Съдия: Борисов и Цветанов провалят разследвания

С изказванията си манипулират обществото, смята Калин Калпакчиев
4 авг 2010 09:35,
312
Съдия: Борисов и Цветанов провалят разследвания
"Килърите". Снимка: БГНЕС

Проблем има в начина, по който реагират премиерът и вътрешният министър на решението на съда. Всичко това показва, че има проблем с демокрацията, защото съдът е този, който ще реши дали има виновни или не.

Така съдия Калин Калпакчиев от Софийския апелативен съд коментира пред БНТ реакциите на Бойко Борисов и Цветан Цветанов по повод освобождаване на задържаните при операциите „Всичко коз” и четирима от „Килърите”.

„Крайно недопустимо е висши представители на изпълнителната власт, като министъра на вътрешните работи и министър-председателя, публично да оповестяват резултатите от едно разследване, което предстои или протича, като по този начин грубо нарушават три установени демократични стандарта в цивилизования свят“, категоричен беше магистратът.

Според него по този начин се нарушава презумпцията за невиновност, което е установен стандарт. Второ, министърът на вътрешните работи и министър-председателят манипулират и настройват общественото мнение, смята Калпакчиев.

„На немалко случаи сме ставали свидетели на това как те провалят определени разследвания, като разкриват пред публиката, осветяват, така да се каже, в един твърде ранен момент определени доказателства“, добави той.

Още по темата

Според магистрата в конкретните случаи съдът е извършил това, което Конституцията и законът са му възложили, без да се поддаде на външен натиск.

Калпакчиев подчерта, че мотивите за решението на Софийския апелативен съд са публични и призова всички да прочетат тези мотиви и да си направят анализ защо не са уважени исканията на прокуратурата.

Съдията посочи още, че решението на Апелативния съд е окончателно, а не, както е казал премиерът, че може да се обжалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
4
 
5
 
! Отговори
Калпакчиев преди 14 години
Уважаеми БГ, това което искаш да стане няма да ти се случи в този ти живот. Такъв като тебе бих го държал в затвора докато семето му стане на стафиди. Бих искал да ми повярваш. Не може най долната *** сред населението да плюе по българският съд. И това ще ви стане по ясно от тук нататък.
259
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тука пишат много комунистически *** и викат на черното бяло,предатели.Заради вас младите избягаха на сапад на в Русия.Русия е световен лидер по алкохол и хероин,тази страна няма светло бъдище.С тази подкупна мафиотска съд,система сме се запътили към Русия,мишоци.
258
3
 
3
 
! Отговори
да са живи и здрави! преди 14 години
БРАВО! НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ!
257
6
 
8
 
! Отговори
да са живи и здрави! преди 14 години
всички съдии да бъдат дисциплинарно уволнени и изпратени на заточение да чукат камъни в белене минимум от 10 г. без право на замяна! *** наглите ***! всичките са корумпирани до безкрай, нагли и са се обожествили, летят на 50 см. от земята, акат златни акита и се държат като спасители на целия свят.
256
7
 
4
 
! Отговори
АРНАУТ преди 14 години
Демокрация. Няма да я има докато не се прочисти съдебната система. За каква демокрация говори съдията след като назначенията става от ВСС ,който е съставен от БСП,НДСВ и ДПС.В този случай назначенията са партийни и такива чрез КРАСЬО ЧЕРНИЯ/крайната брънка в системата/.За да си съдия трябва познания и гражданска смелост.На повечето магистрати това им липсва. ПЪЛНА ЧИСТКА НА СИСТЕМАТА ще оправи нещата.Но как да стане само с приказки?
255
5
 
5
 
! Отговори
странно преди 14 години
г-на калин калпакчиев дето е от апелативния, може ли да обясни как за всичкото това време "НАЙ-ХУМАННИЯТ СЪД В ЦЕЛИЯ СВЯТ - БЪЛГАРСКИЯТ" не можа да издаде една горе-долу адекватна присъда на някой от "големите" подсъдими риби. митьо очите бе осъден под минимума, след като е сключил споразумение и се е признал за виновен като ръководител на престъпна група ЗА ПРОДАЖБА И РАЗПРОСТАРНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ!!! маргина бе оправдан, което е доста странно само по себе си! убийците нмартин борилски бше оправд
254
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Nali ubieza na Martin Borilski ot Varna go opravdaha poradi lipsa na dokazatelstva....ha ha ha ....sega si legi vav zatvora i chaka "Kilarite" da se nastanjat vav sasednite kilii !!!
253
1
 
2
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Исках да кажа АКЪЛ
252
3
 
6
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Ти на фидосова не може даи стъпиш на малкия пръст по акул така че недей да си много отворен,като си толкова тарикат,защо ти не си на нейно място във властта,а шушомиго
251
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Na podkupeni i naznacheni ot Parvanov sadii ,ne im bili dostatachno dokazatelstvata....ami da se arestuvat ubitite i da se dovedat vednaga vav sadebnata zala !!!
250
8
 
4
 
! Отговори
KS преди 14 години
Може да стане и по зле. Тази насипна маса от 116 депутати на ГЕРБ, минали през няколко партии за да стигнат до НС имат намерения да пипат законите. Дори да измисля нови закони. Тези хора са събирани по улиците и по разклоните. Конституционният съд го чака много работа. Не мога да си представя закон измислен от Фидосова да бъде задължителен за всички българи.
249
3
 
3
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Евала пич,нмого добър пример даде:)
248
5
 
14
 
! Отговори
Един Луд преди 14 години
"Нито една полиция в света не е достатъчно добра да събере доказателствени материали за българския съд" - спомнете си за случаят Борилски! Думите са на френския посланик у нас. Всички тия "социално слаби" съдии - в Сибир!
247
2
 
8
 
! Отговори
Муньо Кинтата преди 14 години
Помислете колко правилно съди един "съдия" от Черничкият съд, който е платил 50 хил. лева, за да е там. От любов към професията ли ги плаща или защото знае, че ще си ги избие многократно, като взима рушветчета от мастити престъпници.
246
5
 
11
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Калпакчиев да ти пикам на грозната мантия,по корумпирани от вас няма.За незаконен калашник ги пускате,а в нормалния свят ги съдят за терористи.Стига сте обслъжвали нечии интереси.Утре ако аз открадна едно пиле от магазина ще ми лепнеш 5 години затвор нали.А как ми се иска някой хубав слънчев ден да прочета "Съдия осъден на 20 години затвор"
245
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
hvashtat i gi puskat sled tva :D chudesna logika !!
244
8
 
5
 
! Отговори
Прокуратурата преди 14 години
Гл. прокурор да не се ослушва. Има хиляди доводи да се повдигне обвинение срещу Цветанов и Борисов ( обида, клевета, осуетяване, подстрекаване, набиждаване, заплашване и др.). Едва тогава рейтингът на съдебната система ще скочи от 10-12 % на 80-90 %. Това ще бъде първият знак, че Съдебната система в България я има и работи. Браво на Съда, че не допуска неуки хора да му се мешат в работата. Какво още чака Прокуратурата ?
243
4
 
8
 
! Отговори
Петрова преди 14 години
Не думай, Куцкова, сал те ли ви провалят? А Европейският съюз? А международното положение? А глобалното затопляне? Май секнатата далавера със социалната слабост, компенсирана с хотел на морето бая ви вгорчи рахатлъка...
242
3
 
5
 
! Отговори
Ханът преди 14 години
С две думи искаш да кажеш,че имаме най-калпавия съд.Разбрах те.
241
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 14 години
ДО ХАНИ В ТЕЗИ ЗАКОНИ АКО ПИШЕ ЧЕ ЗА ДА БЪДЕ В ЗАТВОРА НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ НА ТЕЗИ И ТЕЗИ УСЛОВИЯ А ТОЙ НЕ ОТГОВАРЯ КАК ДА ГО ВКАРА СЪДА В ЗАТВОРА?