НИЗШЕ СЪС С- нисше- НАИСТИНА ПОНЕ ДА СПРЕ ДА ПИШЕ !
263
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В РБ съдът е единствената интитуция, която Б.Б. и Цв.Цв. не са обладали все още. А прокуратурата,/за съжаление/ е обладана от тях всячески: ***,орално,вербално и т.н. Ето защо: Браво на съда!!! А за неуките пишещи по-горе: нито ВСС, нито Министъра на правосъдието има право да отменя или да влияе на съдебните актове. Хора: Б д е т е ! Не допускайте пожарникаря и физкултурника крачка по крачка да направят държавата ни полицейска! Нещо,което те много искат.
262
7
 
9
 
! Отговори
БГ преди 14 години
*** ти не ме познаваш та да ме наричаш ***,май ти си най нисшата форма на живот и акъл на едноклетъчно.Ще плюя по съда ЗАЩОТО ЗА 20 ГОДИНИ НЯМА ЕДНА ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА,ЗАЩОТО В ЗАТВОРИТЕ Е ПЪЛНО С КОКОШКАРИ И ЗАТОВА Е ВИНОВЕН СЪДА.ЗА 20 ГОДИНИ СЕ ОЯДОХТЕ С ИМОТИ ПО МОРЕТО И ПЪЛНИ БАНКОВИ СМЕТКИ,ВИЕ СТЕ ОЩЕ ЕДИН ЦИРЕЙ В БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО.И НЕ МИ ОБЯСНЯВАЙ КОЙ Е ***.ТИ СИ *** И МНОГО ХОРА МИСЛЯТ КАТО МЕН,*** ТАКЪВ
261
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** почнаха да заплашват,народа е прав.