Съдия: Борисов и Цветанов провалят разследвания

С изказванията си манипулират обществото, смята Калин Калпакчиев
4 авг 2010 09:35,
312
Съдия: Борисов и Цветанов провалят разследвания
"Килърите". Снимка: БГНЕС

Проблем има в начина, по който реагират премиерът и вътрешният министър на решението на съда. Всичко това показва, че има проблем с демокрацията, защото съдът е този, който ще реши дали има виновни или не.

Така съдия Калин Калпакчиев от Софийския апелативен съд коментира пред БНТ реакциите на Бойко Борисов и Цветан Цветанов по повод освобождаване на задържаните при операциите „Всичко коз” и четирима от „Килърите”.

„Крайно недопустимо е висши представители на изпълнителната власт, като министъра на вътрешните работи и министър-председателя, публично да оповестяват резултатите от едно разследване, което предстои или протича, като по този начин грубо нарушават три установени демократични стандарта в цивилизования свят“, категоричен беше магистратът.

Според него по този начин се нарушава презумпцията за невиновност, което е установен стандарт. Второ, министърът на вътрешните работи и министър-председателят манипулират и настройват общественото мнение, смята Калпакчиев.

„На немалко случаи сме ставали свидетели на това как те провалят определени разследвания, като разкриват пред публиката, осветяват, така да се каже, в един твърде ранен момент определени доказателства“, добави той.

Още по темата

Според магистрата в конкретните случаи съдът е извършил това, което Конституцията и законът са му възложили, без да се поддаде на външен натиск.

Калпакчиев подчерта, че мотивите за решението на Софийския апелативен съд са публични и призова всички да прочетат тези мотиви и да си направят анализ защо не са уважени исканията на прокуратурата.

Съдията посочи още, че решението на Апелативния съд е окончателно, а не, както е казал премиерът, че може да се обжалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 14 години
дО ТОЙСЪДЪТ В ЩАТИТЕ НЯМА НИЩО ОБЩО КАТО СИСТЕМА С ТАЗИ В ЕВРОПА - БЪЛГАРСКИЯ СЪД Е ВЗАИМСТВАН ОТ ГЕРМАНСКАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА! В ЩАТИТЕ СЪДИЯТА ПО СОБСТВЕНО УСМОТРЕНИЕ БЕЗ ДА ИМА ЗАКОН МОЖЕ ДА ТЕ ОСЪДИ ПРИМЕРНО НА 100 ТОЯГИ НА ГОЛО В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА! А АКО ИМА ЗАСЕДАТЕЛИ, КОИТО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ПРАВО И БЪДАТ ПОДКУПВАНИ КВО ПРАИМ ТОГАВА? СЪДИЯТ В ЩАТИТЕ САМО ВОДИ ДЕЛОТО КАЗВА КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ДОПУСНЕ И КАКВО НЕ А ЗАСЕДАТЕЛИТЕ РЕШАВАТ. НО ТАМ Е НА ПРЕЦЕДНТИ АКО ЕДИН СЪД Е КАЗАЛ НЕВИНЕН!
199
2
 
4
 
! Отговори
До 179 преди 14 години
Ние тиквите, които избрахме ГЕРБ да ни управлява очакваме да сложат поне малко ред и законност в Бг. Ние тиквите искаме да бъдат унищожени икономически , защо не и физически такива псевдодемократи,псевдобизнесмени и истински мафиоти, като теб и най-после да изсърбате до дъно гнусната попара, която сте си забъркали.
198
5
 
9
 
! Отговори
ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА преди 14 години
До ханът Правораздаването в България е на три етапа - полиция, прокуратура и съд!Полицията разкрива престъпления прокуратурата повдига обвинения а съдът решава дали са виновни или не! Тоест ако полицията и прокуратурата не си свършат работата съдът не може да вкара в затвора заподозрян!
197
7
 
12
 
! Отговори
П. преди 14 години
Съдията е прав, престанете да плюете. Съдът решава въз основа на събраните доказателства по делото. А много често в болшинството от случаите по делота има негодни доказателства. Това ,че са арестували някого не означава,че е спазен законовия ред, по който това трябва да стане. Но когато Б. и Ц. обявят в ефир геройството си, всички почват веднага да очакват само и непременно 100 годишни присъди.
196
7
 
6
 
! Отговори
Той преди 14 години
Виновен до доказване на противното, съдебни заседатели да решават и избор от народа на съдиите,къто в Америка, че да видя тогава тези тричките от апелативния дето вчера пуснаха десетки разбойници как ще чистят тоалетните в съда.
195
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 14 години
Нали си спомняте за румънския турист дето беше снимал митничар как си иска подкуп и какво - НИЩО защо защото снимки , видео записан разговор и други такива ако не са СРС не се признават за доказателство в съда - КОЙ Е ВИНОВЕН? СЪДА ЛИ? НЕЕЕЕ! ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО Е ТАКОВА ! КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА КАЛПАВИТЕ ЗАКОНИ ? ЕДНА ГОДИНА ЕДИН ЗАКОН СВЯСТЕН НЕ СА ГЛАСУВАЛИ - САМО МИСЛЯТ КАК ДА ПРЕЦАКТ РАБОТЕЩИТЕ И ИЗКАРВАЩИ ПАРИ НА ДЪРЖАВАТ ХОРА!
194
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 14 години
До БоянВ Франция се допускат доказателства - които в БГ не се допускат за това! А за да се допуснат като доказателство снимки, видеоматериал, и други подобни включително и от специализирана техника за откриване на ДНК трянва промяна в законодателството, което Бойко и сие трябва да направят а не да мрънкат!
193
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Олелееее.....български съдия говори за справедливост.....И това ако не е нахалство!!! В България това е немислимо!!! Български съдия --- в цяла Европа това е символ на корупция и закрила на престъпноста!!!
192
6
 
12
 
! Отговори
НАПИТКА РОМ преди 14 години
Над 50% от съдиите са за затвор.Напълниха си джобовете с мангизи от мафията мрасните ***, а и снагли!
191
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
...Boi4e napravi referendum za podmqna na sistemata - 6te re6im problema za nqkolko dni...
190
4
 
11
 
! Отговори
Ханът преди 14 години
Защо поне не въведът санкции срещу съдии и прокурори опорочили дадено дело.Да има комисии които, ако се докаже да ги наказват за определен период от време да не гледат дела или лишаване от правото да упражняват професията.Нямат ли морал тия хора???Нека останат по малко но качествени хора,защото така доникъде няма да я докараме.
189
10
 
9
 
! Отговори
До всички анти-Бойко преди 14 години
Ей платени драскачи като ви съберат на партийното събрание, за да се отчетете, да вземете и да кажете на лидерите си, било теЯнчо, Гейския,Царчо или Доганчи, че каквото и да правят не биха догли пи свършено да стъпят и на балкия пръст на Борисов. Най-вече защото той единствено работи за нас. Кажете вие сега вашите лидери какво направиха зца България и кокво ще се помни от Р. Овч, Р. Петков, СерГея, Доган, Гоцков, М. Велчев и сие ??? Чакам да ме оборите, а не само да плюете по настоящите.
188
5
 
7
 
! Отговори
Asen Petrov преди 14 години
"Проблем има в начина, по който реагират премиерът и вътрешният министър на решението на съда. Всичко това показва, че има проблем с демокрацията, защото съдът е този, който ще реши дали има виновни или не." - Kalinche Malinche takiva kato teb trqbva da se "lekuvat" publi4no na stadion Vasil Levski
187
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 14 години
"ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,в домовете на които са намерени оръжия отговарящи на същите,които са използвани при извършване на тези престъпления." - Да бъдеш заподозрян в Тежко престъпление не означава че си го извършил! А притежанието на незаконно оръжие не се наказва със затвор а с административно наказание - ГЛОБА! Проблема на ЦЦ е че автомата( незаконното оръжие) не е свързано с нито една стрелба АКО БЕШЕ ЩЯХА ДА ГИ ОБВИНЯТ В ОПИТ ЗА УБИЙСТО!
186
4
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
На съдиите сега пък им виновен ББ и ЦЦ, преди беше полицията, че не събирала достатъчно доказателства, само едно дърво по чепато им трябва и да видиш как нещата ще се оправят. Човек който краде, не го ли удариш през пръстите да го заболи няма как да спре, защото човешката алчносте безгранична. А като вземат рушвети и пускат престъпниците на свобода , в действителност съдиите и те крадат, тъй като си делят откраднато от престъпниците.
185
6
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 14 години
Тъмночервените комсомолци отвръщат на ГЕРБ - поредна серия ... а сега да проследим дали ще има герберска контраатака ...
184
1
 
1
 
! Отговори
koko преди 14 години
*** на годината...
183
6
 
6
 
! Отговори
До 145 от До 128 преди 14 години
Ти си смешен и всички писари срещу доброто за България. Сори, но си много далеч от истината, защото напомням делото Борилск и приемането на доказателствата от българския съд и германските експерти, които казаха, че за българския съд все не достигат доказателства. Айде информирай се и тогава противоречи на по-знаещите. Цяла България вижда вината на тези от операциите, а само съда /в последните два случая само три съдиики/ не я виждат. Е айде да си имаме уважението. Група съдии не са с нищо повече
182
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко да не се помайва ами да си стяга хората в НС да се променят някой закони и да се урини тази съдийско-мафиотска ***.
181
3
 
17
 
! Отговори
Ханът преди 14 години
Излиза че не всеки може да стане престъпник.Трябва да имаш и гръб.Нищо не става случайно.Изпълняват се поръчки,после си защитен и т.н.Излиза,че и лев не може да се изкара без протекции.А нас кучета ни яли.